Hands-free. Eyes-free. Ears-free. Xperia Ear „open style koncept“ je koncept nove generacije Xperia pametnih proizvoda

Xperia Ear „Open-style koncept“ zasnovan je na „open ear“ audio tehnologiji razvijenoj u okviru Sony's Future Lab Programa, inkubatora koji korisnicima omogućava testiranje prototipa koji izlaze iz Sony D divizije.

Koristi Sony-jevu vodeću poziciju i istraživanje o akustici kako bi doneo bežične stereo „open-ear“ slušalice koje vam pružaju mogućnost da slušate muziku, primate obaveštenja i istovremeno čujete zvuke iz svog okruženja. Slušajte muziku dok vežbate ili putujete do posla i doživite svet oko sebe na jedinstven način. Xperia Ear “Open-style CONCEPT” u potpunosti menja shvatanja svakodnevne komunikacije – dva vrlo moćna prostorna akustična konduktora i driveri rade zajdno kako bi se zvuk emituje direktno u slušni kanal.

Baš kao i Xperia Ear, Xperia Ear “Open-style CONCEPT” podržava Sony Agent tehnologiju – funkcioniše kao lični asistent i omogućava vlasniku da komunicira i obavlja radnje prostim pokretima glave i glasovnim komandama.

Sony Mobile će nastaviti da razvija nove funkcije kako bi proširio spektar mogućnosti koje donosi in-ear asistent. Primer je nova Anytime talk funkcija glasovnog ćaskanja koja omogućava korisnicima grupne razgovore u realnom vremenu bez pretraživanja imenika i pozivanja kontakta već jednostavnim pritiskom jednog dugmeta ili gestikulacijom. Beta verzija prve generacije Xperia Ear uređaja biće dostupna u narednim mesecima.

Sony Mobile takođe počinje saradnju sa LINE korporacijom koja stoji iza popularne LINE aplikacije za dopisivanje kako bi zajedno razvili i poboljšali funkciju integrisanog razgovora preko interneta.