12. Combis konferencija otvorena najavom rekordnog broja dodatnih događanja

Otvoreno je 12. izdanje Combis konferencije u Poreču, jedne od vodećih ICT konferencija koja je ove godine okupila više od 500 učesnika – etabliranih ICT stručnjaka i onih koji će to tek postati - studenata računarskih fakulteta. Na službenom otvaranju konferencije učesnicima su se predstavili mladi talenti iz Combisa koji su u vreme začetka Combis konferencije bili još u srednjoškolskim klupama. Karla Karin, Antonija Šimić, Ilija Ranogajec, Mario Car i Mario Malenica su na mladenački jedinstven način uveli učesnike konferencije u bogat trodnevni konferencijski sadržaj te dokazali da je COMBISu snažan fokus na mladim talentima unutar kompanije, jer kao što su i sami primetili malo je kompanija koje s punim poverenjem ističu mlade na važnim događanjima.

Combis

Na otvorenju Combis konferencije govorili su i Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike te Vedran Hafner, Systems Engineer Manager za Hrvatsku i Sloveniju kompanije Cisco. Predstavnici kompanije Hrvatski Telekom i kompanije Cisco osvrnuli su se na izuzetno uspešno partnerstvo s Combisom, koje se posebno odražava na Combis konferenciji, koja iz godine u godinu podstiče ali i usmerava tehnološki razvoj Hrvatske i regije.

"S novim talasom tehnoloških promena koje dolaze, znanja i inovativna rešenja postaju nam sve dostupnija. Imamo sve više mogućnosti koje će nam olakšati život i poslovanje. S novim tehnološkim konceptima, poput pametnih gradova i Interneta stvari, ključno je pitanje šta činimo s tom tehnologijom i kakvu razliku možemo napraviti za budućnost. Nosioci promena biće kompanije i društva koji su spremni biti prvi u novim područjima, sa stručnjacima koji su motivisani celi život učiti i ulagati u svoj razvoj", izjavio je Saša Kramar iz HT-a.

Combis

Krovna tema konferencije je Be there. Create value. kojim se naglašava stvaranje dodane poslovne vrednosti kroz tech i non-tech sadržaj, kreativna mini događanja i snažan networking. Kroz tri dana konferencije učesnike očekuju brojna tehnološka predavanja i studije slučaja iz Combisa, ali i drugih vodećih ICT kompanija i njihovih stručnjaka predavača. Predavanja su podeljena u više područja koja tematiziraju IT transformaciju u procesu digitalne transformacije kompanija, Combisov Managed Services and Security model te napredna aplikativna rešenja i usluge.

"Želja nam je u ova tri konferencijska dana učesnike podstaknuti na razmišljanje na koji sve način mogu koristiti tehnologiju kako bi ostvarili konkurentnost u poslovanju. I valja naglasiti da je tehnologija dobra platforma i pokretač, no za pravi uspeh važna je i kombinacija obrazovanja i političke volje za promenama", rekao je ovom prilikom Vedran Hafner iz kompanije Cisco.

Osim stručnog IT dela konferencije, učesnike očekuje i raznoliki sadržaj niza CoCo (Combis Conference=CoCo) mini događanja. Za opuštanje i relaksaciju tu su CoCo Relax te CoCo Chill zone powered by excursor, zatim CoCo Dating koji će osigurati ležeran networking, dok za zabavu učesnike očekuju CoCo ConnectUp i CoCo Netowrking. Za one koji vole aktivna jutra organizovan je i CoCo Sport koji učesnicima nudi trčanje, vožnju biciklom ili vožnju hoverboardom. Konferencijski prostor sadrži i CoCo Sponsors Street koji obiluje brojnim zanimljivostima, a koje su pripremili Combis i sponzori konferencije.

Takođe, u sklopu CoCo Demo zone u četvrtak učesnici će moći iskusiti primere tehnologije iz prve ruke te moći isprobati automatizovanu menjačnicu valute ComExchange ili pogledati što sadrži ComCast, modularno rešenje za opremanje konferencijskih prostora i soba za sastanke. Za non-IT edukaciju učesnici se mogu priključiti CoCo Value Add radionici i učestvovati u strateškoj igri koja zahteva koncentraciju, timski rad i razmišljanje izvan uobičajenih okvira.

"Ove smo godine učinili iskorak kroz konferencijska mini događanja - u saradnji s našim sponzorima organizovali smo desetak događanja, neka vezana uz IT, neka namenjena edukaciji i razvoju u drugim područjima, kao i snažnom networkingu, a kojima je cilj svakom učesniku pružiti novo i kompletno konferencijsko iskustvo. Sve konferencijske sadržaje povezali smo gejmifikacijom, zbog čega će naša tri dana biti izuzetno dinamična i zanimljiva, jer upravo igra oslobađa kreativnost i otvara put za nove ideje. Cilj konferencije jeste da učesnici osete promenu u razmišljanju kroz koju će ostvariti kvalitetniju i bržu digitalnu svakodnevnicu, da i sami kreiraju dodanu poslovnu vrednost", rekla je Renee Saboti Slovenc, direktorica 12. COMBIS konferencije komentarišući bogat program ovogodišnje konferencije.

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzor Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr, Večernji list i Yammat FM.