86% direktora za bezbednost informacija kaže da su upadi na mrežu neizbežni, ali su se mnogi našli u začaranom krugu rizika

Liderima za IT bezbednost u preduzećima širom sveta su ruke vezane kada je u pitanju borba protiv sajber-kriminala. Nedostae im uticaj teško opravdavaju budžete koji su im potrebni što neizbežno čini njihova preduzeća ranjivijim. Ovaj fenomen je jedan od rezultata novog izveštaja kompanije Kaspersky Lab, koji je otkrio da 86% direktora za bezbednost informacija sada veruje da su upadi na mrežu neizbežni, pri čemu su im primarna briga finansijski motivisani napadi. Od oblaka do zlonamernih insajdera: broj napada se povećava u modernim preduzećima. Porast sajber-napada, u kombinaciji sa digitalnom transformacijom kroz koju mnoga preduzeća trenutno prolaze, čini ulogu direktora za bezbednost informacija sve važnijom u modernom poslovanju.

Izveštaj kompanije Kaspersky Lab pokazuje da je pritisak na direktore za bezbednost informacija sada veći nego ikada: 57% njih smatra da kompleksne infrastrukture koje uključuju oblak i mobilnost predstavljaju najveći izazov, a 50% njih je zabrinuto zbog neprekidnog rasta broja sajber-napada.