A4Tech A4-PK-920H

Prilično interesantna Web kamera koja nudi odličan kvalitet slike uz fleksibilno i kvalitetno postolje. Cena nije toliko niska, ali je i dalje više nego dobra za ovu kategoriju, tako da verujemo da će se probiti i među poznatijim proizvođačima.

Za A4Tech više uglavnom ne treba mnogo predstavljanja pošto smo videli da ima stvarno jako puno prilično kvalitetnih periferija koje najčešće koštaju dosta manje od proseka. Do sada se čini da smo se nekako najviše orijentisali na miševe ovog proizvođača, koji stvarno ima dosta toga u ponudi, pa čak i neke veoma dobre igračke modele. Ipak, sada ćemo se ipak baviti Web kamerom, modelom A4-PK-920H, koji je interesantan zbog toga što je u pitanju model sa Full HD senzorom, međutim, odmah malo da pokvarimo priču pošto se video ipak snima u 2.0MP rezoluciji. Bez obzira na to, radi se o interesantnoj kamerici koja ima dobru cenu.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet videa
  • Praktično postolje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 1080p full HD
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon

A4Tech A4-PK-920H

Kamera se možda po dizajnu i ne razlikuje toliko mnogo od onoga što se inače može videti i da nije malo krupnije oznake proizvođača sa prednje strane, ne bi bilo lako pogoditi o čemu se radi. Ovo sigurno nije najmanja Web kamera koju smo videli, tako da neće možda biti interesantna onima koji planiraju da je koriste sa laptopom (a kojima kamera na laptopu iz nekog razloga ne radi). Postolje je nešto malo veće, ali dovoljno stabilno da kameru drži mirno kada je postavljena na ravnu površinu, ili zakači na okvir monitora, i to bez obzira na debljinu okvira. Kao i uvek, delovi koji naležu na plastiku okvira monitora su zaštićeni sunđerom kako se ne bi oštetio monitor.

Ova kamera koristi objektiv nešto šireg ugla od proseka, uz manuelni fokus, tako da ne treba zaboraviti da se dotera ručno fokus kada se kamera postavi na željenu poziciju. Ugrađen je mikrofon i to odličnog kvaliteta, tako da je zvuk koji prenosi čist i prirodan. Pošto je u pitanju plug and play model, nema nikakve instalacije drajvera niti softvera, sve se obavlja automatski prilikom prvog priključivanja na računar. Video je maksimalne rezolucije od 2.0MP i u 30 fps-a, tako da se dobija glatka slika prilično lepih boja. Pogotovo što ima ugrađen filter protiv refleksije svetla, kao i automatsko podešavanje ako je ambijentalno svetlo nešto slabije.

Rezime

Ova kamera ima mogućnost fotografisanja i to u rezoluciji od čak 16MP odnosno 4608x3456 piksela, što je stvarno odlično za one koji vole da se slikaju. Sve zajedno, ovo je model sa nešto boljim kvalitetom slike od proseka i to će sigurno biti primećeno. U kombinaciji sa više nego korektnom cenom, verujemo i da će biti dosta onih koji će se brzo odlučiti za kupovinu.

Conclusion

This camera has the ability to shoot at the resolution up to 16MP, i.e. 4608x3456 pixels, which is great for those who like to take pictures. Altogether, this model provides a slightly better picture quality than average and will certainly be noticed. Combined with an affordable price, we believe there will be many who will quickly decide to buy it.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2013.): 23€

Gembird d.o.o ustupio: A4Tech A4-PK-920H
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs