ADATA predstavlja novi A10050QC High Speed Power Bank

Predstavljen je A10050QC spoljna baterija, s najbržim punjenjem koju je ova kompanija do sada objavila. Ovaj proizvod zvanično je opremljen Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologijom za brzo punjenje i ima dva izlazna priključka – jedan USB-C i jedan USB-A. Ulazni priključak je USB-C. Kapaciteta 10.050 mAh power bank je izrađen u galvanizovanom kućištu, s teksturom koja olakšava držanje i koristi japanske Panasonic ćelije uz šestostruku zaštitu da bi obezbedio sigurnost za korisnike, uređaje i okolinu.

Qualcomm Quick Charge 3.0: do četiri puta brže punjenje nego kod standardnih baterija

ADATA je bazirala A10050QC na Quick Charge 3.0 tehnologiji. Uz ove karakteristike, power bank je 40% efikasniji nego uređaji koji koriste prethodnu, Quick Charge 2.0 tehnologoiju, i mogu da napune neke uređaje čak i do četiri puta brže nego eksterne baterije bez Quick Charge tehnologije. A10050QC može da napuni tipični 5” smartfon s praznom baterijom do 80% za samo 30 minuta.

Dva porta, dodatna praktičnost i sinhronizovano punjenje/pražnjenje

Dva izlazna porta omogućavaju dodatnu fleksibilnost jer korisnici mogu da pune dva uređaja odjednom. Štaviše, power bank ima USB-C i USB-A izlaz čime se dobija šira kompatibilnost. USB-C izlaz podržava do 18W za brzo punjenje, a dva porta kombinovano mogu da isporuče 4,6 A (tipičan power bank isporučuje struju od 2,1 A). A10050QC ima i sinhronizovano punjenje/pražnjenje, što znači da možete bezbedno da ga punite dok on napaja uređaje. Za brzo dopunjavanje power bank uređaja, ulaz podržava struju od 2,5 A – više nego uporedivi proizvodi i to rezultuje kraćim vremenom dopunjavanja.

Inteligentna regulacija napona

Kao dodatak Quick Charge 3.0 tehnologiji, inženjeri kompanije ADATA su ugradili i INOV tehnologiju u A10050QC, što znači Intelligent Negotiation for Optimum Voltage. Power bank aktivno detektuje priključene uređaje i menja napon punjenja između 5 V i 12 V da bi održao efikasnost punjenja, smanjio zagrevanje i produžio radni vek ćelija.

Premijum komponente i najviši bezbednosni standardi

A10050QC predstavlja Panasonic punjive ćelije proizvedene u Japanu i ADATA elektroniku proizvedenu na Tajvanu koja obezbeđuje šestostruku zaštitu od prepunjavanja, prenapona, pregrevanja i kratkog spoja. Stilosko galvanizovano i teksturirano kućište omogućava lako i sigurno držanje, a prošlo je rigorozne testove na vatru i udarce, što obezbeđuje sigurnu i dugotrajnu upotrebu.