ADATA predstavlja spoljne SSD uređaje SE730, SC660 i SV620

ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND flash proizvoda, predstavio je danas nove spoljne SSD-ove SE730, SC660 i SV620.

zvanično press saopštenje

Oni su kompatibilni sa Windows, Mac OS i Android sistemima, imaju mogućnost proširivanja i praktičnost skladištenja podataka na SSD na većinu prenosnih i stonih računara, pa čak i multimedijskih računara i igračkih konzola. Od uređaja SE730 koji podržava USB Type-C specifikaciju i sa zaštitom od prašine i vlage IP68, pa do cenovno pristupačnih modela SC660 i SV620, svaki nudi najmanje četverostruko bolje performanse od spoljnog mehaničkog pogona uz istovremenu potrošnju znatno manje električne energije (što se povoljno odražava na baterije prenosnih uređaja), potpuno tih rad i mnogo bolju otpornost na udarce. Uređaji su savršeni za razne mobilne i stacionarne scenarije. Korišćeni su pažljivo odabrani i sertifikovani kontroleri i memorijski čipovi podvrgnuti strogim ADATA testiranjima. I proizvodnja štampanih ploča i proizvodna linija zadovoljavaju stroge ADATA standarde o kojima najbolje svedoči trogodišnja garancija. SE730 i SV620 se tržištu predstavljaju danas, dok će SC660 biti predstavljen u avgustu.

SE730: predstavljamo najkompaktniji spoljni SSD na svetu prema specifikaciji USB Type-C

SE730 oslikava ADATA inovativnost i predanost razvoju premijum proizvoda. Krase ga performanse čitanja i pisanja do 500 MB/s u super-kompaktnim dimenzijama i uz masu od svega 33 grama. Kao najmanji spoljni SSD na svetu sa reverzibilnim konektorom USB Type-C (u trenutku ove objave) SE730 može da prenosi podatke standardom USB 3.1 druge generacije. Njegovo peskirano metalno kućište i robusna konstrukcija znače da ima zvaničnu oznaku zaštićenosti od prašine i vlage IEC IP68 kao i zaštitu od udaraca na nivou prigodnom za vojnu upotrebu. SE730 u svetu spoljnih SSD-ova nudi vrhunski stil, performanse i mobilnost – masa mu je manja od loptice za golf, a lako stane na dlan.

SC660 i SV620: ponuda cenovno pristupačnijih spoljnih SSD-ova

Spoljni SSD-ovi su do nedavno bili luksuz, a SC660 i SV620 sada čine performanse SSD-ova široko pristupačnim. SC660 je izrađen tako da je otporan na udarce i nudi performanse od 410 MB/s (čitanje i pisanje). Njegovo privlačno super-tanko metalno kućište je debelo samo 9,6 mm. Pogon SV620 otporan na udarce nudi identične performanse u kućištu sa podignutim rubovima radi zaštite površina od ogrebotina. Ima sjajni plavi LED indikator aktivnosti kako bi korisnici uvek znali šta se dešava. Tako će korisnici, bez obzira da li im se više dopada metalni i rebrasti SC660 ili glatki i sjajni SV620, uvek dobiti performanse, efikasnost i trajnost SSD-a uz izvanredan odnos cene i performansi.