AGC Glass Germany štiti kritičnu infrastrukturu uz Kaspersky Industrial Cybersecurity

Kompanija Kaspersky Lab je objavila danas da njeno specijalizovano rešenje za industrijska okruženja sada štiti infrastrukturu kompanije AGC Glass Germany GmbH, vodeće kompanije za proizvodnju auto stakala za BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Volvo, Opel i druge velike proizvođače. Kaspersky Industrial Cybersecurity obezbeđuje zaštitu kompanije od različitih sajber pretnji, od široko rasprostranjenih napada do ciljanih napada na industrijsku opremu, i prilagođena je da zadovolji jedinstvene zahteve operativne tehnologije.

Kaspersky

Kada je u pitanju visoko automatizovana proizvodnja kao što je to slučaj sa kompanijom AGC Glass Germany, stabilnost procesa je od krucijalnog značaja. Kašnjenje u proizvodnji, ili još gore, potpuni zastoj proizvodnih linija, ne samo da može da prouzrokuje neplanirane dodatne trošove, nego u mnogim slučajevima i visoke kazne koje su definisane ugovorom.

Kaspersky

Kako bi rešila ovo, kompanija AGC je koristila industrijsku platformu 4.0 Tomorrow Connect kompanije Tomorrow Labs, partnera Kaspersky Lab-a, za prikupljanje podataka, obradu i vizuelizaciju, ali i bezbednosno rešenje Kaspersky Industrial Cybersecurity za svoje operacije, koje je uspešno raspoređeno na svaku od deset proizvodnih linija. Rešenje kompanije Kaspersky Lab nudi dokazanu zaštitu od sajber pretnji i pruža jedinstvene mogućnosti za industrijska okruženja, kao što su provera integriteta za programirane kontrolore ili otkrivanje anomalija unutar industrijskih procesa. Sve ove osobine imaju za cilj da omoguće kompaniji AGC Glass Germany da omogući neprekidni i kontinuirani rad.

Jan Huben (Jan Houben), direktor fabrika u kompaniji AGC Glass Germany GmbH, izjavio je: „Prilikom odabira bezbednosnog provajdera, neophodno je bilo ispuniti dugačku listu zahteva, od kojih je prvi zahtev bio sposobnost da rešenje bude instalirano dok je naš proces proizvodnje u toku. Bilo je takođe neohodno da postoji kompatibilnost sa oba naša kontrolna sistema, kao i sa Tomorrow Connect rešenjem za monitoring. Kompanija Kaspersky Lab je ponudila željeni nivo podrške, kao i spremnost da prilagodi svoje rešenje našoj jedinstvenoj infrastrukturi. Pored toga, mogućnost da dobijemo najviši nivo zaštite je razlog zašto smo odlučili da prihvatimo bezbednosnu ponudu kompanije Kaspersky Lab“.

Sposobnost kompanije Kaspersky Lab da se integriše sa postojećim industrijskim hardverom i sistemima za upravljanje proizvodnjom jedan je od faktora koji utiče na njihov odabir.

Rešenje kompanije Kaspersky Lab kombinuje niz naprednih bezbednosnih tehnologija kao što su zaštita od malvera, pravljenje lista nepoželjnih fajlova, upravljanje ranjivostima, provera integriteta i semantički monitoring kontrole procesa.

Andrej Suvorov (Andrey Suvorov), direktor sektora za zaštitu kritične infrastukture u kompaniji Kaspersky Lab, prokomentarisao je: „Srećni smo što smo u mogućnosti da obezbedimo najnovije sigurnosno rešenje za zaštitu industrijske infrastrukture kompaniji AGC Glass Germany, vodećem evropskom proizvođaču kojem je potrebna vrhunska zaštita od sajber pretnji, kao i pouzdanost bezbednosnog rešenja. Industrijsko okruženje zahteva stroge procedure kada je u pitanju sajber bezbednost, i menadžeri iz kompanije AGC Glass Germany su, svesni toga, pokrenuli inicijalnu diskusiju i podržali proces implementacije.

Zajedno sa kompanijom Tomorrow Labs uspeli smo da ostvarimo stepen integracije i vidljivost podataka koje je klijent zahtevao“.