Agile Serbia Konferencija – svetski Agile i IT eksperti 12.juna u Beogradu

Madlenianum će 12. juna biti mesto okupljanja brojnih domaćih i stranih Agile i IT stručnjaka. Četvrta po redu Agile Serbia Konferencija će ove godine posetiocima predstaviti temu „Agile, In&Beyond IT“.

Agile je kao pristup već izašao iz granica sveta softvera, tako da ga i druge profesije prepoznaju kao savršeno rešenje za njihovo unapređenje rada organizacija i timova, razvoja proizvoda i usluga, kompletnog procesa poslovanja u celini. To je bio i lajtmotiv ovogodišnje konferencije, koja će ponuditi vrhunske tehničke teme i predavače, podjednako isto kao i biznis teme. Zvezda ovogodišnje Agile Serbia Konferencije je Jeff Sutherland, osnivač Scrum framework-a, čovek koji važi za živu Agile legendu. Njegovim predavanjem na temu Scrum@Scale, o primeni Scrum-a u velikim organizacijama i sistemima, započeće konferencija, a nakon toga će uslediti:

Riina Hellstrom – Agile HR ekspert, evropski pionir u ovoj oblasti, sertifikovan profesionalni trener i licencirani Scrum@Scale trener, koja će na konferenciji govoriti o humanoj strani Agile-a i HR-u.

Sander Hoogendoorn – Ekspert za razvoj softvera i arhitekturu, specijalista za mikroservise, svestrani programer, Agile trener i govornik, koji će se predstaviti temom o mikrotimova u razvoju softvera.

David Evans – Agile trener sa više od 25 godina iskustva, specijalista za testiranje i za Agile kontrolu kvaliteta, govoriće o Agile artefaktima, dobrim primerima iz prakse i kako da ih najbolje iskoristiti. Stefan Tilkov – Programer sa višegodišnjim iskustvom, team lead i menadžer projekata, osnivač konsultantske kompanije INNOQ, koji će se predstaviti na temu organizacije procesa i arhitekture.

Aino Vonge Corry – Predavač na dva univerziteta u Danskoj sa višegodišnjim iskustvom u paternima za razvoj softvera, koja će na konferenciji govoriti o lekcijama iz prakse u agilnim transformacijama. Mirko Kleiner – Sertifikovani Scrum@Scale trener i Agile trener za velike organizacije, kreator Lean- Agile Procurement pristupa, koji će govoriti o unapređenju produktivnosti i performansi i do 400%.

Ovi predavači će nastupiti na EPIC sceni Madlenianuma, a neki od njih će se pridružiti i interaktivnim diskusijama na DEV sceni. Na ovoj sceni nastupaće i niz domaćih stručnjaka, dok će se na trećoj, EXE sceni, odvijati radionice, za one koji žele da uče kroz praktične primere i studije slučaja. Pored sadržaja na scenama, tu je posetiocima omiljeni Agile Coaching Corner, prostor kreiran za neformalan razgovor učesnika konferencije i predavača. Pored njega zastupljen je BIZ Corner, mesto za networking i razmenu iskustava sa predstavnicima kompanija. Zvanična aplikacija događaja je MatchAbout, čija je svrha da omogući novu dimenziju događajima, a posetiocima nudi brojne opcije i mogućnosti za interakciju.

Brojne kompanije i organizacije iz zemlje i regiona su podržale Agile Serbia Konferenciju, a posebno se ističe kompanija Endava, zlatni sponzor konferencije drugu godinu zaredom, kao jedan od lidera u agilnosti i inovacijama, što će i ovog puta pokazati nastupom na zvaničnoj aplikaciji događaja MatchAbout.

Na Agile Serbia Konferenciji ćete sigurno čuti i naučiti mnogo toga, upoznati se sa svetskim Agile i tehnološkim trendovima i imati priliku da porazgovarate sa ekspertima iz ovih oblasti. Zbog toga je ovo događaj koji ne treba da propustite.

Prijave su u toku a broj mesta je ograničen, rezervišite svoje mesto na vreme. Sve informacije se nalaze na sajtu www.agile-serbia.rs/conference/june-2019/. Agile Serbia tim vam želi dobrodošlicu!