AMD je lansirao najnoviji grafički akcelerator iz Radeon Pro familije

Radeon Pro Duo je opremljen sa 32GB brze GDDR5 memorije, 4608 Stream procesora i ukupnom procesirajućom snagom od 11,45 TFLOPS-a. Potrošnja ovog Dual-GPU akceleratora je svega 250W! Radeon Pro Duo je u mogućnosti da istovremeno pokreće četiri 4K displeja sa punim 60Hz osvežavanjem! Sa svojom profesionalnom orijentacijom, Radeon Pro Duo je jasno dizajniran da omogući tri ključne prednosti za kreatore:

AMD

Fleksibilnost – Radeon Pro Duo sa svojim jedinstvenim Dual-GPU dizajnom daje profesionalcima mogućnost da fleksibilno raspodele posao na određeni GPU, kako bi svaka aplikacija u kojoj multi-taskuju imala uvek na raspolaganju grafičku akceleraciju moćnog Radeon GPU-a. Ova fleksibilnost dramatično povećava produktivnost.

Akceleracija – Zahvaljujući podršci za GPU akceleraciju, kod gotovo svih profesionalnih softverskih paketa, odnosno plug-inova za njih, Radeon Pro Duo omogućava duplo brže performanse u poređenju sa Radeon Pro WX 7100 akceleratorom.

AMD

Kreativnost – Zahvaljujući kombinaciji izuzetnih performansi Radeon Pro Duo grafičkog akceleratora i posvećenoj softverskoj podršci kroz Radeon Pro Crimson ReLive edition softver, kreatori su u potpunosti oslobođeni tehnoloških limita za iskazivanje sopstvene kreativnosti.

Evo šta kaže Kynan Stephenson, o mogućnostima koje njemu Radeon Pro Duo omogućava:

„Izuzetno sam bio impresioniran sa snagom koju poseduje Radeon Pro Duo, pogotovo u Nuke-u. Fleksibilnost da se GPU-ovi podele između aplikacija je fenomenalna i predstavlja primer ultimativnog multitaskinga – kreiranje kompleksne scene, naizmenično prebacivajući se iz jedne u drugu aplikaciju, kako bi se kreirao materijal koji se eksportuje u Nuke, pa onda ulazak u Photoshop ili Mari za oslikavanje projekcije, za ubacivanje u Nuke. Radeon Pro Duo sve ove zadatke rešava bez zastajkivanja, uz izuzetne 3D performanse. Za projekte koje ja radim, Radeon pro Duo je logično rešenje.“

Kažu da slika govori više od 100 reči, a pokretna slika više od 1000. Zato pogledajte Kynanov rad ovde.