AMD Radeon Pro pokreće novi 15" MacBook Pro

AMD je danas najavio novu familiju grafičkih procesora – Radeon Pro 400 serije, koji su svoj debi imalu unutar potpuno novih MacBook Pro modela od 15“. Radeon Pro 400 serija grafičkih akceleratora je dizanirana sa kretorima i dizajnerima na umu. Milioni umetnika, fotografa, filmadžija, dizajnera, inženjera koji oblikuju moderni digitalni sadržaj, imaju na raspolaganju izuzetne performanse i efikasnost, kako obi mogli nesputano da vizuelizuju svoje ideje i nadahnuća, bez obzira gde se u datom momentu nalazili.

Šta donosi Radeon Pro 400 serija:

  • Izuzetno male tranzistore

Radeon pro 400 serija je napravljena na najnaprednijoj 14nm FinFET tehnologiji i bazirana na revolucionarnoj Polaris arhitekturi, koja udvostručuje performanse po utrošku energije, naspram prethodne generacije.

  • Neverovatno tanak procesor

AMD je prilikom izrade Radeon Pro 400 serije upotrebio tehnologiju poznatu i kao „stanjivanje čipa“, kako bi stanjio debljinu (visinu) svake silicijumske ploče („wafer“) sa standardnih 780 mikrona na svega 380 mikrona – tanje od debljinečetiri lista papira! Fenomenalnu energetsku efikasnost. Radeon Pro 450, 455 i 460 troše manje od 35W energije, kako bi isporučili izvanredne performanse uz tih i hladan rad i pod najzahtevnijim zadacima MacBook Pro korisnika.

AMD Radeon Pro 400

AMD je takođe lansirao novi program pod nazivom „Upoznajte stvaraoce“, sa kojim želi da oda priznanje svim onim kretivnim, strasnim i marljivim korisnicima i da proširi informacije o njihovim dostignućima, kako bi inspirisao sve koji razmišjlaju da od običnih konzjumera digitalnog sadržaja, postanu njegovi stvaraoci.