AOC predstavlja novi QHD monitor za poslovne korisnike

Beograd, 11. avgust 2017. – AOC nastavlja da širi svoju seriju 90 novim QHD monitorom za poslovne korisnike. AOC Q2790PQU prvi je QHD monitor iz AOC-ove serije 90 koji će se u prodavnicama naći već u septembru ove godine. Uz izuzetno tanki okvir, brojne ergonomske mogućnosti, sertifikate energetske efikasnosti, novi AOC monitor je još jedan primer predanosti jednog od vodećih brendova na tržištu monitora proizvodnji idealnih monitora za radna mesta.

Ergonomske opcije i minimalno titranje ekrana

Bolovi u vratu i leđima jedni su od najčešćih zdravstvenih problema na koje se žale osobe koje većinu svog radnog vremena provode u kancelarijama pred računarima. Monitori sa ergonomskim opcijama mogu pomoći korisnicima u pronalasku idealnog i udobnog položaja i pravilnog držanja za vreme radnog vremena. Novi AOC Q2790PQU dolazi sa uključenim postavkama za podešavanje visine monitora do 130 mm, naginjanje napred ili unazad od -5 do 25 stepeni, zakretanje od 165 stepeni i okretanje do 90 stepeni. Tako se monitor može prilagoditi idealnoj poziciji za rad svakog korisnika. Umor očiju je druga česta boljka na koju se žale poslovni korisnici. Kako bi se oči zadržale odmornima i nakon dužeg rada na računaru, već standardna Flicker Free tehnologija ugrađena u svim AOC-ovim modelima, ugrađena je i u novi monitor serije 90 kako bi korisnicima omogućila maksimalno udobno gledanje. Flicker Free tehnologija podešava osetljenje ekrana bez modulacije širine impulse (PWM) kako bi se smanjilo titranje ekrana.

AOC Q2790PQU

Tanki okvir za jednostavno spajanje više monitora

Dva ili više monitora spojenih jedno do drugoga značajno povećavaju produktivnost što je razlog zašto su takve postavke postale uobičajene u mnogim kancelarijama. Dodatni prostor na ekranu omogućuje korisnicima da pretražuju različite aplikacije i datoteke simultano bez stalnog pomeranja, otvaranja ili zatvaranja prozora. Na taj način, rad na dva dokumenta ili više aplikacija postaje znatno lakši. Zahvaljujući skoro nevidljivom okviru sa bočnih strana monitora, i novi monitor iz serije 90 omogućuje jednostavno postavljanje više monitora bez ikakvog ometanja ili prepreke između ekrana.

Visoke rezolucije

Još jedan ključan faktor za velike ekrane monitora je naravno, rezolucija. Što više piksela monitor ima, više programa i vizuelnih detalja mogu biti prikazani istovremeno. Nadolazeći AOC Q2790PQU od 27-inča može se pohvaliti još većom rezolucijom od svojih prethodnika iz serije 90 i to QHD rezolucijom od 2560 x 1440 piksela. Tako je ovaj model idealan za zahtevne profesionalce kojima će prostraniji ekan sigurno pomoći kod montaže video sadržaja, za prikaz detaljnih proračunskih tabela i drugih aplikacija.

Energetska efikasnost

Ušteda energije ne samo da smanjuje finansijske troškove, već pozitivno doprinosi i očuvanju okoline. Novi AOC Q2790PQU dolazi sa uključenim Energy Star, EPEAT i TCO sertifikatima. Osim toga, ugrađeni E-saver softver omogućuje monitorima da se automatski prebace na nisku potrošnju energije kada korisnik nije prisutan, dok Eco način rada prilagođava postavke ekrana za različite tipove sadržaja koji se prikazuje (tekst, internet, video igra, film ili sportski sadržaj) kako bi se minimizirala potrošnja energije.