Apple AirPods slušalice – apsolutno savršene

Nijedan Apple-ov proizvod nije izazvao toliko pažnje kod potrošača u poslednjih nekoliko godina kao AirPods slušalice. Kompanija iz Kupertina ih je najavila kao revolucionarno rešenje u svetu kvalitetnog (bežičnog) zvuka, ali su kupci za uživanje u njima ostali uskrećeni sve do samog kraja prošle godine iako je prvobitno bilo najvljeno da će se ovaj proizvod u prodaji naći još početkom novembra meseca. Uka, buka i čitava jedna (prava) ludnica oko ovih slušalica konstantno su držali tenziju i kupaca i javnog mnjenja i medija, ali sada je tome došao kraj – AirPods slušalice su dostupne, kako u svetu, tako i kod nas i ono što je jako važno vredelo ih je čekati.

Apple AirPods

Za čitaoce koji nisu toliko u toku veoma je važna informacija da je Apple na AirPods slušalicama radio veoma dugo (neki govore i o nekoliko godina razvoja) i da je ispred sebe postavio nekoliko zadataka u vezi sa finalnim proizvodom: da kreira takvo rešenje koje će uspeti da podmiri najširi krug korisnika, koje će biti full bežično i koje će biti inteligentno, odnosno koje će biti u nekoj vrsti više interakcije sa svojim nosiocem. Koliko je u tome uspeo to je sada na individualnoj proceni korisnika, ali jedno je sigurno – sve zamišljeno u praksi odlično funkcioniše, a zvuk koji daju AirPods slušalice je više nego savršen, ali o tome nešto kasnije.

Apple AirPods

AirPods slušalice jesu posebne, kako po pitanju dizajna, tako i u smislu funkcija koje donose, ali i samog kvaliteta zvuka. Odlikuje ih besprekorna izrada, upotreba najkvalitetnijih materijala za njihovo kreiranje, kao i veoma dobra ergonomija zbog koje gotovo savršeno leže u ušnim školjkama. Mnoge potencijalne korisnike/kupce to najviše i brine – kako će slušalice ležati u ušima i hoće li ispadati – u praksi one zaista veoma teško mogu da ispadnu iz ušnih školjki i po tom pitanju nema nikakvih bojazni – doboljno je pogledati nekoliko oficijalnih Apple klipova na njihovom Youtube kanalu i jasno je da su AirPods slušalice tako izbalansirane da besprekorno leže u svim tipovima (deca, maldi, odrasli…) ušnih školjki. Proizvođač čak tvrdi da se sa njima bez problema može planinariti i izvoditi razne akrobacije na snegu i tokom penjanja – to je upravo i poenta AirPods klipova sa egzibicijama na terenu. Za one koje ipak imaju poveći strah na internetu je moguće pronaći razne trakice za njih koje su maksimalno funkcionalne i nisu skupe. Time se međutim narušava koncept AirPods slušalica i gubi na slobodi koju iste donose, ali svakako strah nestaje.

Apple AirPods

Kako je reč o bežičnim slušalicama tako je Apple iste morao da opremi sa punjivim baterijama, ali tu nije kraj - i baza preko koje se pune je u osnovi prenosiva baterija koja kada se slušalice isprazne iste veoma brzo napuni. Konkretno, kada su slušalice pune energije - nude do 5 časova slušanja muzike, a uz bazu to vreme se produžava do 24h, s tim što se po pražnjenju iste (logično) moraju staviti u bazu na neko vreme kako bi se baterija ponovo napunila. Sjajan potez kompanije iz Kupertina je i taj što je omogućila da se slušalice preko baze za samo 15 minuta toliko napune da donesu radnu autonimju od čitavih tri sata. To je postignuto implementiranjem tehnologije za brzo punjenje baterije koja u prvih 20-tak minuta napuni najveći kapacitet baterije dok preostalo predviđeno vreme za punjenje koristi znatno sporije, omogućavajući na taj način dug životni vek i baterije i punjača.

Apple AirPods

Za bežično komuniciranje sa telefonima, tablet računarima i računarima generalno, Apple je u slučaju AirdPods slušalica odabrao Bluetooth vezu poslednje generacije, međutim puna funkcionalnost slušalica dolazi do maksimalnog izražaja kada se iste upare sa iOS i macOS uređajima – tada se vidi njihova prava snaga. Mi smo ih uparili i sa iPhone 7 telefonom i sa novim MacBook Pro računarom i to je proteklo glatko i bez bilo kakvih nedoumica/nejasnoća. Kada se jednom upare slušalice ostaju trajno vidljive za uređaje sa kojima su komunicirale pa je dovoljno samo da se nađu pored istih i klik opet su aktivne. Apple naravno, na tome nije stao pa je istim podario neke inteligentne mogućnosti. Tako, kada se sluša muzika sa njima ako se izvadi jedna slušalica muzika se pauzira, a ako se uklone obe slušalice muzika kreće da svira sa originalnog izvora (to važi i za gledanje filmova i uživanje uz multimediju). Čim se slušalice ponovo vrate u ušne školjke one automatski postaju primarne i zvuk kreće preko njih da se reprodukuje. Telefonski, Skype ili Viber pozivi su primarni i oni se startuju odmah po prihvatanju poziva, dok sve ostalo ide na pauzu (slušanje muzike, gledanje filmova…) dok god komunikacija traje. U kombinaciji sa Siri asistentnom AirPods slušalice su definitivno najinteligentnije i najinteraktivnije slušalice koje postoje – ništa slično njima nije moguće pronaći. Sa njima je apsolutno moguće biti maksimalno interaktivan i maksimalno slobodan u pokretu!

Apple AirPods

A sada ono najvažnije – kvalitet zvuka. Interesantno, iako nismo očekivali ništa specijalno po ovom pitanju, zapravo se desilo suprotno, AirPods slušalice su nas prosto oduvale odličnim kvalitetom zvuka i veoma lepo izbalansiranim basom. Svi tonovi su verno reprodukovani, bez izobličenja i šumova, dok je bas (kao što smo već napomenuli) izuzetno prijatan za uši i sjajno doteran. Svi testovi su pokazali maksimalnu audio superiornost ovih slušalica, čak i kada su upitanju klasične i elektoronske note koje traže vrhunske audio sisteme kako bi kvalitet svakog tona došao do maksimalnog izražaja. Filmska muzika, pozadinski zvukovi u igricama i note koje prate kompleksnu multimediju sve to AirPods slušalice vrhunski reprodukuju namećući se kao jedno sjajno rešenje sa primarno izuzetenim kvalitetom zvuka.

Nikakvih nedoumica nema, AirPods slušalice su u ovom momentu jedne od najboljih u klasi malih bežičnih slušalica sa kojima se Apple na velika vrata vraća u svet kvalitetnog zvuka u pokretu. Zaboravite na sve ostale bežične slušalice jer ovom rešenju nijedne nisu ni do kolena (izuzev nekoliko B&O i JBL modela) – prosto je situacija trenutno takva. Znamo, hejteri će sada reći – sve je to cool i super, ali mnogo košta?! Tačno, AirPods slušalice uopšte nisu povoljne, ali da, sa druge strane jesu posebne, jesu drugačije i o da daju sjajan kvalitet zvuka koji prosto diže sa tla. Na kraju, a iznad svega, u jedno smo sigurni – uživaćete svaki sekund sa njima i danju i noću ili gde god vas noge povedu!

Cena (sa PDV-om): 27.090,00 dinara

Kontakt: iStyle, iStyle.rs