Apple iPad Pro 10.5 tablet računari

Dolazak novih iPad Pro tablet računara najavio je još ozbiljniji nastup kompanije iz Kupertina na ovom tržištu, koje za druge proizvođače već neko vreme nije toliko profitabilno i interesantno jer njihovi proizvodi ne mogu da prate trendove i potrebe kupaca. Apple se na pomenutom veoma lepo profilisao i uspeo je da ostvari zaista ozbiljne rezultate zbog kojih i ide nekoliko koraka ispred drugih. Novi iPad Pro tableti jasno pokazuju koliko se Apple potrudio da krajnjim korisnicima predstavi rešenja koja će im korenito promeniti život, ali i doprineti da brzo i efikasno obave sve poslove kako od kuće, tako i u pokretu. Rešenja dijagonale ekrana od 10.5 inča orijentisana su ka osobama koje od Pro rešenja traže ne samo ozbiljne performanse već i dodatnu mobilnost, ali i mogućnosti za brzo i jednostavno povezivanje sa najrazličitijim uređajima.

iPad Pro 10.5

Apple je iPad Pro 10.5 tablete razvio iz želje da naprednim korisnicima i profesionalcima ponudi odlično optimizovana rešenja nešto manje dijagonale sa kojima će dobiti na dodatnoj funkcionalnosti i prenosivosti. Hardverski ovo su veoma moćni tableti jer ih pokreće A10X procesor u kombinacji sa M10 koprocesorom i velikom količinom radne i skladišne memorije (64GB, 256GB i 512GB). Dostupni su u četiri različite boje i poseduju odlične baterije sa kojima mogu da ponude/donesu gotovo celodnevni rad. Posebni su i po pitanju povezivosti jer nude sve najnovije bežične načine interakcije, ali i po činjenici da se odlično razumeju sa svim drugim proizvodima.

Najjače oružje iPad Pro 10.5 tablet računara, kada se po strani stavi njihova core hardverska postavka je Retina ekran rezolucije 2224x1668 dpi koji ima vrhunsku reprodukciju svih boja i definitivno je jedan od najsvetlijih ekrana viđen na nekom tablet računaru. Detaljnost mu je odlična, kao i vidljivost po uglovima iz bilo kog položaja. Upravo zbog toga svi iPad Pro 10.5 tablet računari su idealni za crtanje i obradu grafike, rad sa 3D objektima i uživanje u multimediji poslednje generacije. Testovi pokazuju kako je Retina ekran na ovim tabletima daleko najbolji za crtanje i rad sa kompleksnim vizuelnim objektima, ali i sa složenim građevinskim modelima.

iPad Pro 10.5

Apple je kod novih iPad Pro 10.5 tableta opasno poradio na unapređenju kamerica pa tako sada i prednja i zadnja kamerica ne samo da dolaze sa mnogo boljim čipovima i više MP, nego poseduju i preko 20 novih funkcija koje čine fotografije i video snimke mnogo lepšim i živahnijim, ali i pogodnim za dalju obradu. Softverska rešenja za ista takođe su dosta interesantna, dok je zadnja kamerica tako optimizovana da može da snima video snimke koji bukvalno ne mogu da se razlikuju po kvalitetu od onih na filmskom platnu.

Razlog zašto je kompanija iz Kupertina napravila ovakav potez krije se u tome što većina korisnika koja se odluči za kupovinu Pro modela ove dijagonale to radi iz potrebe da obrađuje fotografije i video snimke - brzo, lako i pouzdano. Poslednja verzija iOS platforme nalazi se na novim iPad Pro 10.5 tablet računarima i u konkretnom slučaju donosi preko 200 novih funkcija, od kojih su one vezane za crtanje i rad sa Apple olovkom najvažnije. Bezbednost je podignuta na najviši mogući nivo, a unapređene su i sve funkcije vezane za rad sa grafikom i video materijalima.

U biti nakon kraćeg rada sa ovim tablet računarima stiče se utisak kao da je iOS 10 platforma prosto kreirana za njih i da maksimalno koristi hardverske resurse koje ovi uređaji poseduju. Sjajna stvar je i to što se za iPad Pro tablete razvija sve veći broj aplikacija, uglavnom za crtanje i prelom grafike, tako da time dobijaju na još većoj vrednosti i maksimalno mogu da opravdaju svoje Pro u nazivu.

Kada se sve sabere i oduzme nije teško doći do zaključka da je Apple zaista maksimalno ozbiljno konstruisao iPad Pro 10.5 tablet računare i da ih je tako optimizovao da im apsolutno niko ne može izaći na crtu. Sjajno su rešenje za grafičare, crtače, građevince i fotografe, kao i za foto editore koji fotose žele da obrađuju brzo, lako i profesionalno gde god da se nalaze. Sa druge strane, ako se po strani stavi poprilično viša cena ovih proizvoda, novi iPad Pro 10.5 tableti predstavljaju ultimativno oruđe za sve koji žele da svoj biznis značajno unaprede, ali i da se dobro zabave i međ četri zida i u pokretu kada god to požele.

Cena (sa DV-om): od 97.390,00 dinara

Kontakt: iStyle