Apple iPad Pro 12.9 tablet računari

Paralelno sa predstavljanjem novih iPad Pro 10.5 tablet računara Apple je kupcima predstavio i novi model iPad Pro tablet računara sa dijagonalom Retina ekrana od 12.9 inča koji je prema svim karakteristikama jasno okrenut ka najzahtevnijim korisnicima, grafičarima, crtačima i korisnicima koji maksimalno mogu da iskoriste sve njegove potencijale i veliki ekran po kome se lako crta i piše. Specifičan u svakom pogledu, ovaj tablet računar u ovom momentu predstavlja najbolji i najmoćniji veliki tablet računar na svetu, kome niko, ali apsolutno niko u svakom pogledu ne može da izađe na crtu. Koliko je reč snažnom tablet računaru najbolje govori i podatak da se na njemu potpuno fluidno mogu montirati i obrađivati 4K filmovi.

Apple iPad Pro 12.9

iPad Pro 12.9 tablet računari se fizički veoma malo razlikuju u odnosu na svoju manju braću, osim što poseduju nešto veći ekran i što su dostupni u jednoj boji manje (Silver, Space Gray i Gold – Rose Gold boje nama u ponudi u ovom slučaju). Bazirani su na A10X procesoru (koji ima integrisanu grafiku) i M10 koprocesoru koji je zadužen za podršku CPU-u, ali i za koordinaciju senzora i brojne druge aktivnosti. Velika količina radne memorije čini ih veoma izdašnim u svim operacijama, dok ogroman skladišni prostor (64GB, 256GB i 512GB) daje korisniku na maksimalnoj slobodi. U odnosu na prethodnu generaciju novi iPad Pro 12.9 računari dolaze sa veoma moćnim prednjim (7MP) i zadnjim kamericama (12MP) koje obezbeđuju čistu i jasnu video komunikaciju, ali i fantastične fotografije i predivne snimke koji bez bilo kakve obrade izgledaju impresivno.

Retina ekran na novim iPad Pro 12.9 tablet računarima svakako je njihovo glavno oružje, pogotovo ako se uzme u obzir da sam ekran operiše rezolucijom od 2732x2048 piksela i da je jedan od najsvetlijih ekrana ikada ugrađenih u neki tablet računar. Upravo zbog toga Retina ekran na ovim tablet uređajima donosi korisniku, grafičaru, arhitekti i bilo kom naprednom korisniku jedno posebno iskustvo, Ako se na to doda da je reprodukcija boja po svim testovima više nego sjajna, kao i da je detaljnost gotovo apsolutna onda nije teško zaključiti da je displej na iPad Pro 12.9 tablet računarima pravo blago i da ga je teško uporediti sa displejom bilo kog drugog tablet uređaja. Velika prednost Retina ekrana na novim iPad Pro 12.9 tablet računarima ogleda se i u tome što za pozadinsko osvetljenje koriste LED osvetljenje poslednje generacije, što dodatno utiče da kvalitet slike bude više nego vrhunski.

Povezivost novih iPad Pro 12.9 tablet računara je svakako posebna priča, a kompanija iz Kupertina postarala se da (kao i uvek do sada) apsolutno zablista na ovom polju. Od bežičnih konekcija tu su Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) i Bluetooth 4.2, dok se za direktnu interakciju sa najrazličitijim uređajima brine Lightning veza. Svi modeli su dostupni u Wi-Fi i Wi-Fi i Cellular izdanjima, a prema specifikacijama proizvođača pri aktivnoj Wi-Fi konekciji baterija može da izdrži do 9 radnih časova, dok bez bežične interakcije pruža sat vremena rada više. U praksi to jeste zaista tako, a nešto bolji energetski resursi mogu se postići sa smanjivanjem kontrasta displeja, čime se značajno produžava radna autonomija ugrađenih baterija.

Da bi cela priča imala pravog smisla tu je i iOS 10 platforma koja donosi preko 250 novih funkcija i čini od ovih uređaja snažne mašine sposobne da odgovore na najrazličitije izazove. Apple je kroz iOS 10 maksimalno podržao sve mogućnosti iPad Pro 12.9 tableta i otvorio im prostor da maksimalno pokažu šta znaju i umeju. Bezbednost im je odlična, kao uostalom i svim drugim Apple-ovim proizvodima. Ako se po strani stavi poprilično visoka cena koja prati nove iPad Pro 12.9 tablet računare sve ostalo na njima je perfektno realizovano omogućavaju krajnjim korisnicima da osete svu moć ovih prenosivih uređaja. Oni su zaista posebni i drugačiji, profesionalno orijentisani i spremni da donesu magiju i olakšaju obavljanje poslova kako crtačima i dizajnerima, tako i građevincima i arhitektama. Sa njima rad na obradi fotografija i video sadržaja stvarno ima smisao i baš zbog toga jesu drugačiji, jesu posebni i jesu Pro!

Cena (sa PDV-om): od 119.390,00 dinara

Kontakt: iStyle