Apple TV 4K - 4K za sve pare!

Apple TV je promenio svet televizije, to je svima jasno i to ponajviše zahvaljujući konceptu aplikacija koje otvaraju prostor za najrazličitije načine gledanja televizijskog programa, filmova i multimedije. Kompletna moć i snaga spakovana u malu kockicu koja poseduje mnoštvo dodatnih opcija i mogućnosti mnoge korisnike je ostavilo bez daha. Od svog pojavljivanja pa do današnjih dana Apple TV je prošao nekoliko veoma značajnih unapređenja. U svom poslednjem izdanju Apple TV donosi nove mogućnosti poput striminga 4K i HDR sadržaja. Došlo je vreme za Apple TV 4K.

Apple

Kompanija iz Kupertina je u kutijicu dimenzija 35x98x98 mm i težine 425 grama uspela da smesti čitavo multimedijalno carstvo koje kooridinira već provereni A10X Fusion 64-bitni procesor i novi tvOS koji je kompanija razvila samo za potrebe ovog uređaja. Kao što smo napomenuli tajna uspeha novog Apple TV 4K uređaja krije se u raznolikosti aplikacija, koje su hteli mi to da priznamo ili ne budućnost svih uređaja. Svi ih već koristimo kako bismo dobili pristup raznoraznim oblicima zabave na našim mobilnim uređajima i računarima. TV je sa Apple TV 4K boksom krenuo u istom pravcu i kako stvari stoje otišao je bar jedan korak dalje u odnosu na slična konkurentska rešenja, koja jesu nešto povoljnija, ali po pitanju funkcionalnosti daleko zaostaju za ovim uređajem.

Apple

Aplikacije u slučaju Apple TV 4K uređaja omogućavaju da korisnik odabere šta, kada i gde želi da gleda, ali i više od toga – one nude interaktivnost sa sadržajem. Na ovaj način televizijski prijemnik postaje personalan, poput iPhone telefona ili iPad tableta, a to je ono što većina vlasnika novih televizora želi. Gledanje 4K i HDR sadržaja pravo je uživanje preko Apple TV 4K uređaja, ali i više od toga to je potpuno nova dimenzija gledanja na pokretne slike i multimediju poslednje generacije iz udobnosti kućnog okruženja. Uz digitalnog asistenta Siri sve je još lakše i uzbudljivijie, a tu je i daljinski upravljač Siri Remote sa kojim zabave nikada dosta i koji je mogući upariti sa još jednim daljincem, koji ne dolazi u paketu već se dokupljuje. Uparivanje daljinskih upravljača ima smisao, pogotovo kada je reč o igranju igrica.

Apple

Posebna priča, bar kada je Apple TV 4K upitanju su igrice. Apple se opasno potrudio da razvije veoma zanimljive igrice za svoj TV 4K boks. Većina ima rekordna skidanja na App store-u i kako stvari trenutno stoje kompanija iz Kupertina planira još ozbiljnije da se posveti ovom segmentu. Siri Remote kod igranja igrica ima ključnu ulogu jer se preko njega vrši koordinacija pokreta i igrača. U praksi sve to izgleda veoma dobro, bez bilo kakvih lagova i zastoja, što kod igrača stvara osećaj kao da igra igrice za nekom modernom konzolom. Većina igrica je kreirana u veoma visokim rezolucijama što kada se gleda na ekranu nekog 4K televizora izgleda zaista veličanstveno.

Apple

I hardverski i softverski Apple TV 4K je impresivan. Njegov A10X Fusion 64-bitni procesor u stanju je da procesuira i najzahtevniji 4K i HDR sadržaj, ali i da omoguću kvalitetno strimovanje različitih multimedijalnih sadržaja, kao i TV video materijala koji je visoke definicije. Kako je u direktnoj interakciji sa iTunes servisom tako korisnik preko Apple TV 4K boksa može da iznajmljuje filmove, igrice i ostalu multimediju, ali i da ih kupuje i skladišti na prostor od 32GB ili 64GB fleš memorije. Konekcija sa televizorima obavlja se preko HDMI kabla, što je i logično zbog bržeg transfera podataka.

Apple TV 4K je savršen uređaj sa kojim je moguće otkriti sve čari 4K slike i HDR sadržaja. U maloj kutijici Apple je spakovao sve što se spakovati može i sve je lepo optimizovao tako da krajnji korisnik može da uživa u svim sadržajima na najvišem mogućem nivou. Uz kvalitetan 4K televizor sa ovim boksom zabava je zagarantovana. Suštinski jedini nedostaci Apple TV 4K uređaja kriju se u uvođenju nekih audio opcija koje se ne mogu iskoristiti tj. filmove sa tim opcijama nije moguće iznajmiti ili kupiti preko iTunes servisa, ali kompanija iz Kupertina aktivno radi na tome da se to promeni. Takođe, cena uređaja i u jednoj i u drugoj skladišnoj verziji je preskupa, a logično za domaće tržište najveći nedostatak je to Tunes sadržaji i App Store nisu dostupni. Dok se to ne promeni ova sjajna multimedijalna kutijica biće samo dostupna za malobrojne koji na druge načine znaju da iskoriste sav njen potencijal.

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle