Arhiva - 02.07.2010.
Prognoze o usvajanju 3D
Plazma tehnologija izrade televizora ima svetlu budućnost kada je u pitanju 3D tehnologija obzirom da je utvrđeno da 3D ekrani bazirani na plazma tehnologiji pokazuju bolji kvalitet u odnosu na LCD ekrane. Kompanija DisplayBank koja se bavi istraživanjem tržišta procenjuje da će do 2013 godine 3D Plazma televizori da predstavljaju 86% svih plazma televizora koji budu postojali na tržištu. Panasonic trenutno proizvodi 3D televizore u svim HD i FHD rezolucijama dok Samsung SDI proizvodi 3D televizore u vidu 50, 58 i 63“ FHD modela. Sa svoje strane LG Electronic priprema 50 i 60“ FHD modele.
02.07.2010. u 16h @ i4u.com >
30988
Jobs na Sun Valey Media događaju
Izvršni direktor kompanije Appple, Steve Jobs, prisustvovaće godišnjoj Allen & Co. media konferenciji u Sun Valley-ju, Idaho na kojoj će govoriti o novim proizvodima ove kompanije koji su nedavno predstavljeni. Jobs će na ovoj konferenciji prikazati kako čitati magazine, novine, knjige, gledati televiziju i filmove na iPad tablet računaru, a takođe će i da najavi proširenje delatnosti iTunes prodavnice kao jednog od najmoćnijih sajtova za digitalne sadržaje. Jobs navodi da će na ovoj konferenciji ohrabriti medijske kompanije da snize cene digitalnih sadržaja tako da budu jeftiniji od fizičkih proizvoda.
02.07.2010. u 15h @ businessweek.com >
30987
Firefox dodatak JonDoFox
JonDoFox dodatak kreira prilagodljivi Firefox profil koji automatski koristi zasebno instalirani JonDo program kao i brojne Firefox dodatke vezane za privatnost i sigurnost, sa ciljem omogućavanja anonimnog i zaštićenog surfovanja. Karakteriše ga vrlo dobro konfigurisano podešavanje koje omogućava sigurno korišćenje Firefox-a. JohDoFox kreira profil koji je već konfigurisan za korišćenje JonDo Proxy-ja zajedno sa Adblock Plus, CS Lite, NoScript, DownloadHelper i ProfileSwitcher dodacima. JonDo proxy sakriva vašu IP adresu sa Web sajtova koje posetite. Ova tehnika je vrlo efektivna ali ima nedostatak koji se manifestuje usporavanjem pretraživača.
02.07.2010. u 15h @ computerworld.com >
30986
Osećajte se sigurno uz Mio S600
Mio S600 serija uređaja slim dizajna redefiniše način na koji gledate na GPS uređaje. Sa Spirit softverom koji u prvom planu ima korisnika ovaj model ide dalje od jednostavne navigacije i obezbeđuje vam mnoštvo dodatnih mogućnosti. Jedna od najkorisnijih mogućnosti je upozorenje na nadolazeće kamere kojie detektuju prebrzu vožnju. Mio vam na taj način pomaže u održavanju dozvoljene brzine i osigurava da ne dođete u situaciju plaćanja kazne. Pri približavanju kameri S600 će vam oglasiti situaciju kako vizuelno tako i zvučno i omogućiti dovoljno vremena za potrebnu akciju.
02.07.2010. u 14h @ mio.com >
30985
Transcend StoreJet 25D2
Transcend je predstavio je StoreJet 25D2-W, dizajniran kao dopuna za Mac računare. Sa perfektno belim glatkim kućištem i sertifikatom od strane kompanije Mac, ovaj potpuno novi Apple look eksterni nosač podataka predstavlja obavezan detalj za sve korisnike koji drže do mode, posebno za Mac entuzijaste. Moderno dizajniran, robustan i ultra-portabl StoreJet 25D2-W, sa finalnom belom glazurom, predstavlja jedinstven Apple stil i podjednako dobro se uklapa uz sve računare ovog proizvođača, uključujući: MacBook, iMac, MacBook Mini i ostale... Sa sertifikatom od strane kompanije Mac da može da se koristi sa svim Mac sistemima.
02.07.2010. u 14h @ transcendusa.com >
30984
Google Docs Viewer
Kompanija Google je početkom nedelje objavila da je Google Docs Viewer sada dostupan i za Android bazirane uređaje, kao i za iPhone i iPad aparate. Korisnici će imati mogućnost pregleda PDF, PPT, DOC i DOCX fajlova koji su upload-ovani na njihovu listu dokumenata bez potrebe za prethodno preuzimanje. Ova funkcionalnost sa sobom nosi mogućnost izmene strana kao i uveličanja i smanjenja strana. Servis je već dostupan za one koji žele da ga isprobaju. Kompanija Google je uložila dosta toga vezano za njihovu Web platformu kada su u pitanju iOS uređaji, od iPad uređaja do desktop verzija sajtova gde su se obično koristile iPhone verzije.
02.07.2010. u 13h @ electronista.com >
30983
Cisco i video
U kompaniji Cisco su očigledno vrlo ozbiljno shvatili potencijal ulaska na video tržište pa tako ova kompanija, odnosno njen viši potpredsednik Marthin De Beer najavljuju sledeće nove proizvode. Cisco Systems će tako predstaviti Wi-Fi omogućenu verziju Flip kamere do kraja godine. Cisco takođe radi na razvoju na mreži bazirane tehnologije nazvane Media Experience Engine koja bi mogla da debatu Apple-Adobe načini potpuno irelevantnom za krajnje korisnike Apple računara. Takođe, Cisco razvija video klijent koji će se uskoro u naći prodaji preko AppStore kao podrška za video na iPhone 4 uređajima. Ovaj klijent će potpuno podržavati Apple FaceTime video chat.
02.07.2010. u 13h @ computerworld.com >
30982
Windows 8
Čini se da kompanija Microsoft ne želi da izgubi nijedan momenat pa su tako njihovi stručnjaci na polju programiranja već krenuli u izradu Windows 8 operativnog sistema. Ono što se za sada navodi jeste da će se novi proizvod na tržištu naći krajem naredne godine. Od ostalih informacija navodi se da će novi Microsoft-ov operativni sistem karakterisati unapređeno vreme pokretanja i određeni broj dodatnih unapređenja a tu će se naći mesta i za Bluetooth 3.0 za koji se pretpostavlja da će predstavljati suštinski alat za Windwos 8 kada je u pitanju unapređenje brzine rada računara. Ni to nije sve. Govori se da će operativni sistem posedovati i tehnologiju za logovanje na osnovu prepoznavanja lika.
02.07.2010. u 12h @ dailytech.com >
30981
uTorrent 2.03 Beta 20268
uTorrent je veoma mali al ii veoma popularan BitTorrent klijent. Njegove osnovne prednosti su činjenica da sadrži sve karakteristike koje sadrže zahtevniji po pitanju resursa BitTorrent klijenti ali da on nije hardverski zahtevan. Utorrent podržava Protocol Encryption zajedničke specifikacije kao i razmenu peer-ova. Tim programera koji rade na ovom softveru konstantno radi na njegovom unapređivanju i obezbeđuje nove verzije. Nova verzija donosi nekoliko sitnijih popravki koje se pre svega odnose na uTP krahove koji su se ranije dešavali. Takođe, popravljen je problem koji je postojao sa podrazumevanim download direktorjumom za torrente sa više fajlova u sebi.
02.07.2010. u 12h @ filehippo.com >
30980
Nema smanjenja cene za PS3
Vrlo je mala verovatnoća da bi Sony mogao da snizi cenu PS3 konzole u bliskoj budućnosti navodi predsednik kompanijinog Worldwide Studios odeljenja Shuhei Yoshida. Ovaj Sony rukovodilac naglašava da je konzola konačno počela da donosi profit kompaniji. Fokus kompanije je trenutno na unapređivanju fabrika za proizvodnju konzole a ne na davanju popusta sa ciljem poboljšanja prodaje. Ovo je prva godina u kojoj Sony može da pokrije troškove PS 3, navodi Yoshida. U ovom momentu kompanija želi da poveća proizvodnju i to joj je prevashodni cilj. Sony namerava da održi trenutnu strategiju cena i prilikom predstavljanja novog Move kontrolera te 3D sadržaja.
02.07.2010. u 11h @ electronista.com >
30979
Chrome nadmašio Safari
Upotreba Chrome-a je prevazišla upotrebu Safari-ja, što je po prvi put zabeleženo na teritoriji SAD, navodi se u izveštaju StatCounter. Od protekle nedelje, Google pretraživač sada poseduje 8.97% Web saobraćaja što nije toliko puno u odnosu na 8.88% u korist kompanije Apple. Internet Explorer i Firefox zabeležili su 52% i 28.45%. Razlika se smatra impresivnom za Google budući da je ovaj pretraživač u ponudi samo nekoliko godina dok je Safari aktivan još od 2003 godine. Safari je prvobitno bio optimizovan za Mac računare i relativno je siguran, navodi se u izveštaju objavljenom na osnovu istraživanja koje je sprovedeno na teritoriji SAD.
02.07.2010. u 11h @ electronista.com >
30978
Lenovo ThinkPad L412
Najnovija Lenovo L serija ThinkPad modela, od koje je L412 jedan od primeraka, jeste serija poslovno orjentisanih laptopova atraktivne cene koja uz navedene činjenice ima i dobru ekološku podlogu jer se za njenu izradu koristi oko 30% otpadnih materijala. Ovaj model karakteriše Intel Core i3-350M processor, 3GB sistemske memorije, hard drive kapaciteta 250GB kao i unapred instalirani Windows 7 operativni sistem. Računar poseduje LED pozadinski osvetljeni ekran rezolucije 1366x768 piksela sa ugrađenom Web kamerom i mikrofonom, 802.11 b/g/n Wi-Fi te opcione Bluetooth i 3G konektivnosti, čitač otiska prsta te DVD Dual Layer rezač.
02.07.2010. u 10h @ computerworld.com >
30977
Windows Live Messenger 2010 Beta
U pitanju je još jedna beta verzija najnovije edicije Windows Live Messengera koji vam omogućava da na najlakši mogući način ostanete u kontaktu sa svojim prijateljima i uopšte sa svim ljudima do kojih vam je stalo. Ovaj softver omogućava da kreirate grupe korisnika kao i da izdvojite omiljene korisnike. Kreiranjem grupe je moguće chatovati sa nekoliko ljudi odjednom. Takođe, imate mogućnost razmene fotografija i to direktno u prozoru za konverzaciju. Opcije prilagođavanja vam nude da prilagodite izgled ovog alata u potpunosti svojim potrebama bilo da su u pitanju slike ili animacije. Windows Live Messenger možete koristiti i na mobilnim uređajima.
02.07.2010. u 10h @ filehippo.com >
30976
K-Lite codec Pack 6.10
K-Lite Codec Pack je kolekcija DirectShow filtera, VFW/ACM kodeka i alata. Kodeci i DirectShow filteri su potrebi za enkodovanje i dekodiranje audio i video formata. K-Lite codec Pack je dizajniran kao rešenje lako za korišćenje namenjeno svim vašim audio i video fajlovima. Sa K-Lite Codeck Pack-om biste trebali da budete u mogućnosti da reprodukujete sve popularne audio i video formate pa i one manje poznate. Nova verzija donosi napređeni Media Player Classic Home Cinema na verziju 1.3.2086, uklonjen MPC-HC-1.2.1008, ažuriran ffdshow na reviziju 3487, ažuriran VP8 dekoder na verziju 0.9.8.0, ažuriran xVid na verziju 1.2.2 , ažuriran Codec Tweak Tool na verziju 4.4.4.
02.07.2010. u 09h @ filehippo.com >
30975
Nintendo 3DS i Sony PSP-4000
Japanska kompanija koja se bavi prodajom igara i filmova, Geo Corp., u svom poslednjem finansijskom izveštaju navodi da bi se i Nintendo 3DS i Sony PSP-4000 igračke konzole mogli naći u prodaji u pre kraja godine ali za sada samo na teritoriji Japana. Iako su ove informacije za sada nepotvrđenje, donekle su kontroverzne budući da su čelnici kompanije Nintendo najavili da će 3DS u prodaji da se pojavi tek u toku marta meseca naredne godine. Zvaničnici kompanije Sony za sada se nisu zvaničnim putem oglasili kada je u pitanju model PSP-4000 a za ovaj model se ne očekuje da će imati 3D podršku, za razliku od Nintendo konzole.
02.07.2010. u 09h @ electronista.com >
30974
Google atak na Facebook
Webom se šire špekulacije da Google radi na sajtu koji bi mogao da bude direktna konkurencija Facebook-u. Ove glasine su se proširile online kada je osnivač Digg-a Kevin Rose postovao tweet u kojem navodi da je iz veoma pouzdanog izvora dobio informaciju da Google radi na sajtu za društveno umrežavanje pod nazivom Google Me koji bi bio konkurencija Facebooku. Rose nije ponudio nijednu više informaciju o ovome što je napisao dok Google nije želeo da reaguje na ove informacije. Analitičari se slažu da ovo za sada predstavlja samo još jednu glasinu koje konstantno cirkulišu u industriji naročito kada su u pitanju aktuelne teme kao što su društvene mreže.
02.07.2010. u 08h @ infoworld.com >
30972
Toshiba e-book prodavnica
Toshiba je predstavila reklamu za nastupajuću online prodavnicu e-knjiga – Toshiba Book Place. Softver za korišćenje ove prodavnice će se isporučivati unapred instaliran na kompanijinim notebook računarima zajedno sa kolekcijom uzoraka besplatnih knjga. Ovaj portal je jedan od prvih koji su bazirani na Blio platformi. Blio bazirani softver će omogućiti korisnicima da čitaju sadržaje koji su potpuno u koloru bilo da je u pitanju pogled koji prikazuje kompletan sadržaj knjige ili režim koji prikazuje samo tekst. Ovaj alat obezbeđuje i opcije za dodavanje tekstualnih ili glasovnih napomena, podešava brzinu čitanja i veličinu fonta i omogućava prevođenje sa i na engleski.
02.07.2010. u 08h @ electronista.com >
30973
Avast! Free Antivirus 5.0.594
Avast! Free Antivirus je najbolja besplatna antivirus zaštita koja je trenutno dostupna na tržištu. Ova verzija je besplatna za nekomercijalnu i kućnu upotrebu. Njegove karakteristike uključuju ugrađeni anti-spyware, Web štit, ugrađeni anti-rootkit, automatsko ažuriranje, snažnu samozaštitu, antivirus jezgro, integraciju u sistem, jednostavni korisnički interfejs, integrisani Virus Cleaner, podršku za 64-bitni Windows kao i još mnogo toga. Nova verzija donosi unapređenu interakciju sa Windows System Restore, rešen probem vezan za fajlove sa licencama, dodatu karakteristiku aktiviranja koda, kao i rešen problem kod kojeg dolazi do usporavanja Avasta.
02.07.2010. u 07h @ filehippo.com >
30971
Zakpra za Visual Studio
Microsoft je izdao zakrpu za Visual Studio 2010 namenjenu da reši problem sa porukom o nedovoljno memorije koju programeri dobijaju kada rade sa malim cut ili copy operacijama. Zakrpa je izdata krajem prošle nedelje i dostupna je za preuzimanje. Microsoft je izdao poruku u kojoj navodi da je problem bio primećen prilikom pokušaja vršenja operacija cut ili copy malih ili umerenih količina teksta u Visual Studio 2010 RTM verrziji kada je korisnicima prikazana poruka da ne postoji dovoljno memorije za izvršenje traženog zadataka zbog fragmentacije prostora virtuelne adrese. VS 2010 je izdat u mesecu aprilu i nudi podršku za rad sa Share Point i Windows 7 aplikacijama.
02.07.2010. u 07h @ infoworld.com >
30970
MGS:Rising planiran kao serija
Kada je Hideo Kojima predstavio najnoviji trejler za Konamijevu dugoočekivanu Metal Gear Solid: Rising igru tokom E3, mnogi od onih koji su gledali ovaj trejer su želeli više informacija. Prema za sada dostupnim informacijama kreatri ove igre žele da naprave celu seriju, odnosno najmanje tri igre u okviru koje će glavni lik biti kiborg nindža Raiden. Kreatori navode da MSG: Raising nije zamišljen kao sporedni MSG projekat već kao serija. Raiden je odabran za glavnog junaka jer se učinio savršenim protagonistom koji svojim mačem može da uradi sve što želi. Igra se očekuje ove godine na PC, PS3 i Xbox 360 platformama.
02.07.2010. u 06h @ gamespot.com >
30969
QNAP proširuje mogućnosti servera
QNAP Systems, je najavio update za NAS softver za upravljanje koji je ugrađen u kompanijine Turbo NAS proizvode kao firmware. Novi update verzije 3.3 obezbeđuje mnoge nove karakteristike kao i poboljšanja za obične ali i poslovne korisnike kako trenutnih tako i starijih Turbo NAS server modela pomažući korisnicima da maksimizuju svoja ulaganja u QNAP NAS modele proširenjem njihovih karakteristika vlasnicima potpuno besplatno. Novi update 3.3 donosi Multimedia Station 2, sveobuhvatnu aplikaciju za reprodukciju muzike, videa i slika. Tu je i podrška za QMobile App za iPod, iPhone i iPod Touch korisnike kao i Live update karakteristika za ažuriranje firmware-a.
02.07.2010. u 06h @ qnap.com >
30968
Nema informacija!
Biostar TH55 HD
Na prvi pogled • Beograd • 02.07.2010.
Ovo je Micro-ATX ploča sa Intel H55 Express čipsetom, sa podrškom za Intel LGA1156 procesore. Ploča je napravljena sa D-Sub, DVI i HDMI video izlazima za GPU integrisan na procesoru. Odličnog je kvaliteta izrade i sasvim solidnih performansi.
Media-Tech Virtual Cinema 5.1
Na prvi pogled • Beograd • 02.07.2010.
Ovo je headset sa podrškom za puni 5.1 surround zvuk, i to ne softverski kao većina drugih modela, pošto su instalirani drajveri za pojedinačne kanale. Slušalice nisu male, ali su prilično udobne za duže nošenje i upotrebu. Kvalitet zvuka je odličan, posebno u filmovima i igrama.
LC Power ATX PRO-915B
Na prvi pogled • Beograd • 02.07.2010.
Ovo je jedan od osnovnih modela Midi tower kućišta kompanije LC Power, ali zaslužuje pažnju. Solidnog je kvaliteta izrade, sa ugrađenim napajanjem od 420W. Radi dosta tiho i stabilno, a iako nema nekih posebnih mogućnosti, dizajn pomalo odskače od uobičajenog.