Arhiva - 13.04.2011.
Twisted Metal u oktobru
U toku održavanja Electronic Entertainment Expo kompanija Sony je najavila novo izdanje Twisted Metal igre. Očekujemo ponovno oživljavanje likova ove igre, koja je ekskluziva za PlayStation 3, razvijena je od strane Eat Sleep Play studija koji je osnovao David Jaffe pre četiri godine a koji je poznat po God of War. Kada je igra predstavljena dat je i kratak pregled Twisted Metal igre a nakon toga je objavljeno da će se igra zvanično na tržištu pojaviti početkom oktobra meseca, na vreme za Božićne i novogodišnje praznike. U toku održavanja E3 2011 Jaffe je predstavio i Nuke igru za veći broj igrača.
13.04.2011. u 16h @ gamespot.com >
36458
AMD omogućava kreatorima da ožive vizije
AMD je omogućio kreatorima multimedijalnog sadržaja da ožive svoje vizije korišćenjem AMD Profesionalne Grafike i AMD Fusion Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova). Pružajući podršku korisnicima od starta do finiša, AMD nudi tehnologije dizajnirane za sve, od kreiranja sadržaja sa glatkim procesom renderovanja do njegovog korišćenja sa najboljim sposobnostima prikaza. Za dalje jačanje razvoja novog talasa korisničkog sadržaja, AMD sarađuje sa Sony-em na pružanju video kreatorima, hardver za editovanje sadržaja i pruža im mogućnost da odmah rezultat vide u 3D-u pre njegovog renderovanja.
13.04.2011. u 15h @ amd.com >
36457
Windows 7 popularniji od XP u SAD
Windows 7 je prevazišao 10 godina star Windows XP na teritoriji SAD kada je u pitanju tržišni udeo, navodi se u podacima koji su objavljeni od strane jedne irske kompanije koja se bavi Web analitikom. U prvih deset dana aprila meseca prosečan dnevni tržišni udeo bio je 32.2%, izmereno od strane StatCounter, čime je prevaziđen prosek od 30.7% koji beleži XP. Ovo je prvi put da je udeo Windows 7 na teritoriji SAD viši nego udeo korišćenja globalno popularnog ali već zastarelog i prevaziđenog XP operativnog sistema. Samo u toku januara meseca prošle godine prodato je 300 milona Windows 7 licenci. Polako ali sigurno Windows 7 sve više napreduje.
13.04.2011. u 15h @ computerworld.com >
36456
Bioshock Infinite takmičenje
Irrational Games je dala članovima svoje zajednice priliku da budu deo BioShock istorije. Ovaj izdavač je najavio „Name of the Game“ takmičenje koje će omogućiti da ime jednog od učesnika bude uključeno u BioShock Infinite kao karakter, zgrada ili nešto slično. Studio je uradio nešto slično i sa prethodnom igrom kada su imena članova osoblja uključena pa su tako postojali Sinclair Spirits i Robertson-s Tabaccoria. Oni koji žele da se njihovo ime nađe u igri mogu da se prijave na sajt Irrational Games. Za razliku od prethodne igre, BioShock Infnite nije smešten u okean već u ogroman leteći velegrad. Ovaj grad je napravljen od strane SAD kao pokazatelj nadmoći industrije.
13.04.2011. u 14h @ gamespot.com >
36455
PSP se bolje prodaje nego 3DS u Japanu
Nintendo beleži prve probleme kada je u pitanju njihov 3DS, navedeno je u nedavno objavljenom izveštaju od strane Media Create u okviru kojeg je naglašeno da je ova konzola prodata u manjem broju nego Sony PSP na teritoriji Japana. Čitavih šest godina star PSP zabeležio je značajno pojačanje prodaje uređaja u količini od 7.000 jedinica i tako dostigao ukupan broj prodatih uređaja od 58.075 samo u toku protekle nedelje. Igrački sistem kompanije Nintendo zabeležio je pad prodaje od 8.000 uređaja, pa tako ukupan broj prodatih uređaja iznosi 42.979 čime je napravljen veliki jaz u broju prodatih uređaja.
13.04.2011. u 14h @ electronista.com >
36454
Alienware M14x
Dell je nenamerno otkrio veliki broj detalja vezanih za Alienware M14x tako što je objavio uputstva za upotrebu pre nego što je Alienware M14x najavljen. Uputstvo pokazuje poznatu GeForce GT 555M ali takođe ukazuje i na činjenicu da će ovaj model odlikovati i 14’’ ekran sa 1600x900 opcijom. Pored Core i7, sistem će nuditi i Core i5 čipove, po izboru, a imaće i nekoliko dodataka kao što su 3G ili 4G kao i bežični HD. Ono što je još poznato jeste da novi model odlikuje i 8GB RAM-a, gigabitni Ethernet, SATA 6Gbps drive-ovi, čiji kapaciteti za sada nisu poznati, kao i 2MP kamera sa prednje strane. Još uvek nije poznato koja baterija će biti iskorišćena.
13.04.2011. u 13h @ electronista.com >
36453
FastPicture Viewer 1.5 build 184
FastPictureViewer je pregledač slika dizajniran za fotografe. Uz pomoć ovog softvera omogućena je automatizacija poslova sa upravljanjem fajlovima kao što su kopiranje, premeštanje, brisanje, čuvanje za prikaz na Webu i drugo. Osnovne karakterisitke ovog softvera uključuju opcije za brz prikaz RAW fotografija, instant zumiranje do pune vličine slike za brzu proveru oštrine, instant pirkaz naredne fotografije u liniji, podršku za najčešće formate fotografija, ali i neke manje poznate formate. Nova verzija donosi dodatu mogućnost za pridodavanje eksportovanih slika email poruci u Save-for Web akciji.
13.04.2011. u 13h @ filehippo.com >
36452
HTC Flyer
Jedini Android tablet računar koji ne odlikuje NVIDIA Tegra 2 dual-core čip i Google Honeycomb u toku protekle nedelje postao je dostupan za pred-naručivanje na teritoriji Velike Britanije. Oni koji su zainteresovani za novi HTC Flyer za njega moraju da izdvoje 680 evra, što nešto malo više od cene po kojoj se ovaj uređaj prodaje na nemačkom tržištu gde ga treba platiti 669 evra. Ono što odlikuje HTC Flyer jeste 7’’ ekran, 1024x600 ekran, sve je upakovano u aluminijumsko kućište a samo srce čini 1.5GHz Qualcomm čip. HTC Sense UI je donekle izmenjen, nešto je izbačeno, ali tu je i dalje Scribus olovka kao i 3G mogućnost povezivanja i 32GB skladišnog prostora.
13.04.2011. u 12h @ engadget.com >
36451
NVIDIA 3D Vision za web programere
NVIDIA je objavila da razvija NVIDIA 3D Vision video plejer tehnologiju, dostupnu besplatno za web programere, omogućavajući im da jednostavno dizajniraju internet sajtove koji će prikazivati visoko kvalitetni 3D video na računarima opremljenim sa 3D Vision tehnologijom. NVIDIA prva predstavlja 3D video plug-in za Microsoft Media Platformu (MMP) Player Framework v2.5 (F.K.A. Microsoft Silverlight Media Framework) sa podrškom za aktivne 3D naočare. Sam plug-in je baziran na istoj tehnologiji koja pokreće popularnu 3D internet zajednicu www.3DVisionLive.com kompanije NVIDIA. Player Framework je alat otvorenog koda koji omogućava programerima da brzo razviju velike, skalabilne, prilagodljive media-plejer aplikacije za internet.
13.04.2011. u 12h @ nvidia.com >
36450
HP rešenja za transformaciju aplikacija
HP predstavlja novu ponudu rešenja za transformaciju aplikacija osmišljenu tako da podsticanje inovacija u kompanijama omogući kroz fleksibilnost i brzinu rada aplikacija. U svetu trenutnih rezultata, svi očekuju bezbedan, lak pristup informacijama bez obzira na to gde se nalaze i kada informacije zatraže. Zbog toga je neophodno imati Instant-On Enterprise okruženje koje može da brzo reaguje i razvija inovacije. Novo istraživanje sprovedeno za potrebe kompanije HP otkriva trenutnu ulogu inovacija u organizacijama. Čak 95 odsto direktora u privatnom i javnom sektoru smatra da su inovacije važne za uspeh njihovih organizacija. Na pitanje o razlogu za značaj inovacija, najčešći odgovor je budući razvoj.
13.04.2011. u 11h @ hp.com >
36449
Novi LG 3D Cinema TV
LG Electronics najavio je novi Cinema 3D televizor, koji poseduje jedinstven prikaz 3D slike bez treperenja, jasniju sliku i širi ugao gledanja, a dolazi i u paketu sa udobnim 3D naočarima. Sve ove karakteristike zajedno čine da uživanje u 3D filmovima sada bude udobnije nego ikada. Doživljaj gledanja televizije na LG Cinema 3D televizoru zasniva se na Film Patterned Retarder (FPR) tehnologiji, koja optimizuje razdvajanje slika za levo i desno oko. Te slike su zatim uparene sa LG Cinema 3D naočarima koje su specijalno dizajnirane da prikazuju izuzetno jasnu 3D sliku. Rezultat je slika bez treperenja, zahvaljujući čemu je LG Cinema 3D televizor dobio Intertek i TUV sertifikate, od strane dve svetski poznate sertifikujuće agencije sa sedištem u Evropi.
13.04.2011. u 11h @ lg.com >
36448
AMD Fusion akceleriše Sony Vegas Pro
AMD je objavio da profesionalna aplikacija za kreiranje videa Vegasä Pro 10.0d od Sony Creative Software-a podržava akceleraciju AMD Fusion Akcelerisanih Procesorskih Jedinicama (APU-ova) i AMD-ovim vodećim grafičkim rešenjima uključujući ATI FirePro profesionalnu grafiku i AMD Radeon diskretnim grafičkim karticama. Revolucionarni AMD Fusion Familje APU-ovi, dostupna u PC-ima od ranog početka godine, video profesionalcima i emiterima nudi visoke 3D performance i HD 2.0 vizuelno iskustvo u kreiranju i editovanju videa upotrebom,danas objavljene, najnovije verzije Vegas Pro 10.0d softvera.
13.04.2011. u 10h @ amd.com >
36447
Delkin Elite 633
Sigurno je da se ne može reći da je dobro te da su korisnici zadovoljni time da proizvođači digitalnih foto-aparata još uvek nisu postigli primirje po pitanju bitke za megapiksele, ali trka za najbržu memorijsku karticu je bitka u kojoj se slobodno može zaostajati. Kompanija Delkin nedavno je predstavila njihovu novu memorijsku karticu koja nosi oznaku 32GB Elite 633 SDHC i za koju se navodi da je najbrža na svetu te da je odlikuju 80MBps i 95MBps brzina pisanja i čitanja, respektivno. Proizvođač navodi da je ova memorijska kartica idealna za one ljude koji vole da snimaju 1080p video sadržaje, 3D filmove kao i fotografije visoke rezolucije uparene sa RAW fajlovima.
13.04.2011. u 10h @ engadget.com >
36445
Panasonic 3D P2 HD kamkorder
Panasonic je iskoristio NAB događaj u Las Vegasu da predstavi AG-3DP1, 3D P2 HD kamkorder sa duplim sočivima. Model AG-3DP1 nudi 10-bitnu dubinu boja, AVC-Intra snimanje na P2 medije kao i EFP stil snimanja da bi se obezbedila pristupačna 3D opcija za razne događaje, dokumentarce i nezavine filmove. Panasonic je takođe najavio da će obezbediti NASA-u sa AG-3DA1 3D kamkorderima, BT-3DL2550 3D LCD monitorima i Toughbook notebook računarima koji su namenjeni za upotrebu u surovijim okruženjima. Na ovaj način će NASA moći dokumentovati obuku i pripremu za lansiranje spejs šatla Atlantis sa međunarodne svemirske stanice.
13.04.2011. u 09h @ electronista.com >
36444
IBM 155GHz grafenski tranzistor
Pored činjenice da je kompanija IBM veoma oprezna po pitanju najavljivanja grafena kao ubice silikona, IBM nije sprečilo od forsiranja proizvodnje najbržih tranzistora na svetu. Uz nedavno predstavljanje ovog tranzistora ova kompanija je u značajnoj meri nadmašila rezultate koji su ranije zabeleženi i kada je postignuta rekordna frekvencija od 100GHz. Ono što je takođe potrebno napomenuti jeste da je ovo do sada i najmanji tranzistor koji je predstavljen do danas budući da je njegova dužina 40nm, što je 200nm manje nego kada je u pitanju 100GHz verzija.
13.04.2011. u 09h @ engadget.com >
36443
MediaMonkey 3.2.5.1306
MediaMonkey je muzički menadžer i jukebox namenjen ozbiljnim kolekcionarima muzike i iPod korisnicima. MediaMonkey pruža pregled CD, OGG, WMA, MPC, FLAC, APE, WAV i MP3 audio fajlova a nudi i inteligentni Tag editor koji traži potrebne informacije o Album Art preko Feedb i Web-a, i vrši i automatsko preimenovanje fajlova i direktorijuma radi organizovanja muzičke biblioteke korisnika. Objavljena je nova verzija koja nosi oznaku MediaMonkey 3.2.5.1306 i koja sa sobom nosi određena unpređenja među kojima su i dodata podrška za iPad 2, dodata podrška za Verizon iPhone, kao i zakrpa za greške koje su se dešavale prilikom sinhronizacije sa iPhone/iPod uređaja sa IOS 4.3.
13.04.2011. u 08h @ filehippo.com >
36442
SilverStone Raven EV03 kućište
SilverStone je pripremila treću generaciju Raven kućišta za entuzijaste, model poznat kao RV03 koji karakteriše 0.8mm čelična strktura, matirano crna boja kao i sistem za postavljanje matične ploče pod uglom od 90 stepeni. Dimenzije novog Raven kućišta su 235 x 522 x 570 mm dok je njegova težina 11.4kg. Kućište podržava produžene matične ploče i poseduje I/O panale sa gornje strane sa dva USB 3.0 i audio portovima, sedam izloženih 5.25“ prostora za komponente i dovoljno prostora za čak deset 3.5“ drive-ova. Od ovog broja šest je sa adapterima, a tu je i prostor za dva 2.5“ SSD/HDD drive-a. Kućište poseduje i dva ventilatora sa zadnje strane prečnika 180 mm.
13.04.2011. u 08h @ tcmagazine.com >
36441
Logitech kućište za tastaturu
Logitech je predstavio svoj najnoviji proizvod koji je dizajniran specijalno za tablet računare i koji obezbeđuje dodatni stil kada god koristite vaš iPad 2. Logitech-ovo kućište za tastaturu razvijeno je u saradnji sa ZAGG koji je tržišni lider na polju obezbeđivanja inovativne dodatne opreme za mobilne uređaje. Izrađeno je od aluminijuma vrhunskog kvaliteta i velike gustine. Zaštitno kućište štiti ekran iPad 2 uređaja kao i njegove bočne strane tako da kada god poželite da proverite e-poštu ili uradite nešto drugo, veoma brzo možete doći do vašeg uređaja budući da kućište odlikuje i šarka koja omogućava korišćenje iPad 2 u portrait ili landscape režimu.
13.04.2011. u 07h @ fareastgizmos.com >
36440
THQ o budućnosti Homefronta
Na MI6 2011 godišnjoj konferenciji koja je održana proteklog vikenda u San Francisku jedan od učesnika koji je privukao najviše pažnje je bio Danny Bilson, osnivač kompanije THQ. On je govorio o raznim stvarima tokom svog susreta sa novinarima i posetiocima, a jedna od tema se odnosila na nastavak igre Homefront. Blison je napomenuo da očekuje ne jedan nego više Homefront nastavaka u budućnosti i da se nada da će se ova igra, odnosno njeni budući nastavci razlikovati od onoga što pruža konkurencija, kako po pitanju scenarija, tako i atmosfere i drugih aspekata igre, jer samo ako ste originalni možete ostvariti uspeh.
13.04.2011. u 07h @ gamespot.com >
36439
Microsoft teško bez tableta
U toku protekle nedelje Gartner je objavio izvršnim direktorima da bi trebalo da krenu sa usvajanjem tablet računara i to odmah. Nedavno sprovedeno Google AdMob istraživanje pokazalo je da je za 28% vlasnika tablet uređaja to ujedno i glavni računar. Međutim, preporuka od strane Gartner-a kosi se sa osnovnom delatnosti kompanije Microsoft, ali kako stvari stoje čini se da Microsoft jednostavno nije ništa bez tablet uređaja. U izveštaju objavljenom nakon istraživanja naglašavaju se dramatične izmene navika potrošača ali i samog poslovanja kojima će biti potrebno prilagoditi se.
13.04.2011. u 06h @ betanews.com >
36438
Sony unapređuje brzinu kartica
Samo bi Sony – kompanija koja stoji iza „Music Unlimited powered by Qriocity“ streaming servisa mogla da razmotri nazivanje svoje najnovije Flash memorijske kartice „Memory Stick PRO-HG Duo HX“ modelom. Ali nakon što se ukloni ova monumentalna oznaka primetićete da 32GB, 16GB i 8GB MS-HXB serije memorijskih kartica karakteriše impresivna brzina transfera fajlova od 50MB koja je testirana od strane same komanije Sony. Ovo je pristojan skok po pitanju performansi u odnosu na starije MS-HXA serije kartica ove kompanije. Ovo označava prilično svetlu budućnost za slične uređaje ponuđene od strane kompanije.
13.04.2011. u 06h @ engadget.com >
36437
Nema informacija!
Asus K53SV
Na prvi pogled • Beograd • 13.04.2011.
Najnoviji Sandy Bridge laptop kompanije Asus je došao na test. U pitanju je 15.6" model sa vrlo dobrom konfiuracijom koja ga čini odličnim izborom za zahtevne korisnike. Odličnog je kvaliteta izrade i sa detaljima koji govore da se o svemu mislilo.
MSI P67A-GD55
Na prvi pogled • Beograd • 13.04.2011.
Jedna od novijih matičnih ploča sa Sandy Bridge čipsetom koja podržava najnovije Intel procesore. Veoma kvalitetne izrade, sa elementima koji obezbeđuju vrhunsku stabilnost, čak i kada se ovekrlokuje. Iako ovo nije najnaprednija P67 ploča MSI-a, veoma je dobre cene i dobija preporuku.
A4Tech A4-HS-28-3
Na prvi pogled • Beograd • 13.04.2011.
Ovo je običan headset, atraktivnog dizajna i dosta dobre konstrukcije. Lagan je i dosta udoban, i sa vrlo dobrim kvalitetom zvuka za koji su zaduženi 40mm drajveri. Mikrofon je Noise-Cancelling model koji uspešno filtrira buku iz okoline.