Arhiva - 25.04.2011.
Dominacija društvenih medija
Facebook,Twitter i druge mreže za društveno umrežavanje dominiraju poslednjih godina. Među velikim brojem vesti koje ovi sajtovi donose nalazi se i vest o sastanku koji organizuje predsednik Barrack Obama, razni izveštaji o tome šta radi Charlie Sheen ili se mogu pronaći informacije o onome o čemu tweet-uje Miley Cyrus. Može se zaključiti da su Facebook i Twitter svuda prisutni pa se postavlja pitanje da li postoji dominacija ovih društvenih medija te da li je došlo vreme za tzv. digitalnu detoksifikaciju naših života? Međutim, nije sve tako jednostavno budući da su ove društvene mreže postale sastavni deo svakodnevnog života i funkcionisanja.
25.04.2011. u 15h @ pcworld.com >
36673
Toshiba Tablet u junu
Kompanija Toshiba će svoje prve tablet računare predstaviti krajem juna meseca, prvo na teritoriji Japana a nakon toga i na drugim tržištima. Predstavljanje tablet uređaja će biti pokušaj Toshiba da zadobije 10% udela na globalnom tržištu tablet računara do 2013. godine, navodi Masaaki Oosumi, predsednik Toshiba-inog odeljenja za digitalne proizvode i usluge u toku održavanja konferencije za štampu u Tokiju. Toshiba je jedno od najstarijih i najpoznatijih imena na tržištu laptop računara pa je sigurno da će ulaz ove kompanije povećati konkurenciju na ovom aktivnom tržištu dok će njegova cena biti oko $730.
25.04.2011. u 14h @ computerworld.com >
36675
Nova Fedora verzija
Sledeća verzija Fedora-e biće prva velika Linux distribucija koja će koristiti radikalno unapređeni GNOME kao svoj podrazumevani desktop interfejs. Ovaj operativni sistem, čija je beta verzija objavljena početkom nedelje, takođe će odlikovati i unapređeni sistem učitavanja. Fedora 15 odlikuju neke od veoma velikih i značajnih izmena postojećih karakteristika, navodi Jared Smith, koji je lider u okviru Fedora projekta. Fedora je open source distribucija koja obuhvata veliki broj novih karakteristika koje će se kasnije, najverovatnije, naći u okviru Red Hat-ovog vodećeg Linux baziranog operativnog sistema, Red Hat Enterprise Linux (RHEL).
25.04.2011. u 13h @ computerworld.com >
36671
Transcend StoreJet 25H3P
Transcend je u toku jučerašnjeg dana predstavio dva nova portabl hard drive-a visokih kapaciteta, SuperSpeed USB 3.0 bazirani StoreJet 25H3P kao i standardni USB 2.0 bazirani StoreJet 25H2P. Model StoreJet 25H3P predstavlja najnoviji dodatak Transcend USB 3.0 portfoliu. Radi se o moćnom uređaju za skladištenje koji kombinuje superiorne performanse USB 3.0, fenomenalnih 1TB skladišnog kapaciteta koji pruža mogućnost skladištenja do 200 DVD filmova i sistem zaštite od udaraca koji je sproveden u tri nivoa. StoreJet 25H3P odlikuju brzine prenosa do 90MB/s pa je ovaj uređaj idealan izbor za sve one koji vole velike brzine prenosa podataka.
25.04.2011. u 12h @ fareastgizmos.com >
36672
Jeftine aplikcije štete igranju
Ne može se poreći da porast popularnosti i pad cena smart telefona i tablet računara je imao ogroman uticaj na igrački biznis. Činjenica da su preovlađujuće postale besplatne neobavezne ili igre koje koštaju tradicionalno 99 centi su promenile percepciju korisnika o vrednosti. Mike Capps, predsednik kompanije Epic Games koja stoji iza velikih naslova kao što je između ostaliih Gears of War navodi da ukoliko postoji nešto što škodi tradicionalnim igrama onda su to aplikacije koje koštaju dolar. On se pita kako će se neki igrač odlučiti da kupi nalsov koji izda neka od kompanija koji koštaju $60 kada su im na raspolaganju apliakcije koje koštaju dolar.
25.04.2011. u 11h @ slashdot.com >
36670
Gigabyte WindForce GF GTX 560 Ti
Gigabyte trenutno priprema izdavanje četvrte svoje GeForce GTX 560 Ti kartice, modela kodnog naziva GV-N560UD-1GI koju karakteriše Ultra Durable dizajn, kao i dual fan/fual heatpipe WindForce 2X kuler. Uprkos prilagodljivoj konstrukciji kartice, Gigabyte rešenje poseduje referentne radne taktove tako da grafički procesor, CUDA jezgra i 1GB GDDR5 memorije rade na 822, 1644 i 4000MHz, respektivno. Kartica poseduje i dvosturku SLI podršku obzirom da poseduje dva DVI izlaya kao i jedan mini HDMI. Za sada nema informaicja o ceni niti datumu dostupnosti ove kartice.
25.04.2011. u 10h @ tcmagazine.com >
36650
Skype zatvorio Andorid slabu tačku
Skype je za vlasnike Andorid telefona u sredu izdao unapređenu verziju besplatne aplikacije koja je dostupna preko Android Market-a. Nova verzija Skype aplikacije popravlja exploit vezan za personalne informacije koje su omogućavale zlonamernim hakeirma da pristupe informacijama korisnika o njegovim kontaktima kao i drugim informacijama. Update takođe, što je bilo iznenađenje dodaje glasovne pozive preko 3G uključujući neočekivanu podršku za ovu opciju u SAD. Podrška je neočekivana jer američki operateri obično blokiraju Skype preko 3G i insitiraju samo na radu preko WiFi. Aplikacija zahteva Android 2.1 verziju ili noviju.
25.04.2011. u 09h @ electronista.com >
36669
Odložen iPhone 5
Kompanija Apple je izdala saopštenje da prodaju svog sledećeg iPhone uređaja neće početi do septembra meseca, iako su ranije objavljene drugačije informacije, a naglašeno je da će kompanija promeniti i svoju dosadašnju politiku. Ezra Gottheil, analitičar firme Technology Business Research, tvrdi da Apple ima jak distributivni lanac koji još više ojačava tako da bude u mogućnosti da izdrži korak sa postojećim zahtevima. Reuters je nedavno citirao veliki broj anonimnih izvora bliskih Apple-u koji navode da će proizvodnja sledeće generacije iPhone uređaja početi u junu ili julu mesecu, dok Apple ne želi da govori o nenajavljenim proizvodima.
25.04.2011. u 08h @ computerworld.com >
36668
PS Network ne radi
Od pre nekoliko dana su se pojavile brojne inforrmacije koje dolaze od korisnika PlayStation Network mreže u kojima oni naglašavaju da ne mogu da se loguju na ovu mrežu. Sony je reagovao na ovaj problem saopštenjem u kojem samo navodi da postoji problem i da se na njegovom rešenju radi. Sony je objavio da će korisnike iz sata u sat obaveštavati o napretku koji je ostvaren po pitanju popravke. Nažalost, posle prvih 24 časa prestanka rada servisa nije bilo nikakvih informacija o tome da je servis proradio, a isto je važilo i za narednih 24 časa, tako da sada PSN ne funkcioniše punih 48 časova. Za sada nema nikakvih naznaka kada bi popravka mogla da bude završena.
25.04.2011. u 07h @ engadget.com >
36667
Nema informacija!
Optoma PK201 Pico
Na prvi pogled • Beograd • 25.04.2011.
Sigurno jedan od najmanjih projektora na tržištu, PK201 je novi model koji donosi nešto veću rezoluciju i podršku za 16:9 format slike. I dalje imamo LED tehnologiju koja obezbeđuje smanjenu potrošnju energije i veoma dug životni vek. Ovaj projektor je veoma zgodan za one koji često drže prezentacije.
Prestigio Geovision 4500
Na prvi pogled • Beograd • 25.04.2011.
Novija Prestigio GPS navigacija, sa redizajniranim kućištem, novim iGO primo softverom, FM transmiterom i Bluetooth adapterom integrisanim. Pored navigacije, podržava je reprodukcija multimedijalnih fajlova, što znači da imamo pravi mali multimedijalni centar za auto.
Canyon CNR-MSO02 i CNRMSLW02
Na prvi pogled • Beograd • 25.04.2011.
Dva nova Canyon miša koja se dosta razlikuju: prvi je optički miš sa USB interfejsom i maksimalnom rezolucijom senzora 2000dpi, dok je drugi laserski od 1600dpi, a koristi bežični RF interfejs. Odlične performanse i povoljna cena su dovoljni razlozi za preporuku.