Arhiva - 15.06.2011.
Battlefield 3 plaćeni sadržaji
Ne postoji nikakav razlog da se sakrije oduševljenje zbog nastupajućeg Battlefield 3. Kompanija EA je uradila sve ono što je moglo da se uradi da bi Battlefield 3 postala hit igra među PC igračima. Međutim, tokom vikenda predstavljen je „Physical Warfare Pack“ koji je doveo do pometnje među igračima kojima se ne dopada ideja o tome da budu primorani da kupe proizvod u maloprodajnom objektu da bi bili u mogućnosti da pristupe oružju. Ova promocija za sada je objavljena samo na tržištu Velike Britanije, a igrači koji se odluče na prednaručivanje dobijaju pristup dodatnoj opremi prvog dana dostupnosti igre.
15.06.2011. u 16h @ arstechnica.com >
37644
Ubuntu 11.04
Ubuntu 11.04, koji je poznat i pod nazivom Natty Narwhal, obeležio je decidiranu izmenu u pravcu kada je u pitanju Linux bazirani operativni sistem. Najveća izmena je ta da Canonical, organizator Ubuntu-a, zamenjuje Gnome/KDE desktop okruženje sa novim korisničkim interfejsom koji nosi naziv Unity. Ovo je tržišni odgovor od strane kompanije Canonical na primećenu superiornost MacOS i Windows 7 korisničkih interfejsa, a ono što je očigledno jeste činjenica da Unity odmah ukazuje na sličnost sa Windows 7 i MacOS. Neko ga voli, neko ne ali činjenica je da Linux predstavlja radikalno odstupanje od Linux desktop distribucije sa ciljem da se izbegnu Ghome i KDE desktop okruženja.
15.06.2011. u 15h @ computerworld.com >
37643
Facebook prepoznaje lica
Analiza koja je sprovedena pokazala je da Facebook nikada ne zaboravlja lica, zapravo, sve dok mu to ne kažete. Međutim, realni problem nije u prepoznavanju lica već je jedini problem u nedostataku kontrole po pitanju toga kako možete biti označeni. U toku decembra meseca prošle godine Facebook je objavio da je implementirao tehnologiju prepoznavanja lica koja će skenirati fotografije onako kako se one upload-uju, pronalaziti slične fotografije koje su drugi upload-ovali i na osnovu toga predložiti tagovanje, ali je ova tehnologija tek odnedavno dostupna. Za sada je veliki broj korisnika nezadovoljan načinom rada ove funkcije dok drugi ne mogu ni da je pokrenu
15.06.2011. u 15h @ pcworld.com >
37642
Google uklanja aplikacije
Kompanija Google je u toku protekle nedelje uklonila još aplikacija koje su inficirane malware-om sa njihovog Android Market-a, navodi se u izveštaju jednog od istraživača na polju sigurnosti koji je i prijavio postojanje štetnog softvera. Početkom juna meseca Google je uklonio deset aplikacija sa tržišta nakon što je Xuxian Jiang, asistent profesora na državnom univerzitetu u Severnoj Karolini, prijavio ovaj problem kompaniji. Jiang je nakon toga objavio analizu štetnog koda nazvanog „Plankton“ na svom blotu. Plankton ima mogućnost daljinskog pristupa serveru za komande i kontrole i koristi skriveni metod ubacivanja štetnog softvera u bilo koji telefon.
15.06.2011. u 14h @ computerworld.com >
37640
Pomeren datum izdavanja Rage-a
Fanovi id Software su sedam godina čekali na izdavanje igre Rage, prvog originalnog naslova ove kompanije za konzole još od kako se 1996. godine pojavio Quake. Obožavaoci će morati da pričekaju još malo obzirom da je ovaj izdavač objavio da povlači ranije najavljeni datum izdavanja ove igre, odnoso 13. septembar, pa će se igra tako pojaviti 4. oktobra. Ovo odlaganje će programerima obezbediti preko potrebno vreme da urade završno poliranje ove igre, ali će je isto tako pozicionirati protiv veoma jake konkurencije u okviru same sezone praznika što može negativno da utiče na prodaju ove igre. Među konkurentima su Dark Souls, Twisted Metal, NBA 2012 i The Darkness II.
15.06.2011. u 14h @ gamespot.com >
37639
EX231Wp LCD monitor
NEC Display Solutions of America u toku jučerašnjeg dana je najavio dodavanje nove MultiSync serije widescreen LCD monitora u okviru njihovog portfolia te da 23’’ EX231Wp model odlikuje vrhunski PVA panel i LED pozadinsko osvetljenje. Dizajniran za finansijsku primenu, poslovna okruženja i zdravstvene ustanove, novi monitor odlikuje debljina od 14.6mm, postolje koje omogućava podešavanje visine od 110mm, 1920 x 1080 piksela matična rezolucija, 25ms vreme odziva, 250 cd/m2 osvetljenje, opseg kontrasta od 3.000:1, DVI i DisplayPort ulazi, USB port i senzor ambijentalnog osvetljenja koji je od velikog značaja kada je reč o uštedi energije.
15.06.2011. u 13h @ tcmagazine.com >
37638
Problematično kodiranje za Windows 8
Reakcija velike većine korisnika na Microsoft Windows 8 bila je pozitivna. Novi Windows 8 interfejs je pregledan, lepog je dizajna, temeljan i na prvi pogled izgleda kao stvoren za unost podataka i upravljanje prstima. Međutim, jedan od aspekata je doveo do toga da veliki broj Windows programera bude zabrinut, a to je činjenica da će svaki program koji su u prošlosti pisali biti neupotrebljiv na Windows 8 operativnim sistemu. Rešenje koje će Microsoft obezbediti za ovaj problem jeste pokušaj da se izrade nove API za razvoj ovih aplikacija, ali tu nastaje dodatni problem budući da nikada ranije nije tako nešto rađeno. Ostaje da sačekamo rešenje problema.
15.06.2011. u 13h @ arstechnica.com >
37636
Mogućnosti Chrome ekstenzije
Ukoliko vam se ne dopada ideja da plaćate za pristup različitim sadržajima, a nije vam problem da zaobiđete Rupert Murdoch-a, onda je Read WSJ prava Chrome ekstenzija za vas. Dostupan u vidu besplatnog preuzimanja preko Chrome Web Store, ovaj jednostavni kod obezbeđuje vam jednostavni pristup velikom broju članaka i drugih sadržaja za koje ostali ljubitelji novina moraju da plate. Ova aplikacija je zapravo skripta koja automatski vrši pretragu za cache-ovanim verzijama WSJ priča na Google-u, a zatim postavlja odgovarajuću ikonu pored naslova ukoliko je taj tekst dostupan.
15.06.2011. u 12h @ cnet.com >
37637
AMD Fusion APU ekosistem raste
AMD je najavio rast podrške AMD Fusion Familiji Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova) sa više od 50 vodećih aplikacija akcelerisanih AMD Fusion APU-ovima. Lansiranjem novih AMD A-Serije APU-ova, AMD oslobađa neprikosnoven nivo performansi u mobilnim i male forme izrade računarima, sa izuzetnim trajanjem baterije. Od programera i proizvođača softvera do proizvođača matičnih ploča, AMD-ov APU ekosistem bazira hardverski i softverski razvoj na novim AMD A-Serije APU-ovima kako bi pomogli donošenju na tržište novih uređaja i aplikacija. APU omogućava nova korisnička iskustva, na primer, kreiranje živopisnijeg videa, omogućavanje notbukovima da postignu “superračunar-slične” performanse.
15.06.2011. u 12h @ amd.com >
37634
Smart FTP 4.0.1191.0
SmartFTP je FTP (File Transfer Protokol) klijent koji omogućava da izvršavate transfer fajlova između vašeg lokalnog računara i servera na internetu. Sa svojim osnovnim i mnogim naprednim funkcijama, SmartFTP takođe nudi sigurne, pouzdane i efikasne transfere koji ga čine moćnim alatom. SmartFTP se može koristiti za objavljivanje Web sajtova i održavanje, uplaod i download slika, dokumenata, filmova i muzike. SmartFTP takođe omogućava da brzo vršite preimenovanje višesturkih fajlova, i vršite pretragu hard drive-a u okviru lokalnog pretraživača. Nova verzija donosi brojne popravke uočenih bug-ova kao i nekoliko unapređenja koja će pospešiti rad ovog servisa.
15.06.2011. u 11h @ filehippo.com >
37635
Logitech predstavio HD C615 veb kameru
Kompanija Logitech danas je predstavila prenosivu Logitech HD C615 veb kameru za lakše obavljanje video poziva i snimanje u visokoj rezoluciji u pokretu bez obzira na to da li ste na rođendanskoj zabavi ili na poslovnom putu, na PC ili Mac računaru. Sklopivi dizajn veb kamere, zajedno sa autofokus opcijom i rotacijom od 360 stepeni nudi dodatne mogućnosti snimanja u visokoj rezoluciji uvek i na svakom mestu. Kontakte sa prijateljima, porodicom i saradnicima lako je održati sa Logitech HD C615 veb kamerom koja omogućava video pozive u HD rezoluciji 720p za Skype, FaceTime za Mac, Logitech Vid HD i Windows Live Messenger, kao i video pozive na Yahoo!
15.06.2011. u 11h @ logitech.com >
37633
MadCatz driveri za Mac OS X
MadCatz Interactive je najavila izdavanje besplatnih Apple Mac OS X drivera za Cyborg R.A.T opseg profesionalnih igračkih miševa. Jednom instairani, ovi driveri omogućavaju Mac korisnicima da u potpunosti iskuse napredni set karakteristika nagrađivanog Cybrog R.A.T. Predsednik MadCatz, Darren Richardson je rekao da je početak Apple 2011 konferencije idealno mesto i vreme da se predstave driveri za nagrađivane miševe koji će milionima korisnika Mac OS X operativnog sistema omogućiti da u potpunosti koriste sve opcije koje ovi miševi nude. Driveri su potpuno kompatibilni sa svim verzijama Mac OS X od verzije 10.6.6.
15.06.2011. u 10h @ madcatz.com >
37632
Zašto je Apple izabrao Twitter
Apple će mnogo više integrisati Twitter u iOS 5 kada se ova verzija operativnog sistema bude pojavila na jesen, ali slična svar se neće desiti i sa Facebook-om. Zbog čega takav razvoj situacije? Facebook je najveća društvena mrežna platforma na svetu sa više od 500 miliona korisnika. Apple sasvim sigurno generiše dobar prihod od posećivanja stranica ove mreže preko njegovih uređaja, ali zašto se ne odlučuje da integriše Facebook klijent? Pravi razlog verovanto zna samo Steve Jobs, ali ono što je jedino logično je da se dve kompanije jednostavno nisu mogle dogovoriti u pogledu finansijskih uslova prema kojima bi Apple integrisao Facebook u iOS 5.
15.06.2011. u 10h @ betanews.com >
37631
Nintendo o ekranima uređaja
Kompanija Nintendo je za 3DS konzolu odlučila da ugradi resistivni ekran koji je jedno za današnje vreme arhaično rešenje. Kada su rukovodioci razvoja pri ovoj kompaniji upitani zbog čega je to tako odgovor koji su dali je bio da bi se obezbedila kompatibinost sa starijim naslovima. Ova priča je mogla još nekako i da drži vodu, ali nedavno pojavljivanje Wii U konzole na E3 događaju je donelo još jednu informaciju po pitanju ekrana koji će biti sastavni deo nove konzole. Pogađate, u pitanju je opet resistivni ekran. Za sada nije poznato koji izgovor Nintendo ima ovoga puta, ali ne treba sumnajti da će opet u pitanju biti neko savršno logično objašnjenje.
15.06.2011. u 09h @ engadget.com >
37630
PeaZip 3.8.0
PeaZip je open source menadžer za fajlove i arhiviranje. U pitanju je besplatan softver koji može da ekstraktuje većinu formata arhiva kako iz Windows tako i Unix sveta. U pitanju je softver koji može da radi sa mainstream formatima kao što su 7Z, RAR, TAR i ZIP, ali i eksperimentalnim kao što su PAQ,/LPAQ familija koji trenutno spadaju u najmoćnije kompresore. Za kreiranje arhiva, PeaZip podržava širok spektar standarda za kompresovanje i enkripciju, od najbržih do najmoćnijih, i omogućava eksportovanje definicija poslova kao skripti za premošćavaje raskoraka između grafičkog korisničkog interfejsa i aplikacija za konzole.
15.06.2011. u 09h @ filehippo.com >
37629
Toshiba Thrive tablet
Toshiba-in 10.1“ WiFi only Thrive tablet je dostupan za prednaručivanje preko nekoliko sajtova za online kupovinu uključujući Amazon.com kao i Toshiba-inu zvaničnu prodajnu stranicu. Uređaj je dostupan po ceni od $430 za verziju sa 8GB skladištenog prostora pri čemu se cena povećava na $480 i $580 za verzije sa 16GB i 32GB, respektivno. Ovaj uređaj radi na Android 3.1 operativnom sistemu i poseduje kameru sa prednje i zadnje strane kao i mnoštvo opcija povezivanja uključujući USB 2.0, Mini USB i HDMI. Uprkos tome što Thrive može izgledati kao osrednji uređaj, on poseduje neke karakteristike koje nisu tipične za ovu vrstu uređaja kao što je Log Me In softver.
15.06.2011. u 08h @ cnet.com >
37628
Opada broj novih korisnika
Facebook se približava još jednoj bitnoj brojci kada je u pitanju broj korisnika ove društvene mreže. Društveno-mrežni gigant je na početku ovog meseca imao 687 miliona korisnika navodi se na osnovu podataka sa Inside Facebook Gold. Međutim, podaci koji su objavljeni ukazuju da već drugi mesec za redom broj novih korisnika ove društvene mreže se smanjuje u SAD. Do pre dva meseca tipična stopa rasta za prethodnu godinu je bilo najmanje 20 miliona novih korisnika, dok je u aprilu i maju broj novih korisnika iznosio 13.9 miliona i 11.8 miliona, respektivno. Najveći broj novih korisnika dolazi od strane zemalja u kojima Facebook još nije toliko popularan.
15.06.2011. u 08h @ cnet.com >
37627
SuperAntiSpyware 4.54.1000
SuperAntiSpyware Professional odlikuje napredna zaštita u realnom vremenu da bi se osigurala zaštita od instalacije i re-instalacije potencijalnih pretnji dok surfujete internetom. Kada se koristi zajedno sa First Chance Prevention i Registry Protection, računar je u potpunosti zaštićen od velikog broja pretnji koje pokušavaju da inficiraju i da se infiltriraju u vaš sistem pri samom startovanju ili gašenju računara. SuperAntiSpyware uklanja spyware, adware, malware, trojance, dialer-e, crve, keylogger-e, i druge pretnje. Nova verzija donosi veliki broj unapređenja među kojima je i unapređeni sistem za dijagnostifikovanje i update engine-a za skeniranje.
15.06.2011. u 07h @ filehippo.com >
37626
Opoziv nekih primeraka iPad-a 2?
Najnovije informacije koje su se pojavile govore da se kompanija Apple, navodno, priprema za opoziv Verizon 3G iPad 2 uređaja. Ovo je vrsta informacija koju Apple sigurno neće potvrditi sve dok se ne pojavi zvanično obaveštenje. Kada su u pitanju maloprodajni objekti širom sveta u kojima se prodaju iPad 2 uređaji, zaposleni nisu upoznati sa ovom činjenicom i navode da nemaju saznanja o tome da postoje bilo kakvi problemi sa Verizon iPad uređajima. Međutim, jedan od maloprodajnih objekata je priznao da postoji određeni problem sa vraćanjem ovih uređaja, a ista osoba je potvrdila i da su neki od iPad uređaja imali problema sa povezivanjem, naročito kada je u pitanju 3G.
15.06.2011. u 07h @ betanews.com >
37625
Codemasters hakovan
Niko nije siguran kada su u pitanju cyber napadi, a u ovo se uverila i britanska kompanija za izdavanje video igara Codemasters, koja je poslednja u nizu došla pod udar cyber prevaranata. Trenutni talas hakovanja je počeo velikim probojem PlayStation Network mreže i Sony Online Entertainment. Zatim su usledili napadi protiv kompanije Nintendo, a sada je Codemasters prijavio da su određeni podaci korisnika ove kompanije ukradeni. Napad se dogodio 3. juna i prema internoj istrazi kompanije ukradeni su podaci oko deset hiljada korisnika usluga ove kompanije. Ukradeni su podaci kao što su imena, adrese, email adrese, IP adrese, brojevi telefona i drugo.
15.06.2011. u 06h @ trustedreviews.com >
37624
Androdid invazija na železnicu
Kompanija HTC se odlučila za jedan zanimljiv pristup u okviru svoje promotivne akcije koja za cilj ima predstavljanje velikog broja novih Android telefona, naročito Flyer, Sensation, Incredible S, Desire S i Wildfire S. Kao deo reklamne kampanje HTC je železničke stanice u Antverpenu, Briselu i Namuru ispunio različitim konfiguracijama malim, zelenim čudovištima. Ovu armiju Android lutkica HTC naziva Android Invasion. Ovaj projekat je bez sumnje izazvao veliku pažnju i zainteresovanost korisnika što se može samo pozitivno odraziti na prodaju ovih modela na šta je kompanija, pre svega, i računala.
15.06.2011. u 06h @ engadget.com >
37623
Nema informacija!
QNAP TS-212 Turbo NAS
Na prvi pogled • Beograd • 15.06.2011.
Najnoviji NAS za kućne korisnike donosi podršku za dva SATA hard diska, novi Marvell procesor koji obezbeđuje bolje performanse, ali i dalje impresivno malu potrošnju. Sjajan Web interfejs i dalje nema konkurenciju, a TS-212 Turbo NAS zaslužuje odlične ocene.
Asus DSL-N12U
Na prvi pogled • Beograd • 15.06.2011.
Asus u svojoj ponudi ima i mrežne uređaje, a mi smo videli odličnu kombinaciju ADSL modema i Wireless rutera sa podrškom za 802.11n standard i ugrađenim print serverom. Zbog svega ovoga, potpuno opravdano dobija preporuku.
SpeedLink Cougar Pro
Na prvi pogled • Beograd • 15.06.2011.
Ovo je USB džojstik namenjen ljubiteljima letačkih simulacija. Donosi integrisani motor za vibracije, kontrolu potiska, rudder-a i POV prekidač. Odličan odnos cene i kvaliteta, i stvarno je teško naći bilo kakvu manu.