Arhiva - 12.07.2011.
Samsung besplatna usluga Explore 3D
Kompanija Samsung Electronics Ltd, specijalista svetskog glasa za polje industrije potrošačkih elektronskih uređaja, objavila je da će lansirati novu uslugu, Explore 3D (3D video-na-zahtev -VoD) koja će potrošačima u Srbiji biti dostupna besplatno, preko Samsungove Smart TV platforme. Samsung, trenutno vodeći TV brend u Srbiji, ponudiće 35 besplatnih 3D video snimaka koji će obuhvatiti dečje klasike, dokumentarne filmove, filmske trejlere i muzičke video spotove. Ovaj servis, koji se prvi put pojavljuje u Srbiji, omogućiće korisnicima da besplatno puštaju 3D sadržaje pomoću specijalno osmišljene Smart TV aplikacije pod nazivom Explore 3D.
12.07.2011. u 20h @ samsung.com >
38233
Fujitsu Erase Disk
Fujitsu uključuje jedinstvenu EraseDisk funkciju u pojedine modele svojih ESPRIMO PC desktop računara, LIFEBOOK prenosivih računara i CELSIUS radnih stanica, što će njihovim korisnicima omogućiti jednostavno i trajno brisanje podataka sa hard-diskova i to bez potrebe za podizanjem operativnog sistema. Sa EraseDisk funkcijom kompanije mogu 100% da potvrde da su svi podaci sa mašine trajno izbrisani pre nego što svoje PC računare daju na recikliranje ili ih prodaju kao polovnu opremu. Efekti su posebno izraženi kod kompanija koje moraju striktno da se pridržavaju zakonskih propisa o čuvanju podataka.
12.07.2011. u 20h @ fujitsu.com >
38232
Comcast Xfinity TV dobija update
Comcast je upravo najavila da Xfinity TV apliakcija je sada dostupna za Android 3.0 pokretane tablet računare kao što je Motorola Xoom. Ova besplatna aplikacija omogućava Comcast-ovim pretplatnicima kablovskih servisa da pretražuju TV programe prema oblastima i biraju On Demands biblioteke kao i vrše pretragu baza podataka. Za sada se sigurno zna da Xoom podržava ovu aplikaciju, a isto bi trebalo da važi i za ostale tablet računare koji rade na Android 3.1 operativnom sistemu i podržavaju rezolucije 120x800 piksela. Ova apliakcija takođe može da fltrira sadržaje prema tipu, mreži, rezoluciji, troškovima i drugim kriterijumima.
12.07.2011. u 19h @ electronista.com >
38231
Alienware M11x, M14x i M17x, M18x
Alienware je u ponedeljak dala svojim M11x, M14x, M17x i M18x računarima novu opciju da optmizuju svoj WiFi modul za igranje. Svaki od novih modela koji pripadaju pomenutim serijama sada ima opciju Killer Wireless-N 1103 čipseta koji potencijalno može računarima da obezbedi brzinu i kvalitet koji su potrebni za glatko igranje. Čip koristi MIMO (multiple in, multiple out) antene da bi se ostvarila brzina pd 450Mbps, ali takođe poseduje i opciju za automatsko detekovanje saobraćaja sa ciljem prioritetizacije igara i drugih vremenski osetljivih sadržaja kada je mreža zauzeta. Cena pomenutih modela je nakon što je ovaj hardver ugrađen povećana za $80.
12.07.2011. u 19h @ electronista.com >
38230
Google + žrtva sopstvene popularnosti
Google+ mreža koja je dostupna od pre nekih desetak dana je pre par dana zabeležila i prvi prekid rada. Ova pojava svakako ne ide u prilog kompaniji Google, ali sa druge strane rukovodioci ove kompanije kada se sagledaju aspekti prestanka rada servisa i mogu da budu zadovoljni. Naime, popularnost koju je Google + stekao od momenta kada je postao operativan stalno raste, a problem od pre nekoliko dana je nastao jednostavno zato što je jedan od servera koji podržavaju ovaj servis ostao bez skladištenog prostora na diskovima. Problem je trajao oko 80 minuta i za to vreme korisnici nisu mogli da pristupe servisu.
12.07.2011. u 18h @ betanews.com >
38229
Cisco otpušta radnike
Cisco Systems Inc. najveći proizvođač mrežne opreme bi mogao da otpusti čak 10.000 svojih radnika, odnosno 14% svoje ukupne radne snage sa ciljem održavanja rasta profita. Ova otpuštanja bi mogla da se dogode veoma brzo jer prema jednom od planova koji su isplivali, kompanija planira da otpusti 7.000 radnika već krajem avgusta. Prema informacijama koje su došle od neimenovanog izvora od ove brojke oko 3.000 ljudi će biti prevremeno penzionisano. Izvršni direktor kompanije John Chambers je bio primoran da povuče ovaj nepopularan potez kao i da se kompanija povuče iz poslova koji donose manji proft jer je pritiskana od strane rivalskih kompanija.
12.07.2011. u 18h @ businessweek.com >
38228
400 miliona prodatih licenci
Windows 7 nastavlja punom parom napred kao najuspešniji operativni sistem objavljen od strane kompanije Microsoft. Izvršni direktor, Steve Ballmer, u toku održavanja uvodne reči na godišnjoj Worldwide Partner konferenciji koja je održana u Los Angeles-u rekao je da je do sada prodato više do 400 miliona licenci, pa je tako najnoviji Microsoft-ov operativni sistem prisutan na nešto više od 27% svih računara na globalnom nivou, navodi se u podacima firme Net Applications. Pored toga što je udeo Windows 7 udvostručen u protekloj godini, još uvek nije u poziciji da uzdrma vodeći Windows XP koji i dalje koristi više od 51% korisnika računara na globalnom nivou.
12.07.2011. u 17h @ betanews.com >
38227
Foxconn prodaje objekat
Foxconn Technology Group, na svetu najveći proizvođač elektronike, planira da proda svoje deonice koje ima u vlasništvu maloprodajnog objekta u Taipei-u, objavio je osnivač i predsednik ove kompanije, Terry Gou a ovaj potez je samo deo planiranih akcija o proširenju. Pored toga, zvanični predstavnik Foxconn-a navodi da će njihova vodeća kompanija Hon Hai Precision Industry, koja se bavi sklapanjem iPad i iPhone uređaja, biti proširena u maloprodajni objekat. U planu je takođe i proširenje na polje nanotehnologije, biotehnologije i medija, navodi se u zvaničnom saopštenju.
12.07.2011. u 17h @ businessweek.com >
38226
Više od milion registrovanih aplikacija
Na Twitter-u je početkom nedelje objavljeno da je do sada registrovano više od jednog miliona aplikacija, što predstavlja rad više od 750.000 programera. Ovo je značajan pomak u odnosu na prethodnu godinu kada je registrovano samo 150.000 aplikacija. Uz ovakav rast to znači da se nova aplikacija na Twitter-u registruje na svaku 1.5 sekundu. Twitter navodi da je ovakav rast imao i veliki ekonomski uticaj budući da je više od $500 miliona investirano u razvoj ovih aplikacija kao i kupovinu kompanija koje kreiraju ove aplikacije.
12.07.2011. u 16h @ betanews.com >
38225
Iriver Story HD
Kompanija Google je najavila svoje planove o predstavljanju Google eBooks optimizovanog e-čitača sredinom ovog meseca. Novi proizvod nosi naziv iriver Story HD i osmišljen je tako da korisnicima obezbedi jednostavan pristup za više od tri miliona besplatnih naslova koje Google obezbeđuje, pored nekoliko stotina naslova koji se plaćaju, a cena i dizajn u velikoj meri podsećaju na Amazon Kindle. Story HD je zapravo unapređeni iriver Story e-čitač iz 2009. godine koji je u velikoj meri hvaljen zbog svoje široke podrške za e-book formate. Korisnici će moći da čitaju knjige direktno preko Story HD Wi-Fi konekcije bez potrebe za preuzimanjem knjiga na uređaj.
12.07.2011. u 16h @ arstechnica.com >
38224
Apple back to school promo akcija
Nedavni izveštaji nekoliko marketinških agencija ukazuju da Apple back to school promo akcija u okviru koje je ova kompanija obezbedila promocije i popuste za učenike u vreme početka nove školske godine se pokazala efektivnija od one koju je sproveo Microsoft. Uprkos tome što je Microsoft uz određene konfiguracjie PC računara poklanjao čak i cele Xbox konzole, izveštaji pokazuju da 80% učenika planira da kupuje Mac a ne Windows sisteme. Ovo je posebno izraženo kod budućih studenata koji ove godine počinju da pohađaju koledže. Po pitanju vrednosti Microsoft promo akcija je vrednija jer donosi popust od $200, nasuprot $100 koliko nudi Apple.
12.07.2011. u 15h @ electronista.com >
38223
Google +1 taster veoma popularan
Google +1 tasteri su dostupni tek oko mesec dana ali se nalaze na više mesta nego tweet tasteri kada su u pitanju glavne web destinacije. BrightEdge, provajder SEO platforme za preduzeća, analizirao je 10.000 najvećih sajtova na webu i pronašao da ih je 33% postavilo Google +1 taster u poslednjih nekoliko nedelja. Ova kompanija je ustanovila da se +1 tasteri nalaze na 4.4% ovih sajtova, što je značajno povećanje u odnosu na 3.6% koliko je zabeleženo u junu. Poređenja radi, Twitter taster se nalazi na svega 3.4.% ovih tastera. Međutim i Google i Twitter zaostaju za Facebook-om čiji Like taster se nalazi na oko 20% prvih stranica sajtova.
12.07.2011. u 15h @ yahoo.com >
38222
Foto2AVI
Foto2AVI omogućava da kreirate video slideshow od fotografija. On nudi prilagodljive prelaske i animirane efekte, opcione titlove, podršku za eksterne audio numere i drugo. Program je jednostavan za upotrebu, a da biste kreirali osnovni slideshow, dovoljno je da samo dodate svoje slike i kliknete na taster. Postoji mnoštvo naprednih opcija koje su dostupne i koje omogućavaju da editujete način na koji se slike prikazuju, dodajete logo koji je transparentan preko slika i drugo. Završeni slideshow se može sačuvati u avi/mkv/mp4/mpeg/flv formatu ili DVD formatu spreman za narezivanje. Ostale karakteristike uključuju podršku za Dolby Surround zvuk 5.1, integrisano audio editovanje.
12.07.2011. u 14h @ snapfiles.com >
38221
Logitech Cooling Pad N200
Kompanija Logitech je pripremila Coolling Pad N200. U pitanju je uređaj koji je namenjen da omogući bolje hlađenje vašeg laptop računara u danima kada tropske vrućine nisu neobične. Karakterišu ga velika rešetka i jednako veliki ventilator. Prema navodima proizvođača ovaj rashladni pad obezbeđuje veći protok vazduha pri nižim brojevima obrta. Ovo bi se moglo idealno pretvoriti u tih rad i nisku potrošnju energije. Ovaj rashladni pad se napaja preko USB porta i prema navodima proizvođača poseduje dve brzine ventilatora u zavisnosti od toga koliko snažno hlađenje je potrebno i koliko ste otporni na buku koju ventilator stvara.
12.07.2011. u 14h @ techtree.com >
38220
Intel 710 SSD
Ukoliko se sećate najave za nastupajući Intel 710 Lyndonville solid state drive onda će vas obradovati informacija da je ova serija trenutno navedena kao dostupna za prednaručivanje kod nekoliko evropskih online prodavaca. Cena drive-a se kreće od 560 evra za model kapaciteta 100GB, preko 1080 evra za model kapaciteta 200GB, do konačnih 1680 evra za model kapaciteta 300GB. Ova serija je izrađena korišćenjem 25nm tehnološkog procesa i dostupna je u 2.5“ formi te poseduje SATA kontroler i nudi 64MB cache-a i SATA 3Gb/s interfejs. Drive karakteriše brzina čitanja od 270MB/s i brzina pisanja od 210MB/s. Dostupnost ovog drive-a se očekuje kasnije ovog meseca.
12.07.2011. u 13h @ pclaunches.com >
38219
Samsung Chromebook
Samsung Chromebook je prvi komercijalno dostupni računar baziran na Google Chrome operativnom sistemu. Imajući u vidu ovu činjenicu, očekivanja su bila različita, ali jasno je da će većina modernih korisnika računara odabrati Mac OS, Windows ili Linux. Pored toga, novi model odlikuje i 12.1’’ ekran, rezolucije 1280 x 800 piksela, koji nema odgovarajući nivo osvetljenja koji je preko potreban svim laptop računarima, ali su zato uglovi gledanja i reprodukcija boja odlični, a tu je i matirana završna površina. Ono što je veliki nedostatak jeste nepostojanje Ethernet i HDMI portova, što je zaista neobično i iznenađujuće.
12.07.2011. u 13h @ trustedreviews.com >
38218
Apple plaća $8 miliona
Apple je izgubio u sudskoj parnici a sudija je doneo odluku da ova kompanija treba da plati $8 miliona zbog navodnog kršenja patenta. Sudija je za Personal Audio doneo odluku o jednokratnoj isplati štete nakon što je sud odredio da Apple-ova podrška za preuzimanje lista numera na iPod i iPhone uređajee krše dva generička patenta, jedan za program audio plejera uključujući dinamički kontroler za odabir programa i drugi koji se odnosi na distribuciju audio programa i sistema za reprodukciju. Iznos za isplatu je deset puta manji nego što je to Personal Audio zahtevao na početku sudskog procesa.
12.07.2011. u 12h @ ipodnn.com >
38217
Asus K43 i K93
U toku proteklog meseca i Computex događaja kompanija Asus je predstavila dva nova uređaja u okviru svoje K serije – Asus K43 i K93. Prvi je 14’’ a drugi je 18.4’’ model. Asus K43 odlikuje druga generacija Intel Core linije procesora, do 8GB DDR3 memorije, 14’’ 16:9 HD ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem (1366 x 768), DVD pisač i NVIDIA GeForce 520M GT (512MB ili 1GB VRAM-a) ili GeForce 540M (1GB ili 2GB VRAM) grafička kartica. Sa druge strane, Asus K93 odlikuje veliki 18.4’’ widescreen ekran, Intel Core CPU, do 16GB DDR3 memorije, dva hard drive-a ukupnog kapaciteta 1TB i NVIDIA grafika. Oba modela odlikuje Asus IceCool tehnologija.
12.07.2011. u 12h @ pclaunches.com >
38216
Toshiba Regza
Kompanija Toshiba forsira svet TV tehnologije, a glavni akcenat je stavljen na auto-stereoskopske ekrane, smart TV uređaje koji koriste Cell i CEVO procesore za vršenje većeg broja zadataka istovremeno i naprednu obradu slike. Jednom rečju, ova kompanija je posvećena tome da televiziju dovede na novi nivo. Dok to sve ne bude sprovedeno u delo korisnici imaju priliku da uživaju u ekranima za masovno tržište kao što je Regza 42RL853. Ovaj model odlikuje novi panel sa LED pozadinskim osvetljenjem, različite mogućnosti povezivanja na internet kao i unapređenu sliku u vidu Resolution+. Ovaj ekran je izuzetno tanak, debljine smao 40 mm.
12.07.2011. u 11h @ reghardware.com >
38215
FastPreview
FastPreview je dodatak za Windows Explorer koji prikazuje thumbnail prikaze slika direktno unutar kontekstualnog menija. Klikom na thumbnail slika će biti otvorena u okviru FastPreview pregledača i biće automatski prilagođena ekranu korisnika. Ovaj pregledač takođe nudi i rotaciju i podršku za više od trideset formata fotografija i mnogo toga još. Treba napomenuti da FastPreview takođe dodaje EXIF, ITPC i XMP informacije u okviru Properties dijaloga podržanih formata fajlova. Mana FastPreview dodatka jeste to što su u pitanju samo osnovne karakteristike za pregledanja kao i to što nema mogućnosti zumiranja.
12.07.2011. u 11h @ snapfiles.com >
38214
Apple ima 50% udela
Možda je Google Android nadmašio kompaniju Apple u smislu ukupnog broja korisnika, međutim, kada je reč o zaradi kompanija Apple je nenadmašna. Prema izveštajima koji su objavljeni od strane tržišnog analitičara, T. Michael Walkley pri Canaccord Genuity, prodaja popularnog iPhone uređaja obuhvata 50% zarade od prodaje svih smart telefona u toku prvog kvartala ove godine. Prema informacijama koje su objavljene u okviru izveštaja, iPhone 4 daleko je najprodavaniji smart telefon u Verizon-u, gde je pobedio i svih šest novih vrhunskih Android uređaja, uključujući HTC Thunderbolt i Incredible 2, Motorola Droid X2, Samsung Droid Charge, Sony Ericsson Play i LG Revolution.
12.07.2011. u 10h @ yahoo.com >
38213
Asus NX90 i Swarovski
Kompanija Asus je najavila specijalno izdanje njihovog NX90 laptop računara koji se isporučuje sa 40.000 ugrađenih Swarovski kristala sa ciljem kreiranja prikaza „Stvaranje Adama“ na poklopcu. Postignuti rezultati su zaista fascinantni budući da poklopac izgleda zaista sjajno, a ono što je takođe interesantno jeste da ovaj notebook računar nudi i zanimljivu specifikaciju a to je da se isporučuje sa Bang & Olufsen ICEpower audio sistemom. Za sada nisu objavljene informacije o tome kada bi se ovaj laptop mogao pojaviti na tržitu niti su objavljene informacije o njegovoj ceni ali se može očekivati da će to biti visoka cifra.
12.07.2011. u 10h @ pclaunches.com >
38212
Free Vimager
Free Vimager je portabl alat za gledanje slika i editor koji nudi visoki kvalitet pregledanih slika zajedno sa nekoliko interesantnih karakteristika za editovanje kao što su uklanjanje efekta crvenih očiju, odsecanje slika, podešavanje osvetljenosti i boja, ivica slika i promena veličine slika. Program takođe uključuje slideshow režim pregleda sa efektima prelaska koji mogu da se primene na recimo sve slike u okviru određenog direktorijuma. Ostale katakteristike uključuju prikaz metapodataka i opcije editovanja, zumiranja slanja poštom optimizovaih slika, kao i geografsko označavanje. Free Vimager se može koristiti za konvertovanje slike u PDF format i skeniranje dokumenata.
12.07.2011. u 09h @ snapfiles.com >
38211
Kindle for PC 1.6.0
Kindle for PC je besplatna aplikacija koja omogućava da čitate Kindle knjiige na vašem personalnom računaru. Softver je savršeno rešenje za sve korisnike koji žele da ostvare najbolji doživljaj čitanja na računaru. Da biste koristili Kindle for PC nije vam potreban Kindle uređaj. Možete da pristupite svim svojim Kindle knjigama čak iako sam Kindle uređaj vam nije pri ruci. Softver omogućava da automatski sinhronizujete poslednju stranicu koju ste pročitali i između beleški koje ste načinili. Tako na primer, ukoliko čitajući knjigu na Kindle uređaju načinite belešku, možete je prebaciti na PC.
12.07.2011. u 09h @ filehippo.com >
38210
Appetizer
Appetizer je prilagodljiv, open source pokretač aplikacije koji možete koristtii da ostvarite brzi pristup svojim omiljenim programima, fajlovima i direktorijumima. Možete lako dodati prečice preko drag and drop opcije ili koristiti obezbeđeni alat za importvanje stavki iz start menija ili drugih direktorijuma. Alat za pokretanje se može podesiti prema vašim potrebama i minimizovati na system tray kada nije u upotrebi. Appetizer takođe uključuje zgodnu Multi-Launch opciju koja omogućava da pokrenete višestruke aplikacije ili dokumente jednim klikom. Ostale karaktersitke uključuju podršku za plug-in-ove i skinove, prilagodljive ikone i podršku za specijalne Windows prečice.
12.07.2011. u 08h @ snapfiles.com >
38209
Xcalday
Xcalday je jednostavni desktop kalendar koji omogućava da dodate kratku belešku na bilo koji datum u okviru samog kalendara. Pored toga, ovaj softver nudi istu funkcionalnost kao standardni kalendar u okviru Windows operativnog sistema. Softver radi u okviru tray palete operativng sistema, a izdavač ovog softvera je mala kompanija Syflex LLC. U pitanju je verzija oznake 1.3 koja je izdata u prošli petak. Softver je potpuno besplatan i može se koristiti u okviru svake verzije Windowsa. Softver ne sadrži nikakav spyware niti bilo kakve zlonamerne komponente.
12.07.2011. u 08h @ snapfiles.com >
38208
PlayStation 4 krajem godine
Sony će započeti sa proizvodnjom PlayStation 4 konzole krajem ove godine, objavili su pojedini sajtovi. Ovaj vremenski okvir se uklapa sa ranijim izveštajima da je razvoj i istraživanje PS4 već značajno odmaklo. Izveštaji navode da će Sony zatražiti od svojih tajvanskih partnera da započnu proizvodnju Sony PS4 koju će karakterisati kontrolni sistem baziran na pomeranju tela nalik na Kinect kontroler kompanije Microsoft negde krajem ove godine, tako da konzola bude spremna za prodaju početkom 2012. Foxconn i Pegatron Technology koji je filijala Asusa koje su bile zadužene za sklapanje PS3 će najverovatnije dobiti ovaj zadatak i za PS4.
12.07.2011. u 07h @ techtree.com >
38207
Novi Gateway laptopovi
Gateway je predstavio tri nova notebook računara na američkom tržištu – Gateway ID47, NV55 i NV57. Prvi model karakteriše dužina dijagonale ekrana od 14“, dok druga dva modela imaju dijagonalu ekrana od 15.6“. Model ID47 karakteriše 8GB DDR3 memorije, veliki hard drive, DVD rezač, 802.11 b/g/n WiFi, 1.3MP web kamera, Dolby Home theather v4 zvuk, USB 3.0 i HDMI. NV57 je baziran na drugoj generaciji Intel Core procesora dok NV55 poseduje novoizdati AMD Fusion APU A serije. Opšte karakteristike ovih modela uključuju 15.6“ LED pozadinski osvetljeni ekran, integrisanu ili diskretnu NVIDIA grafiku, DVD rezač, 1.3MP Web kameru, čitač kartice.
12.07.2011. u 07h @ pclaunches.com >
38206
PDF Split or Merge
PDF split or Merge je alat koji omogućava da podelite ili spojite PDF fajlove. Možete da ekstraktujete pojedinačne stranice, jednu ili više stranica ili da podelite dokument prema bookmark-ovima i sačuvate ekstraktovani sadržaj u okviru novog PDF dokumenta. Karakteristika integrisanja omogućava da odaberete dva ili više fajlova i spojite ih u pojedinačni element. Ovaj program takođe podržava i lozinkom zaštićene PDF fajlove. U pitanju je besplatan alat koji je dizajniran za upotrebu na Windows XP/Vista ili 7 operativnim sistemima i koji da bi funkcionisao zahteva Java-u da bude instalirana na računaru.
12.07.2011. u 06h @ snapfiles.com >
38205
FreeSizer Portable
FreeSizer Portable je alat koji se lako koristi i koji omogućava da izvršite promenu veličine svojih JPG slika. On nudi prethodno konfigurisana podešavanja promene veličine slika za popularne upotrebe (E-mail, društvene mreže, iPhone) kao i opcije za konfigurisanje specijalno prilagodljivog profila. Jednostavno prevucite svoje fotografije preko FreeSizer interfejsa, odaberite profil za promenu veličine i kliknite na taster da biste optimizovali svoje fotografije. Ostale karakteristike ovog alata uključuju integrisani preview za test podešavanja promene veličine, prilagodljivu promenu imena fajlova, statistiku promene veličine kao i opciju za kompresovanje slika.
12.07.2011. u 06h @ snapfiles.com >
38204
Nema informacija!
Samsung RC508-S01
Na prvi pogled • Beograd • 12.07.2011.
Jedan od novijih Samsung laptopova koji predstavlja odličan odnos cene i performansi. Iako više izgleda kao poslovni model, odgovaraće svakome ko ima nešto veće zahteve, posebno po pitanju multimedije. Samsung se odlično pokazao i dokazao da može da se poredi sa najpoznatijim proizvođačima laptopova.
SAPPHIRE Ultimate HD 6670
Na prvi pogled • Beograd • 12.07.2011.
Radeon HD 6670 smo već videli, ali sada dolazi na red SAPPHIRE Ultimate verzija koju odlikuje potpuno pasivni sistem hlađenja. Performanse se ne razlikuju mnogo od referentnih kartica zbog istih vrednosti taktova procesora i memorije. Ipak, za sve one koji traže što veću tišinu, ovako nešto može predstavljati odličan izbor.
TP-Link TL-WN7200ND
Na prvi pogled • Beograd • 12.07.2011.
TP-Link u svojoj ponudi ima i ovakve Wireless adaptere koji koriste USB interfejs za vezu sa računarom, ali imaju i mogućnost da koriste nešto bolje antene, kako bi se rešio problem slabijeg signala i smanjenog dometa. Instalacija je kao i kod ostalih USB adaptera izuzetno jednostavna.