Arhiva - 15.07.2011.
Philips LED svetleće tapete
Budućnost ambijentalnog osvetljenja može da leži u svetlećim zidovima, smatra kompanija Philips. Ova kompanija je najavila planove za razvoj tapeta koje sadrže integrisane LED lampice. Ove tabete bi bile svetlosno, zvučno apsorbujući tekstil koji bi svetleo u različitim bojama prema potrebama korisnika. Za razvoj svetlosnih zidnih panela Philips sarađuje sa proizvođačem akustičnih panela po meri Kvadrat Soft Cells iz Danske. Soft Cells zvučni paneli su fleksibilni i mogu se kreirati po meri da odgovaraju različitim enteirjetima. Philips osvetljeni paneli bi dizajnerima obezbedili bezbrojne mogućnost za kreiranje neobičnih enterijera za različite rasporede i namene.
15.07.2011. u 21h @ gizmag.com >
38324
SVA nova PR agencija RATEL-a
Republička agencija za elektronske komunikacije izabrala je SVA za svoju PR agenciju. Saradnja obuhvata oblast javne komunikacije i odnosa sa medijma. Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) je regulatorno telo Republike Srbije, formirano Zakonom o telekomunikacijama 2003. godine, a sa radom je počelo 2005. kao Republička agencija za telekomunikacije. Zakon o elektronskim komunikacijama, usvojen jula 2010. Godine, potvrdio je kontinuitet rada Agencije, pod novim nazivom. Uloga RATEL-a jeste da stvori uslove za otvaranje tržišta telekomunikacija i to: uvođenjem liberalizacije u sektorima u kojima postoji monopol, predlaganjem mera harmonizacije sa zakonodavstvom Evropske unije, omogućavanjem slobodnog pristupa telekomunikacionim mrežama i uslugama, kao i uvođenjem pravila koja će omogućiti ravnopravnu konkurenciju. RATEL se bavi regulativom, nadzorom i administrativnim aktivnostima.
15.07.2011. u 20h @ sva.rs >
38323
Monsanto potvrdio napad
Kompanija koja se bavim biotehnologijama u poljoprivredi Monsano je žrtva hacking napada iza kojih stoje aktivisti grupe koja sebe naziva Anonymous. Prošlog meseca Monsanto je iskusila prekid rada svojih Web sajtova iza kojeg je stajala organizovana cyber grupa, rekao je Tom Helscher, direktor za korporativne poslove ove kompanije. Pored navedenog, ova grupe je nedavno objavila javno dostupne informacije o približno 2500 pojedinaca koji su uključeni u globalnu poljoprivrednu industriju. Suprotno inicijalnim izveštajima medija samo 10% u javnosti objavljenih informacija je povezano sa trenutnim i bivšim zaposlenima ove kompanije.
15.07.2011. u 20h @ cnet.com >
38322
Iconia Tab A100
Acer Germany je preko svog zvaničnog Facebook naloga najavila da će se Iconia Tab A100 na tržištu pojaviti u toku septembra meseca. Ovaj 7’’ Android 3 tablet uređaj prvobitno je na tržištu trebalo da se pojavi na proleće, ali je vreme predstavljanja odloženo bez ikakvog objašnjenja. Kao jedan od razloga navodi se to da je Acer želeo da sačeka objavljivanje Android 3.2. Za novi Iconia Tab A100 se navodi da je sličan A500 modelu budući da poseduje isti Tegra 2 procesor i dve kamere. Pored toga, njegova cena ne bi trebalo da bude visoka da bi se uklopila sa 512MB RAM-a i 8GB internog skladišnog kapaciteta u vidu podrazumevanog modela uz opcionih 16GB.
15.07.2011. u 19h @ electronista.com >
38321
Zuckerberg zatvara nalog
Pre samo nedelju dana osnivač i izvršni direktor Facebook-a, Mark Zuckerberg, naglasio je da svi treba da delimo informacije sa što je moguće većim brojem ljudi kao i da širimo ljubav i prijateljstvo širom sveta, a nedugo nakon toga objavljena je i činjenica da je on postao osoba koja ima najveći broj sledbenika u okviru Google+ servisa. Pored svega toga, Mark Zuckerberg doneo je odluku da zatvori nalog koji je otvorio na pomenutom servisu. Za sada nije jasno zbog čega se Zuckerberg odlučio na takav korak budući da se on još uvek nije oglasio zvaničnim putem niti je dao objašnjenje.
15.07.2011. u 19h @ cnet.com >
38320
Windows Phone Mango
Uzimajući u obzir sve veće uzbuđenje koje vlada po pitanju predstavljanja prvog Nokia Windows Phone uređaja, gotovo da su zaboravljeni svi drugi uređaji koji uskoro treba da budu predstavljeni a koji su u vezi sa Windows Phone Mango update-om. Microsoft ipak nije bio toliko odsutan pa je u toku jučerašnjeg dana, u vreme održavanja Microsoft Worldwide Partners Conference predstavio četiri nova uređaja kompanija Acer, Fujitsu, ZTE i Samsung. Kako je naglašeno od strane Microsoft-a, nisu u pitanju proizvodni modeli već samo uređaji koji treba da daju neku naznaku o tome kakve uređaje možemo očekivati u budućnosti.
15.07.2011. u 18h @ trustedreviews.com >
38319
TeraDrive CT3SATA
Kako vreme prolazi na tržištu je dostupan sve veći broj solid state drive opcija, a nedavno je i Super Talent predstavio svoja prva SandForce SF-2200 opremljena rešenja koja karakteriše SATA 6.0 Gbps interfejs i koja nose naziv TeraDrive CT3 jedinice. Novi uređaji namenjeni su poslovnim korisnicima, a ono što odlikuje CT3 SSD jeste 2.5’’ forma, srednje vreme pre otkaza više od dva miliona radnih sati kao i dvogodišnja garancija. Nova TeraDrive serija kompanije Super Talent podrazumeva kapacitete 64GB, (525/490MB/s brzinu čitanja/pisanja), 120GB (545/510MB/s), 240GB (550/520MB/s) i 480GB (500/450Mb/s) drive-ova.
15.07.2011. u 18h @ tcmagazine.com >
38318
Unapređenje za AVCHD format
AVCHD video format specifikacije su ažurirane tako da sada uključuju podršku za video pri rezoluciji 1080p i pri 50 i 60fps. AVCHD 2.0 standard je odobren od strane kompanija Sony i Panasonic, ko-promotera ovog formata. Ovaj potez takođe uključuje dodatnu podršku za 3D filmove visoke definicije u ovom formatu. Do sada obe kompanije su imale vhunske kamkorder uređaje koji su inkorporisali 60p video koji nije bio prema specifikacijama AVCHD standarda. Na ovaj način možemo očekivati još kvalitetniji video u kompaktnijim veličinama, što je pogodno za portabl uređaje.
15.07.2011. u 17h @ dpreview.com >
38317
Verbatim Store’n’Stay USB Flash drive
Kompanija Verbatim, ime koje je postalo standard za skaldištena rešenja je pre nekoliko dana najavila novi thumb drive – Store’n’Stay USB drive. Ovaj drive je dostupan u skladištenim kapacitetima od 4GB, 8GB i 16GB. Drive karakterišu veoma kompaktne dimenzije obzirom da je njegova debljina svega 5mm. Ovaj drive je toliko mali i kompaktan da ga možete bez problema ostaviti i povezanog sa desktop/notebook/netbook računarom. Verbatim-ov Store’n’Stay USB drive se može naručiti preko Verbatim online prodavnice pri čemu su cene od $20 za model kapaciteta 4GB do $60 za model kapaciteta 16GB.
15.07.2011. u 17h @ pclaunches.com >
38316
CM NotePal P2 i NotePal X
Cooler Master je izdala nekoliko novih jedinica dodatne opreme koja može biti veoma zgodna u ovim letnjim mesecima. U pitanju su NotePal P2 i NotePal X-Slim notebook kuleri koji se mogu koristiti sa mobilnim računarima dimenzija do 17“. NotePal P2 je težine 250 grama i poseduje uvlačivi sistem koji omogućava laki transport i karakterišu ga uklonivi gumeni dodaci koji sprečavaju klizanje računara odnosno unapređuju protok vazduha. Ovo rešenje poseduje i dva ventilatora prečnika 60mm koji se mogu napajati preko USB porta i koji rade pri brzini od 2000 o/min. Model NotePal X-Slim je dimenzija 380 x 270 x 46 mm i težine 0.7kg.
15.07.2011. u 16h @ tcmagazine.com >
38315
Mophie pulse
Uprkos tome što iPod Touch 4G je poznat po svojim igračkim mogućnostima, on ne podržava haptičke povratne informacije koje mogu da pojačaju doživljaj mobilnog igranja. Predstavljen na CES 2011 događaju Mophie pulse je namenjen da promeni ovu činjenicu. U pitanju je iPod touch kućiše koje koristi ViviTouch tehnologiju sa ciljem da generiše dodirnu povratnu informaciju u formi različitih vibracija ekrana osetljivog na dodir sinhronizovanu sa zvučnim efektima u okviru igre. Kompanija VivTouch koja stoji iza ovog uređaja ponosno navodi da njen uređaj donosi nekoliko vrsta vibracija koje odgovaraju različitim stvarima koje se dešavaju u igri.
15.07.2011. u 16h @ gizmag.com >
38314
Razer Mouse Bungee
Uprkos otme što nije bio predstavljen krajem prošle godine kako se očekivalo, kao ni početkom ove, konačno su dostupne neke relevantne informacije vezane za Mouse Bungee proizvod kompanije Razer. U pitanju je veoma kompaktan i lagan miš koji karakteriše specifičan dizajn. Miš nudi specijalni držač za kabl tako da vam neće se više dešavati da upetljavanje kabla ugrozi vaše igračke performanse, već ćete moći u potpunosti da se fokusirate na igranje i ništa više. Uređaj je u crnoj sjajnoj boji, poseduje specijalnu otežanu osnovu kao i stopice koje sprečavaju njegovo klizanje. Miš će dostupan biti od 28. jula, a već je moguće prednaručivanje.
15.07.2011. u 15h @ tcmagazine.com >
38313
Velike emisije centara podataka
Pojedini stanovnici mesta Quincy, Washington, u kojem se nalaze brojni centri podataka velikih kompanija kao što su Microsoft, Yahoo i ostali gaje zabrinutost zbog zagađenja koje nastaje od backup dizel generatora u centrima podataka. Ministarstvo ekologije države Washington je održalo javni sastanak u ovom mestu za stanovnike na kojem su mogli da iznesu svoje viđenje vezano za činjenicu da velike kompanije imaju centre podataka. Ulje na vatru je dolio dodatni zahtev kompanije Dell da koristi 28 generatora koje pokreću dizel motori. Grad Quincy ima oko 6000 ljudi, ali u njegovoj okolini ima 141 backup generator u centrima podataka.
15.07.2011. u 15h @ computerworld.com >
38312
Google Global Spam filtriranje
Google iza sebe ima veoma aktivan poslovni kvartal u kojem su se dogodila istraga američke federalne trgovinske komisije kao i početak test faze Google + društvene mreže. Kompanija je prilikom objavljivanja finansijskih rezultata najavila povećanje troškova odnosno smanjenje prognoza vezanih za profit kompanije. Pored pomenutih dostignuća, jedno koje nije toliko eksploatisano je bilo Google Voice spam filter koji sada ne samo da prijavljuje spam, već u potpunosti redirektuje pozive, tekstualne poruke i glasovnu poštu koja dolazi od brojeva koji su u bazi podataka označeni kao spam. Na ovaj način će korisnici Google Voice servisa biti mnogo bolje zaštićeni od spama.
15.07.2011. u 14h @ dailytech.com >
38311
Sony tablet strategija
Sony se priprema da preuzme glavnu ulogu na tablet tržištu ove godine, ali analitičari smatraju da ova kompanija nema glavnu stvar koja je potrebna za tako nešto – srce. Ovo je relativno neobično stanovište, ali može da se pokaže veoma bitnim ukoliko korisnici ne prepoznaju Sony uređaje kao svoje sopstvene. Sony navodi da su njegovi tableti jedinstveni sa optimalno dizajniranim hardverom i softverom, da ih karakterišu glatke performanse, nude odlično mrežno okruženje preko masivne Sony biblioteke sadržaja i nude konektivnost između različitih uređaja, kao što je DLNA podrška za televizore itd.
15.07.2011. u 14h @ cnet.com >
38310
Panasonic Toughbook CF-H2
Ukoliko se bavite poslom koji zahteva provođenje radnog vremena na otvorenom, onda bi najnoviji Panasonic Toughbook tablet uređaj bila prava stvar za vas. Novi Panasonic Toughbook CF-H2 zapravo je 10.1’’ tablet koji odlikuje Core i5-2557M ultra niskonaponski procesor, izdržljivi dizajn i mala težina, 1.58 kg. Među ostalim specifikacijama su Intel HD 3000 grafika, do 8GB DDR3 memorije, 10.1’’ Transflective Plus ekran osetljiv na dodir kao i 160GB hard drive ili 128GB SSD. Toughbook CF-H2 takođe sa sobom donosi čitač otisaka prstiju, čitač smart kartice, 2MP kameru, USB 2.0 portove, LAN, Wi-Fi, Bluetooth, 3G i GPS. Panasonic Toughbook CF-H2 biće dostupan krajem meseca.
15.07.2011. u 13h @ pclaunches.com >
38309
AMD Fusion E-450 APU
Kompanija AMD se priprema da predstavi novu akcelerisnau obradnu jedinicu (APU) u okviru E serije koji nosi naziv AMD E-450. Ne samo da se APU koriste za pokretanje netbook u ultra prenosivih računara već se koriste i za laptop računare. Ono što je poznato kada je u pitanju AMD E-450 jeste da ga odlikuje dual-core „Bobcat“ APU čija je brzina radnog takta 1.65GHz. Ovaj čip takođe podrazumeva AMD Radeon HD 6320 grafički procesor sa 80 stream procesora kao i brzinu radnog takta od 508/600MHz. Pored toga, E-450 izrađen u 40nm tehnološkom procesu nudi i 1MB L2 Cache i podršku za DDR3-1333MHz memoriju.
15.07.2011. u 13h @ pclaunches.com >
38308
IdeaPad Z575 laptop
Lenovo je nedavno dodao još jedan IdeaPad laptop u svoju ponudu, a ovaj put je u pitanju 15.6’’ model koji nosi naziv IdeaPad Z575 i koji se iz gomile sličnih proizvoda izdvaja zahvaljujući njegovom prihvatanju AMD 32nm A serije APU. IdeaPad Z575 težak je 2.6 kg, isporučuje se sa unapred instaliranim 64-bitnim Windows 7 Home Premium, LED pozadinsko osvetljenje, 2.4GHz E2-3000M, 2.5GHz A4-3300M ili 2.3GHz A6-3400 čip, 2/4GB RAM-a, 320/500/750GB hard drive, DVD pisač, 0.3MP Web kamera, Ethernet, 802.11 b/g/n Wi-Fi, opcioni Bluetooth, 5-u-1 čitač kartice, HDMI izlaz i 6-ćelijska baterija.
15.07.2011. u 12h @ tcmagazine.com >
38307
Nikon AF-S DX Micro Nikkor
Nikon je najavio predstavljanje makro sočiva koje je korisnicima DSLR aparata namenjenih nezahtevnim korisnicima. AF-S DX Micro Nikkor 40mm f/2.8G nudi 1:1 makro u okviru kompaktnog i laganog kućišta. U zvaničnom saopštenju kompanije navodi se da je Nikkor sočivo idealan dodatak za one koji su otvoreni za u potpunosti nove perspektive, bilo da se radi o fotografijama koje odlikuju detalji snimljeni iz blizine ili fotografije ili video. Novo AF-S DX Micro sočivo odlikuje i Nikon Silent Wave Motor tehnologija koja fotografima omogućava da fotografišu iz još veće blizine bez ugrožavanja subjekta.
15.07.2011. u 12h @ dpreview.com >
38306
ThinkPad Edge E320 i E325
Lenovo se priprema da predstavi dva nova ThinkPad Edge brendirana laptop računara i to Lenovo ThinkPad Edge E320 i E325. Oba modela odlikuje 13.3’’ ekran i najnoviji AMD ili Intel procesori. Osim činjenice da je u pitanju Lenovo ThinkPad Edge E320 koji odlikuje AMD Radeon HD grafička kartica sa 1GB memorije, jako malo drugih podataka je poznato. Među ostalim odlikama su Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, čitač kartica, 3 USB 2.0 porta, HDMI i čitač otisaka prstiju. Lenovo ThinkPad Edge E320 i E325 prodavaće se po ceni od $895 i $840, respektivno i to prvo na teritoriji Italije.
15.07.2011. u 11h @ pclaunches.com >
38305
Dell Peju 10’’ tablet
Poznata je činjenica da kompanija Dell radi na tablet računaru koji je baziran na Windows 7 operativnom sistemu, ali nije bilo poznato da će tablet koji je u pitanju pokretati Intel Core i5 procesor, što su zaista zanimljive vesti. Naime, reč je o 10’’ Dell tablet koji nosi naziv Dell Peju i pokreće ga Intel Core i5 procesor. Osim ove, i druge činjenice vezane za ovaj tablet su takođe impresivne, a među njima su 4GB DDR3 RAM-a, 120GB hard drive ili 64GB SSD kao i 10’’ Gorilla Glass ekran sa 1920 x 1080 piksela rezolucije. Tu je i 1.3MP frontalna Web kamera, 5MP kamera sa zadnje strane, slot za microSD karticu, Wi-Fi, Bluetooth i drugo.
15.07.2011. u 11h @ pclaunches.com >
38304
Toshiba i Hynix sarađuju
Uprkos DRAM dominantnosti, japanska kompanija Toshiba i južno korejska kompanija Hynix Semiconductor potpisali su dogovor o saradnji sa ciljem da se formira partnerstvo i saradnja na polju razvoja i proizvodnje Spin-Transfer Torque Magnetoresistance Random Access Memory, MRAM. U pitanju je memorijsko rešenje koje skladišti podatke reorijentisanjem magnetizacije tankog magnetnog sloja. Ovaj pristup je energetski efikasniji nego DRAM, tako da će on biti savršen za buduće mobilne uređaje. Toshiba i Hynix još uvek nisu objavili nikakve konkretne datume kada bi se novi proizvodi mogli očekivati.
15.07.2011. u 10h @ tcmagazine.com >
38303
GoGear Muse 3
Kompanija Philips je predstavila najnoviji dodatak u okviru njihove linije portabl muzičkih plejera u okviru kojeg je obezbeđena i karakteristika koja korisnicima omogućava da saznaju da li postoji verovatnoća da će muzika koju slušaju da im ošteti sluh. Philips GoGear Muse 3 odlikuje SafeSound funkcija koja analizira nivo jačine zvuka pri kojem se sluša muzika i koja upozorava ukoliko nivo jačine i izlaganje mogu imati potencijalno štetan uticaj na sluh. Moguće je ili podesiti nivo jačine zvuka na odgovarajući nivo ili dozvoliti SafeSound da automatski reguliše nivo jačine zvuka. GoGear Muse 3 dostupan je u veličinama 8GB i 16GB.
15.07.2011. u 10h @ trustedreviews.com >
38302
QSTARZ SR-Q2100
Nedavno je predstavljen QSTARZ SR-Q2100 navigacioni uređaj koji je prvenstveno namenjen ljubiteljima motorcikala ali se može koristiti i u bilo koju drugu svrhu. Softver vam omogućava da preuzmete svoje zadatke i ubacite ih u kalendar tako da uvek imate dostupnu listu svojih zadataka. Među glavnim karakteristikama QSTARZ SR-Q2100 jesu mogućnost pronalaženja lokacije, 8-smerni digitalni kompas, vodootporni IPX-7, E-Temperature, veliki 1.8’’ LCD ekran sa pozadinskim osvetljenjem, najnoviji 159dBm GPS čipset visoke osetljivosti, vodootporni dizajn IPX-7 klase, mogućnost preuzimanja podataka preko mini USB interfejsa i drugo.
15.07.2011. u 09h @ navigadget.com >
38301
Epson pomaže kompanijama da smanje troškove
Kao deo novog pristupa proizvodima namenjenim poslovnim okruženjima, kompanija Epson dizajnirala je niz novih štampača sa jednom ili više funkcija, koji su posebno osmišljeni kako bi malim i srednjim preduzećima ponudili otiske visokog kvaliteta, izdržljivost i uštedu energije i troškova. Ovi proizvodi biće najavljeni na nekoliko događaja ovog meseca, kao deo Epsonove strategije Konstruisani za biznis. Serija štampača sa jednom funkcijom WorkForce Pro WP-4000 i serija multifunkcijskih štampača WorkForce Pro WP-4500 nude kvaliet i performanse laserskog štampača, u kombinaciji sa velikom pouzdanošću i do 50 odsto manje troškova po strani u odnosu na konkurente laserske štampače. Ovi ink-džet štampači velike brzine predstavljaju alternativu laserskim proizvodima i omogućavaju dalju uštedu zahvaljujući opciji super-brzog dvostranog štampanja, smanjujući potrošnju papira.
15.07.2011. u 09h @ europe.com >
38300
Međunarodna konferencija nacionalnih registra
U Novom Sadu će 14. i 15. septembra biti odrzana 4. Međunarodna konferencija administratora i registra nacionalnih domena najvišeg nivoa za centralnu i istočnu Evropu. Organizator konferencije Koordinacioni centar ruskog nacionalnog registra internet domena ( TLD RU ), uz pomoć Internet korporacije za dodeljena imena i brojeve ( ICANN ). Podršku konferenciji pružiće i Registar nacionalnog internet domena Srbije ( RNIDS ) i Uprava za digitalnu agendu Republike Srbije. Konferencija ima za cilj da uključi registre nacionalnih domena najvišeg nivoa u diskusije vezane za važna pitanja o Internetu, ali će se baviti i organizacijom međusobne saradnje nacionalnih registara i ovlašćenih registara.
15.07.2011. u 08h @ rnids.rs >
38299
SpeedFan 4.44
SpeedFan je program koji nadgleda napone, brzine ventilatora i temperature u računarima sa hardverskim nadgledanjem čipova. SpeedFan može čak da pristupi S.M.A.R.T. informacijama i prikaže temperature hard diskova. SpeedFan podržava takođe i SCSI diskove. Softver može da promeni brzinu frontside magistrale na nekim tipovima hardvera, ali to treba posmatrati kao bonus karakteristiku. SpeedFan isto tako može da pristupi digitalnim senzorima temperature kao i da promeni brzine ventilatora u skladu sa temperaturom redukujući buku. Nova verzija donosi dodatu kompletnu podršku za ATK0110, dodatu naprednu kontrolu rada ventilatora koja uključuje grafički interfejs za konfigurisanje.
15.07.2011. u 08h @ filehippo.com >
38298
Flymaster F1 Live
Flymaster Avionics je najavila novi GPS tracking uređaj nazvan Flymaster F1-Live. U pitanju je GSM omogućeni GPS tracker koji obezbeđuje uživo praćenje pilota tokom njihovih letova. On je specijalno dizajniran za letove iako nismo sasvim sigurni kako se razlikuje od drugih GPS tracking uređaja. Kada su u pitanju hardverske karakteristike ovog uređaja on nudi sledeće: 50 kanala, 4Hz (4 pozicije po sekundi), visoku osetljivost GPS, internu memorija za više od 5 sati leta sa intervalom snimanja od 1 sekunde, odnosno 180.000 časova, Quad band GSM-GPRS modul, 20 časova rada sa 4AA alkalne baterije.
15.07.2011. u 07h @ navigadget.com >
38297
Panasonic e-book tablet
U junu Panasonic je predstavio Toughbook Android tablet za ljude čiji posao se odvija na terenu. Nedavno je ovaj japanski gigant predstavio novi eBook tablet u matičnoj zemlji. Panasonic eBook tablet je demonstriran na E-Book Expo događaju u Tokiju i karakteriše ga 7“ ekran i Android 2.2 Froyo operativni sistem. Ono što je interesantno kod ovog uređaja je njegova forma – zahvaljujući 7“ ekranu možete držati uređaj u jednoj ruci i koristiti ga za Web pretrživanje i čitanje knjige u pokretu. Uređaj poseduje dual core procesor, rezoluciju ekrana 1024x600 piksela, WiFi, slot microSD kartice i web kameru. Pored toga, ovaj uređaj poseduje nekoliko aplikacija i 600 e-knjiga.
15.07.2011. u 07h @ pclaunches.com >
38296
HP Ultrabook
Od ranije je poznato da kompanija Intel želi da se nametne na tržištu ultrabook notebook računara. Ova kompanija forsira proizvođače računara da kreiraju ultrabook modele sa Core familijom procesora i ultra lakim i tankim dizajnom. Od strane kompanije HP stiže jedan ovakav računar i to model jednostavno nazvan HP Ultrabook. Ovaj model će biti baziran na Intel Core i7-2677M procesoru radnog takta 1.8GHz, odnosno Core i7-2637 procesoru koj iradi na 1.7GHz. Oba modela će biti proizvođena od strane kompanije Foxconn Electornics. Pored HP-a na tržištu ultrabook modela proizvode su najavili i Asus, Acer, Lenovo, MSI kao i neki drugi proizvođači.
15.07.2011. u 06h @ pclaunches.com >
38295
Hakerski napadi na odbrambene konsultante
Nakon nekoliko mirnijih nedelja koje su usledile nakon LulzSec napada, ljudi iz grupe Anonymous su najavili da su uspeli da ostvare pristup do čak 90.000 email-ova i lozinki od američkog odbrambenog konsultanta Booz Allen Hamiltona. Ova grupe je pre nekoliko dana izdala preko Torrent sajta The Pirate Bay fajl veličine 190MB koji sadrži osetljive log-in kredentiale koji pripadaju zaposlenima u Ministarstvu odbrane, te različitim rodovima vojkske. Napad je kao i obično najavljen preko Annonymous Twitter naloga i izvršen je u okviru Anti Sec kampanje koje je pokrneuta od strane sada rasformirane LulzSec grupe.
15.07.2011. u 06h @ trustedreviews.com >
38294
Nema informacija!
Cooler Master NotePal Infinite EVO
Na prvi pogled • Beograd • 15.07.2011.
Jedan od novijih hladnjaka iz NotePal serije, koji podržava laptop računare do 17" dijagonale ekrana. Odličnog kvaliteta izrade i interesantnog dizajna, Infinite EVO deluje kao veoma dobar izbor za one kojima trebaju nešto bolje performanse hlađenja.
ROCCAT Kulo 7.1
Na prvi pogled • Beograd • 15.07.2011.
Nova verzija popularnog Kulo headseta, sada u surround varijanti i 7.1 zvuku. Naravno, nisu u pitanju fizički odvojeni drajveri, već softverski emuliran zvuk pomoću eksterne USB kartice koja dolazi u vidu adaptera. I dalje, odlične peformanse za igrače.
A4Tech A4-G9-500F-4
Na prvi pogled • Beograd • 15.07.2011.
Još jedan bežični miš odličnih performansi, što treba zahvaliti novom V-Track senzoru maksimalne rezolucije 2000DPI, odlične ergonomije i više nego povoljne cene. A4Tech zadaje dosta težak zadatak konkurenciji.