Arhiva - 21.07.2011.
Google+ ugrožava Facebook
Zadovoljstvo korisnika Facebook servisom je toliko nisko da ova društvena mreža u velikoj meri rizikuje da izgubi značajan tržišni udeo u korist Google+ servisa, rezultat je nedavno sprovedenog istraživanja. Uprkos činjenici da je Facebook zabeležio daleko bolje rezultate ove nego protekle godine, i dalje je poslednji na listi Web sajtova koja je sastavni deo sprovedenog istraživanja. Opisujući korisničko iskustvo kada je u pitanju Facebook kao loše, autor istraživanja Larry Freed navodi da je Facebook u velikoj meri iskoristio sve prednosti monopola, ali da se stvari uprkos njegovoj dominaciji veoma brzo menjaju a ovaj put u korist Google+ servisa.
21.07.2011. u 16h @ filehippo.com >
38446
Brother HL-2250DN
Brother HL-2250DN je veoma dobar mali štampač za novac koji je potrebno za njega izdvojiti. On je veoma brz i zgodan za korišćenje i obezbeđuje dobar kvalitet štampe teksta. Štampanje grafike u sivoj boji i fotografija nije tako dobro, ali generalno ovaj štampač može veoma dobro da ispuni zahteve malih i srednjih preduzeća. Brzina štampanja je oko 20 stranica, a tu je i mogućnost duplex štampanja. Prednosti ovog modela su i veoma kompaktne dimenzije, mogućnost da se u fijoku smesti 250 listova papira. Dostupan je režim uštede tonera, te USB i Ethernet konekcije. Prilikom duplex štampanja brzina štampe je dosta mala što je problem.
21.07.2011. u 15h @ trustedreviews.com >
38439
HTC 10“ Puccini
Naredni tablet računar kompanije HTC će nositi naziv Puccini. Očekuje se da će ovaj model biti naslednik kompanijinog Flyer tablet računara pri čemu će ga karakterisati ekran dužine dijagonale 10.1“ koji će po kvalitetu biti na nivou drugih tablet računara te veličine kao što su iPad ili Samsung-ov Galaxy Tab najvećeg ekrana. Ovaj računar će kao operativni sistem koristiti za tablet računare optimizovanu verziju Android Honeycomb operativnog sistema. Podržavaće rezoluciju video sadržaja do 720p. Uprkos tome što ništa po pitanju hardvera nije poznato u vezi Puccini-ja, pretpostavlja se da će on koristiti NVIDIA Tegra 2 dual core procesore.
21.07.2011. u 15h @ tgdaily.com >
38438
Usporen rast internet korisnika u Kini
U poslednjih šest meseci broj korisnika interneta u Kini je povećan za 27 miliona, što ukupno daje 485 miliona ljudi koji koriste internet u ovoj zemlji. Međutim, porast broja internet korisnika u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu nastavlja da se usporava, zaključuje se na osnovu zvaničnih statisitčkih podataka koji su izdati pre nekoliko dana. Statistika pokazuje da je broj korisnika između januara i juna porastao za 6.1% što je dosta manje u odnosu na 9.4% koliko je zabeleženo u istom periodu godinu dana ranije. Porast broja internet korisnika je ranijih godina bio meren dvocifrenim procentom pa je tako u prvoj polovini 2008 bilo povećanje od 20.5%.
21.07.2011. u 14h @ pcworld.com >
38437
Nova Chrome ekstenzija
Za Chrome pretraživač kompanije Google je dostupan plug-in naziva Start G+ koji se može koristiti za uključivanje Facebook i Twitter strana u Google + stranicu. U pitanju je dodatak koji je vredan pomena čija je za sada dostupna jedna dosta bug-ovita verzija, ali generalno ima mnogo toga da ponudi. Ovaj plug-in je delo programera Zane Claes-a i on dodaje korisne karakteristike Google + društvenoj mreži. Plug-in vam omogućava da lako importujete svoje fotografije sa Facebook- i Twitter-a u Google+. Ukratko, dizajniran je da proces prelaska sa Facebook-a na Google+ načini što je moguće glatkijim.
21.07.2011. u 14h @ slashdot.com >
38436
Šest MSI ploča sa PCI-Express 3.0
Kompanija MSI je za tekući kvartal najavila izdavanje čak šest ovih PCIe Gen3 matičnih ploča. Ova kompanija je već predstavila ploče Z68A-GD80 (G3) i Z68A-GD65 (G3), i trenutno priprema još četiri PCI-Express 3.0 modela, Z68A-GD55 (G), Z68A-G45 (G3), Z68A-G43 (G3) i P67A-GD65 (G3). Kao što možete videti MSI takođe pominje X79 Express čipset, ali ploče bazirane na ovom čipsetu neće se pojaviti u toku ovog kvartala. Ploče koje sadrže X79 čipset i koje podržavaju LGA2011 procesore se očekuju u četvrtom kvartalu ove ili prvom kvartalu naredne godine. Nove ploče će sasvim sigurno biti veoma interesante u svetlu najnovijih grafičkih kartica.
21.07.2011. u 13h @ tcmagazine.com >
38435
AMD o narednoj Xbox konzoli
Jedan od rukovodilaca kompanije AMD Neal Robinson je u avgustovskom izdanju zvaničnog Xbox magazina izjavio da je naredna Xbox konzola sve bliže i da će predstavljati veliki vizuelni iskorak u odnosu na Xbox 360. On je tvrdio da bi naredna verzija pomenute konzole mogla da obezbedi nivo grafike kakav postoji u čuvenom filmu Avatar. Avatar je definisan relativno hiper realističnim karakterima i okruženjima sa detaljima koji bi u nekim slučajevima mogli da se integrišu sa scenama akcije uživo. Glasine govore da bi naredna Xbox konzola mogla da stigne u toku 2012. godine, odnosno da bi mogla da bude prikazana na E3 događaju u junu.
21.07.2011. u 13h @ electronista.com >
38433
Windows 8 za nove laptopove
Uparivanje nastupajućeg Windows 8 operativnog sistema sa procesorima kompanija kao što su Qualcomm ili NVIDIA se očekuje da će da donese novu vrstu jeftinih laptop računara, navodi se u izveštaju IHS-Suppli. Ovi računari bi mogli potencijalno da dovedu u opasnost dominaciju kompanije Intel na tržištu laptopova. Nakon više od 30 godina dominacije kompanije Intel konačno stiže realna konkurencija, navodi Matthew Wilkins, analitičar pri kompaniji IHS-Suppli. Ovo će se dogoditi ako usporuke ARM procesora budu se povećavale u narednim godinama eventualno čineći jednu četvrtinu svih čipova za laptopove do 2015. godine.
21.07.2011. u 12h @ cnet.com >
38434
Gigabyte WindForce GTX 570 grafičke karte
Gigabyte Technology trenutno radi na predstavljanju dve nove grafičke kartice koje će biti bazirane na GF110 GPU, prvu i drugu reviziju GV-N570UD-13I. Obe kartice će odlikovati WindForce 3X hladnjak, tri PWM ventilatora, komora za isparavanje i tri heatpipe-a. GV-N570UD-13I takođe odlikuje Ultra Durable VGA dizajn, 480 CUDA jezgara, 320bitni memorijski interfejs, 1280MB GDDR5 VRAM kao i 3-smerna SLI podrška. GV-N570UD-13I revizija 1.0 obuhvata 6-pinske i 8-pinske PCIe naponske konektore, a tu su i dual-DVI i mini HDMI izlazi, dok reviziju 2 odlikuju 6-pinski konektori i dual-DVI HDMI i DisplayPort izlazi.
21.07.2011. u 12h @ tcmagazine.com >
38432
FrostWire 5.0.8
FrostWire, Gnutella P2P klijent, predstavlja zajednički napor velikog broja open source i freelance programera širom sveta. Korišćenje najnovije verzije FrostWire omogućava korisnicima da uživaju u velikoj broju vrhunskih funkcionalnosti. Slabe tačke čije je postojanje prijavljeno u okviru proteklih verzija popravljene su u okviru najnovije verzije. Svi korisnici koji koriste FrostWire 2.5 ili raniju verziju moraju da izvrše update na najnoviju verziju. Među glavnim karakteristikama Frostwire su veće brzine preuzimanja, podrška za Bittorent, novi i unapređeni izgled i mnogo toga još. Nova verzija ozanke FrostWire 5.0.8 donosi minorne izmene u poređenju na prethodnu verziju.
21.07.2011. u 11h @ filehippo.com >
38431
Battlefield 3 stiže na jesen
Battlefield 3 je pucačina u prvom licu koja je razvijena od strane EA Digital Illusions CE i koja će biti objavljena od strane Electronic Arts. Prema najavljenim podacima ova igra bi na tržištu trebala da se pojavi krajem oktobra meseca ove godine za Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360 konzolu. Uprkos svom zvaničnom nazivu u pitanju je deveti nastavak Battlefield franšize kao i direktan nastavak Battlefield 2 igre koja je objavljena pre šest godina. Igru će odlikovati mape Pariza, Teherena, Sarajeva, Njujorka, Omana i drugih mesta. Borbe se odigravaju na ulicama, centru grada ili otvorenim lokacijama pogodnim za borbu uz korišćenje vozila.
21.07.2011. u 11h @ gamespot.com >
38430
Nokia broj jedan na listi Greenpeace-a
Sve više potošača počinje da brine o uticaju koji njihovi mobilni telefoni imaju na životnu sredinu i biraju svoje uređaje u skladu sa tim. Kada je u pitanju održivost životne sredine, Nokia je u vodedoj poziciji ved dugi niz godina. Posvedenost ekologiji finske kompanije učinila ju je “najzelenijim” proizvođačem mobilnih telefona, vodedoj na listi 18 najboljih proizvođača, koju je sastavila kompanija Greenpeace. Ekološka svest kompanije Nokia je vidljiva na nekoliko nivoa: energetska efikasnost je važno pitanje prilikom proizvdnje mobilnih i smart telefona. Na primer, utrošak električne energije Nokia punjača je vrlo nizak kada je u fazi mirovanja.
21.07.2011. u 10h @ nokia.com >
38429
Samsung NC220 monitor
Partnerstvo između Cisco Systems i Samsunga je počelo da daje prve rezultate prošle nedelje kada je na Cisco Live Event događaju u Las Vegasu južnokorejski proizvođač obelodanio prvi monitor na svetu koji podržava Universal Power Over Etherner (UPOE) tehnologiju. Razvijena od strane Cisco, UPOE napaja i povezuje pojedinačne monitore kroz mrežni kabl do virtuelizovaneog centralnog servera koji izvršava sve zadatke i aplikacije. Ovo rešenje u osnovi dozvoljava razvoj „zero client“ monitora koji neće imati PC nigde u blizini. Umesto toga oni će prikazivati ono što se obrađuje preko servera postavljenog dalje. UPOE je pre svega namenjena preduzećima.
21.07.2011. u 10h @ tcmagazine.com >
38428
Android čuva prednost
Prema podacima Millennial Media reklamne mreže u toku proteklog meseca Android je ostao vodeći operativni sistem za mobilne uređaje, dok Apple nastavlja da bude proizvođač čiji uređaji čine najveći procenat. Na tržištu. Gledajući striktno na mobilne platforme, izveštaj ove kompanije je ustanovio da Andorid uređaji imaju 54% udela na tržištu dok je na drugom mestu Apple sa 26%. Oba rezultata su malo promenjena u odnosu na mesec maj, ali prikazuju rastuću dominaciju Andorida od kako je pretekao iOS kao najzastupljeniji operativni sistem u mesecu decembru prošle godine. RIM Blackberry OS ima 15% udela na tržištu a zatim sledi Nokia Symbian sa 3% i Windows Mobile sa 2%.
21.07.2011. u 09h @ cnet.com >
38427
CM Storm Sirus 5.1
Cooler Master je predstavila slušalice nazvane Sirus, prve igrčake slušalice koje nose CM Storm brend i koje obećavaju istinski 5.1 kanalni surround zvuk zahvaljujući upotrebi ne manje nego osam zvučnika, odnosno po četiri sa svake strane. Ove slušalice su dizajnirane tako da imaju dva zvučnika prečnika 40mm koji obezbeđuju moćan bass i šest 30mm drivera koji omogućavaju precizan i jasan usmeren zvuk. Svaki zvučnik može da bude podešen u realnom vremenu preko ugrađene Tactical Mixing konzole tako da će igrači uvek imati kontrolu nad isporukom zvuka, prilagođavajući ih u zavisnosti od igrane igre.
21.07.2011. u 09h @ tcmagazine.com >
38426
Sandra Lite 2011 SP4
SiSoftware Sandra je dijagnostički alat koji pruža veliki broj informacija. SiSoftware Sandra obezbeđuje veliki broj informacija o hardveru, softveru i drugim uređajima bilo da su hardverski ili softverski. Ovaj softver radi zajedno sa drugim Windows alatima i pruža mogućnost upoređivanja na visokom i niskom nivou. Korisnici mogu dobiti informacije o procesoru, čipsetu, video adapteru, portovima, štampačima, zvučnoj kartici, memoriji, mreži, AGP, PCI, PCI-X, PCIe (PCI Express), bazi podataka, USB, USB2, 1394/Firewire i drugo. Nova verzija podrazumeva potpuno novi Overall Score bechmark za procenu celokupnih performansi računara.
21.07.2011. u 08h @ filehippo.com >
38425
Mozilla o ciljevima
Chris Blizzard iz kompanije Mozilla je objavio blog u okviru kojeg navodi ciljeve Mozilla-inog novog pokušaja da dovede multiprocesorsko pretraživanje Firefox Web pretraživaču. Post naglašava neke ključne prednosti koje dublji proces izolacije će doneti Firefox-u i rešiti neke od osnovnih zahteva za Mozilla-inu implementaciju. Prelazak ka multiprocesorskoj arhitekturi je glavni trend u dizajnu Web pretraživača. Većina mainstream Web pretraživača već izoluju plug-in-ove kao što su Flash u zasebne procese da bi se unapredila sigurnost i manji problemi vezani za stabilnost koji dolaze od pokretanja kodeka treće strane u okviru pretraživača.
21.07.2011. u 08h @ arstechnica.com >
38424
Testira li Apple HD ekrane za novi iPad
Novi izveštaji dodaju kredibilitet glasinama da bi Apple mogao da se priprema za izdavanje iPad tablet računara koji će biti opremljen Retina ekranom, potencijalno čak i ove jeseni. Korea Times izveštava da Samsung i LG su obezbedili za kompaniju Apple LCD ekrane visoke rezolucije koji su testirani po pitanju kvaliteta u Apple postrojenjima u Kini. Anonimni izvori ovog magazina navode da bi naredni iPad mogao da zadrži 9.7“ ekran, ali da donese četvorosturko višu rezoluciju. Apple-ov nastupajući iPad 3 će karakterisati unapređeni ekran sa ciljem podrške QXGA rezolucije od 2048x1536 piksela sa odnosnom stranica 4:3 zbog obezbeđivanja full HD doživljaja gledanja.
21.07.2011. u 07h @ pcworld.com >
38423
Thermaltake Bigwater A80
Thermaltake Bigwater A80 je all-in-one uređaj koji po svakom aspektu odlikuju detaljno dizajnirane komponente. Bigwater A80 zadovoljava suštinske elemente tečnog rashladnog sistema, performanse hlađenja, obezbeđuje uštedu prostora i laku instalaciju koju korisnici traže kada biraju sistem sa tečnih hlađenjem. Unapred unešena rashladna tečnost nudi mogućnost provodljivosti toplote, odlikuje je niska stopa isparljivosti što utiče i na zadržavanje efikasnosti hlađenja, dok visoko tehnološki sistem zaptivene cirkulacije sprečava probleme sa curenjem. Zahvaljujući svojim odlikama Thermaltake Bigwater A80 all-in-one sigurno će zabeležiti odlične rezultate na tržištu.
21.07.2011. u 07h @ fareastgizmos.com >
38420
Panasonic RX-P50G30
Panasonic je predstavio interesantnu TV ponudu - plazma televizor dužine dijagonale ekrana 50“, koji karakteriše 600Hz sub-field drive tehnologija. Ostale opcije ovog modela su Infinite Black tehnologija, Viera Connect podrška, kao i THX i ISF sertifikacija. Ukoliko želimo da naglasimo pozitivne karakteristike ovog modela moramo reći da nudi odličan kvalitet slike, da je veoma dostupan obzirom da je u pitnaju plazma televizor dužine dijagonale ekrana 50“, da poseduje dobre multimedijalne karakteristike. Od negativnih detalja moramo pomenuti ne savršeno svetlu sliku, neke nedostatke pri reprodukciji slike sa 50Hz izvora kao i nepostojanje opcije za postavljanje na zid.
21.07.2011. u 06h @ trustedreviews.com >
38422
Firebug gubi popularnost
Godinama je Firebug ekstenzija bila moćni alat koji je Web programere činio lojalnim Firefox-u. Sada je, međutim, situacija drugačija kako proizvođači pretraživača dodaju sopstvene alata koji su namenjeni onima koji se bave izradom Web sajtova i aplikacija, pa je tako i vodeći Firebug programer prešao da radi sa Chrome-om. John J. Barton je naglasio da uskoro počinje da radi na sledećoj generaciji Web razvojnih alata pri kompaniji Google u okviru Chrome tima, te da shodno tome više neće biti u mogućnosti da doprinosi razvoju i održavanju Firebug-a za Firefox. Ova izmena dovela je do novih pravila na tržištu pretraživača gde Firefox više nema centralnu poziciju.
21.07.2011. u 06h @ cnet.com >
38421
Nema informacija!
Gigabyte GA-Z68AP-D3
Na prvi pogled • Beograd • 21.07.2011.
Gigabyte ima jako dobru reputaciju kada su matične ploče u pitanju, a model GA-Z68AP-D3 je dobar primer zašto je to tako. Vrhunskog kvaliteta izrade, odličnog layout-a i sa mnoštvom opcija za napredne korisnike, ova ploča će sigurno biti popularna i zbog prilično dobre cene.
Nokia BH-216
Na prvi pogled • Beograd • 21.07.2011.
Bluetooth handsfree slušalica osnovne kategorije, ovoga puta u Nokia varijanti. Kvalitet zvuka je odličan, kao i izrada, uz prilično dobru autonomiju, što je i sasvim dovoljno da može dobiti preporuku. Nokia slušalice jesu za nijansu skuplje od manje poznatih brendova, no to je i potpuno očekivano.
Canyon CNL-NB06S i CNL-NB07J
Na prvi pogled • Beograd • 21.07.2011.
Dva ranca iz Stripes i Rising Sun serija periferija koje ćete lako prepoznati po vrlo specifičnim dezenima. Rančevi su odličnog kvaliteta i odlično organizovanog prostora u unutrašnjosti, tako da zaslužuju preporuku.