Arhiva - 23.10.2011.
Nove mogućnosti za Google+
Vic Gundotra, potpredsednik odeljenja za inženjering kompanije Googe, u toku održavanja Web 2.0 samita u San Fransisku najavio je da će za Google+ uskoro biti obezbeđena nova karakteristika. Naime, za sve one korisnike koji ne žele da se predstavljaju pravim identitetom, Google+ će obezbediti podršku za pseudonime. On je tom prilikom objasnio da ta karakteristika nije bila obuhvaćena prvobitnim planovima zbog toga što je želja kompanije Google bila da se oformi određena atmosfera tokom inicijalnog predstavljanja. Ovaj popularni servis trenutno ima više od 40 miliona korisnika i sada je pravo vreme za uvođenje novih mogućnosti, smatra Gundotra.
23.10.2011. u 20h @ cnet.com >
40270
Ice Cream Sandwich
Kompanija Google potvrdila je da će Android 4.0 Ice Cream Sandwich update korisnicima omogućiti da onemoguće bilo koju aplikaciju, pa čak i one aplikacije koje su proizvođač i provajder usluga unapred instalirali kao deo njihovog poslovnog sporazuma. Mogućnost isključivanja neželjenih aplikacija takođe se proširuje na pretraživač i Gmail. Godinama su Android korisnici bili šikanirani prisustvom aplikacija koje su zaključane u telefonu i koje je bilo nemoguće ukloniti. Uprkos činjenici da neće biti moguće ukloniti aplikacije u potpunosti, onemogućavanje njihovog rada sigurno će korisnicima biti dovoljno.
23.10.2011. u 19h @ cnet.com >
40268
ARM čipovi obećavaju jeftinije smart telefone
Britanska kompanija koja se bavi dizajniranjem čipova, ARM, nedavno je predstavila novi procesor koji će proizvođačima omogućiti da proizvode jeftinije smart telefone. Čelnici ove kompanije nadaju se da će Cortex A7 dovesti do revolucije u razvoju mobilnog računarstva u zemljama u razviju gde su trenutne tehnologije često nepristupačne. Novi, ultra efikasni čip može biti uparen sa moćnijim procesorima u okviru „hibridnog“ modela sa ciljem da se smanji potrošnja energije, a treba naglasiti i da je upotreba ARM dizajna učestala u svetu smart telefona i da trenutno iznosi 95%.
23.10.2011. u 18h @ bbc.com >
40267
Maxthon 3.2.0.1000
Maxthon je moćni tabovani pretraživač koji odlikuje visoko prilagodljivi interfejs. Baziran je na Internet Explorer engine-u za pretraživanje, što znači da sve što radi u okviru IE pretraživača sigurno će raditi i u okviru Maxthon tabovanog pretraživača ali uz veliki broj dodatnih karakteristika. Nova verzija nosi oznaku Maxthon 3.2.0.1000 i sa sobom donosi rešenje za probleme koji su dovodili do krahiranja aplikacije, rešenje za problem koji je dovodio do toga da URL budu greškom zadržavani prilikom otvaranja desnim klikom u okviru Favorites Manager, dodatnu zip ekstenziju, kao i modifikacije u okviru korisničkog interfejsa.
23.10.2011. u 17h @ filehippo.com >
40266
Stiže PS3 3D monitor
Kompanija Sony je najavila da će od 13. novembra zvanično načiniti dostupnim 24“ PlayStation 3D monitor u SAD, Kanadi, pojedinim evropskim i azijskim tržištima. Reč je o ekranu koji nudi 1080p rezoluciju prikaza kao i 240Hz brzinu osvežavanja. Od opcija povezvanja tu su dva HDMI 1.4 porta, stereo RCA izlazi, priključak za slušalice, integrisani subwoofer, i naravno 3D mogućnost za podržane naslove. Ovaj monitor će se prodavati po ceni od oko $500 i uključiće pored samog monitora, par USB punjivih 3D naočara, kopiju Motorsport: Apocalypse igre i čak HDMI kabl. Sve u svemu veoma dobra ponuda na kojoj naravno možete gledati i klasične 2D sadržaje.
23.10.2011. u 16h @ engadget.com >
40262
Adobe sprema zakrpu za Flash
Adobe Systems radi na izradi zakrpe za slabu tačku koja je povezana sa Flash-om i koja bi mogla da se iskoristi od strane velikog broja Web sajtova za uključivanje mikrofona ili Web kamere posetioca strane. Problem leži u Flash Player Settings Manager-u na Adobe serverima a ne u softverima računara korisnika, navodi zvanični predstavnik kompanije Adobe, Wiebke Lips. Ona je potvrdila da stručnjaci ove kompanije trenutno rade na kreiranju zakrpe kojom bi bio rešen ovaj problem, naglašavajući da ova situacija ne zahteva nikakvo učestvovanje od strane korisnika, dok bi zakrpa mogla da bude gotova do kraja ove nedelje.
23.10.2011. u 15h @ cnet.com >
40263
Nikon J1 i V1
Nikon je ušao na tržište digitalnih foto-aparata sa kompaktnim sistemom sa izmenjivim sočiva predstavljanjem Nikon V1 i J1 digitalnih foto-aparata. Po pitanju dimenzija, J1 model je prilično mali, manji od Sony NEX-C3, dok je V1 model nešto veći, glomazniji i to zahvaljujući elektronskom viziru, EVF. Nove modele odlikuje 10.1MP rezolucija, što se čini odličnom odlukom budući da će na taj način biti povećan potencijal visokih ISO performansi već će generisane sadržaje biti mnogo lakše deliti, naročito kada su u pitanju fotografi amateri koji ne žele da smanjuju fotografije da bi ih podelili sa priajteljima. Za modele J1 i V1 biće potrebno izdvojiti 627 evra i 947 evra, respektivno.
23.10.2011. u 15h @ engadget.com >
40264
OCZ 80 Plus Bronze ZT serija napajanja
OCZ Technology je proširila svoju ponudu računarskih napajanja ponudivši ZT seriju i u okviru njen jedinice snage 550, 650 i 750W sa 80Plus Bronze sertifikacijom (do 85% efikasnosti) koja su namenjena igračkim i običnim desktop računarima. Ova serija napajanja ima potpuno modularni dizajn, u saglasnosti je sa ATX 12V V2.2 standardom i karakterišu je kondenzatori koji mogu da izdrže temepraturu od 105 stepeni, aktivne PFC kao i 140mm ventilator. ZT serija napajanja se isporučuje sa petogodišnjom garancijom i košta $100, $110 i $120 u zavisnosti od snage.
23.10.2011. u 14h @ tcmagazine.com >
40265
Origin premašio 5 miliona korisnika
Prodavnica online sadržaja kompanije EA Origin je od samog svog pokretanja u mesecu junu beležila veoma dobar prijem, a ova kompanija je objavila da je servis uspešno stigao do 4 miliona korisnika u mesecu septembru. Jedan od rukovodilaca kompanije EA Peter Moore je rekao da ima novi update koji se odnosi na brojke koje obezbeđuje ovaj servis, navevši da je za četiri ipo meseca od pojavljivanja ovaj servis uspeo da ostvari pet miliona korisnika. Servisi kao što je Origin čine osnovu budućnosti kompanije EA, rekao je Moore. On je rekao da veruje da će u budućnsoti svi sadržaji biti preuzimani digitalno i da će klasična kupovina igara na diskovima uskoro potpuno nestati.
23.10.2011. u 13h @ gamespot.com >
40260
Blender 2.60
Blender je integrisana aplikacija koja omogućuje kreiranje širokog spektra 2D i 3D sadržaja. Blender obezbeđuje široki opseg modeliranja, teksturiranja, osvetljenja, animacija i veliki broj mogućnosti za video sadržaje u jednom paketu. Uprkos tome što je u pitanju open arhitektura, Blender obezbeđuje interoperatibilnost za veliki broj platformi. Blender je jedan od najpopularnijih Open Source 3D grafičkih aplikacija. Nova verzija nosi oznaku Blender 2.60 i sa sobom donosi 3D zvuk, prevod korisničkog interfejsa, unapređenje postojećih funkcija kao i veliki broj update-ova sistema za animacije.
23.10.2011. u 12h @ filehippo.com >
40259
MSI X79A-GD65 8D matična ploča
Nakon što je predstavljena Gigabyte G1.Assassin2 ploča, sada je vreme da predstavimo još jednu matičnu ploču koja podržava intel Sandy Bridge E procesore (LGA2011). Reč je o ploči koja nosi naziv X79A-GD65 8D, kompanije MSI. Ova ploča još uvek nije zvanično najavljena, ali su se pojavile informacije u vezi nje. Ova ploča poseduje plavo/crnu kolor šemu slično kao prethodna i karakterišu je Military Class III komponente, OC Genie II funkcija overclockovanja, osam DDR3 memorijskih slotova, četiri SATA 6.0Gbpos i četiri SATA 3.0 Gbps porta, pet PCI Express x 16 slotova. Ploča takođe poseduje dva USB 3.0 porta, Gigabitni Ethernet i FireWire konektore.
23.10.2011. u 11h @ tcmagazine.com >
40258
Polovina vlasnika konzola kupuje DLC-ove
Kako se broj vrhusnkih igara koje nude preuzimanje sadržaja povećava, tako se povećava i procenat igrača koji su voljni da uđu u digitalno doba dodatnih sadržaja. Prema izveštaju Electronic Entertainment Design and Research, za SAD, broj vlasnika PS3 i Xbox 360 konzola koji su naručili digitalnim putem dodatke za igre je u poslednjih 12 meseci nadmašio sve ranije procente. Rezultati izveštaja navode da je 51% vlasnika konzola kupilo sadržaje za preuzimanje što je čak za 40% više u odnosu na godinu dana ranije i 34% u odnosu na 2009. godinu. Prevedeno u brojke, ovo znači da oko 20 miliona američkih vlasnika konzola kupuje sadržaje za preuzimanje.
23.10.2011. u 10h @ gamespot.com >
40257
Pojavljivanje nove Batman igre
Sa ciljem proslave izdavanja dugoočekivane igre Batman: Arkham City, Rocksteady Studios i Warner Brothers su transformisali GameStop prodavnicu u Hollywood-u u mini Gotham City u kojem su najzagriženiji fanovi ove igre mogli da uživaju u noćnoj kupovini igre u verzijama za PS3 i Xbox 360. Oko 200 obožavalaca igara o Batmanu različitih godina, strpljivo je čekalo da počne prodaja igre. Posetioci su imali priliku da se susretnu sa piscem igre Paul Dinijem i da osvoje neke nagrade. Ova igra je nešto drugačije koncipirana obzirom da je njen koncept u neku ruku pozajmljen od filma Escape for New York. U ovoj igri se vraća poznati Batman-ov neprijatelj Joker.
23.10.2011. u 09h @ cnet.com >
40252
be quiet! Straight Power E9 linija napajanja
Kompanija be quiet! je predstavila Straight Power E9 familiju napajanja koja uključuju nemodularne i modularne jedinice sa 80Plus Gold sertifikacijom i u zavisnosti od modela tri ili četiri 12V rail-ova. E9 napajana koriste Active Clamp + SR topologiju sa ciljem osiguravanja stabilnosti i efikasnosti i imaju aktivni PFC, specijalno fiksirane kablove, ugrađeni temperaturom kontrolisani ventilator prčenika 135mm, plus zaštitu od prekomerne struje, napona, suviše niskog napona, kratkog spoja i pregrevanja. Straight Power E9 familija je dostupna u rasponu cena od 80 do 140 evra i uključuje jedinice snage od 400 do 700W.
23.10.2011. u 08h @ tcmagazine.com >
40256
VMware i NVIDIA sarađuju
Kompanije VMware i NVIDIA potpisale su sporazum o saradnji sa ciljem implementiranja Virtual Graphic platforme kompanije Quadro na WMware View virtuelnu dekstop platformu sa željom da se korisnicima omogući da izbace iz upotrebe tradicionalne radne stanice. Dve kompanije su svoje partnerstvo objavile u toku održavanja VMworld Europe događaja koji je održan u Kopenhagenu sredinom nedelje. Ključni deo strategije kompanije VMware kada su u pitanju serveri i desktop računari jeste da se unaprede njihove platforme i alati da bi se većem broju korisnika omogućilo da vrše virtuelizaciju većeg broja aplikacija.
23.10.2011. u 07h @ computerworld.com >
40255
Micorosft o promenama u Windowsu 8
Microsoft je obezbedio detalje o Start Screen karakteristici pretrage koja postoji u okviru nastupajućeg Windows 8 izdanja. Kompanija je bazirano na rezultatima sakupljenim od trenutnih korisnika ugradila pretragu u tri grupe aktivnosti: traženje aplikacija, traženje fajlova i traženje stavki u okviru kontrolnog panela. U okviru Windowsa 8 vreme koje je potrebno da se izvrši kompletna pretraga će biti skraćeno na pola. Novi operativni sistem obezbeđuej novi panel za pretragu koji btrzo omogućava korisnicima da vrše pretragu za sadržajima koji spadaju u jednu od tri pomenute grupe sadržaja. Windows 8 će se pojaviti naredne godine.
23.10.2011. u 06h @ electronista.com >
40254
Nema informacija!
Ballmer reklamira Windows 8
Na prvi pogled • Beograd • 23.10.2011.
Čini se da izvršni direktor kompanije Microsoft zaista želi da novi operativni sistem ove kompanije zabeleži odličnu prodaju, pa je rešio da krene sa reklamiranjem Windows 8 navodeći veliki broj novih karakteristika od novog zaključavanja ekrana uz korišćenje svih prednosti kontroverznog Metro korisničkog interfejsa.
Football Manager 2012
Na prvi pogled • Beograd • 23.10.2011.
Football Manager je serija simulacionih igara razvijenih od strane Sports Interactive i objavljenih od strane kompanije Sega. Ova igra se prvi put pojavila 1992. godine kao Championship Manager ali nakon prekida partnerstva sa prvobitnim izdavačem, Eidos Interactive, Sports Interactive je izgubio pravo na ovaj naziv pa je igra dobila drugo ime koje se i danas koristi.
Firewall zaštita naredne generacije
Na prvi pogled • Beograd • 23.10.2011.
Firewall zaštita naredne generacije zadovoljava mrežna okruženja trenutne generacije i pretnje koje proizilaze iz njih. Tradicionalni firewall-ovi koji ispituju stanje sa svojim port i protokol baziranim kontrolama imaju ograničenu vidljivost u modernom Web baziranom mrežnom okruženju.