ASRock Z170 Gaming-ITX/ac matična ploča za 4K 60Hz video reprodukciju

Kompanija ASRock je predstavila matičnu ploču baziranu na Z170 čipsetu kompanie Intel koaj je jedina matična ploča mini-ITX forme koja omogućava 4K reprodukciju sadržaja pri 60Hz.

Zvanično press saopštenje

Verovatno ne postoji ni jedna druga mini-ITX matična ploča Intel 100 serije koja može da se takmiči sa ASRock Z170 Gaming-ITX/ac. Ona je naizgled kao i svaka druga konvencionalna matična ploča malih formata sa dva DDR4 slota, sa jednim PCIe 3.0 x16 slotom i procesorskim podnožjem u sredini. Ali kako to biva, ne možete suditi knjigu po koricama, jer ova kompaktna gejmerska matična ploča jednostavno dominira u lakoj kategoriji među Intel 100 serijom.

Za početak, ASRock Z170 Gaming-ITX/ac je zasnovan na štampanoj ploči od osam slojeva i koristi naponsku sekciju od osam faza, mnoge ATX matične ploče nemaju ovako sofisticiranu naponsku sekciju. Priča je zaokružena Super Alloy komponentama, Gamimg Armor dizajnom, Premium 60A zavojnicama, Dual-Stack MOSFET-ima, Nichicon 12K Platinum kondenzaotirma, Hi-Density naponskim priključcima, 15µ zlanim kontaktima i Digi Power dizajnom.

ASRock Z170 Gaming-ITX/ac

Još jedna osobina ove matična ploča koja je vredna pominjanja su video izlazi. Ima dva HDMI porta i DisplayPort, dok jedan od HDMI priključaka koristi poseban čip uz koji su podržani najnoviji HDMI i HDPC standardi. Što znači da je u mogućnosti da pušta video materijal i igre u 4K rezoluciji na 60Hz i to koristeći integrisanu Intel HD grafičku! Dakle, bilo da se odlučite za gejming sa diskretnom grafičkom kartom ili ćete se izmiriti sa integrisanim grafičim čipom, uz ASRock Z170 Gaming-ITX/ac je Vam najbolji izbor za kompaktnu gejming platformu.

Pogledajte promotivni video materijal za 4K 60FPS na Z170 Gaming-ITX/ac: https://youtu.be/ZctNgvP8UY0