ASUS predstavlja novi ZenBook 13/14/15 i ekskluzivni ZenBook Edition 30

TAJPEJ, Tajvan, 27. maj, 2019 — ASUS je danas najavio najnovije ZenBook 13 (UX334), ZenBook 14 (UX434) i ZenBook 15 (UX534) laptopove, koji sada imaju revolucionarni ASUS ScreenPad 2.0. Takođe je najavljeno i ekskluzivno ograničeno izdanje ZenBook Edition 30 (UX334FL), luksuzni biserno beli model, koji je specijalno dizajniran u čast 30. godišnjice kompanije ASUS, i koji poseduje ručno pravljeni poklopac ekrana od prave italijanske kože.

Novi ScreenPad 2.0 je dostupan na svim novim ZenBook modelima. On unapređuje tradicionalno iskustvo laptopova, dodajući drugi, interaktivni ekran koji poboljšava produktivnost i omogućava neograničene mogućnosti. Njegov intuitivni novi interfejs koji podseća na one kod pametnih telefona omogućava jednostavno upravljanje zadacima i omogućava kreiranje odličnog okruženja za rad sa više stvari istovremeno.

Asus Edition 30 UX334FL

Svi modeli serije imaju NanoEdge ekran bez ivica sa sve četiri strane, sa odnosom ekrana i tela od 95%, što im omogućava najkompaktniji otisak na svetu u svojim respektivnim klasama.

Asus Edition 30 UX334FL

Kombinacija performansi i mobilnosti je definišuća karakteristika ZenBook serije, i novi modeli imaju veliki broj komponenata visokih performansi, uključujući 8. generaciju Intel Core i7 četvorojezgarnih CPU-ova, do NVIDIA GeForce GTX 1650 Max-Q grafike, 16 GB RAM-a, ultra brze PCIe SSD-ove i Wi-Fi 5 gigabitne klase.

Asus Edition 30 UX334FL

Evolucija inteligentnog touchpad-a

Opremljen novim ScreenXpert softverom, ScreenPad 2.0 sada ima veći 5,65-inčni ekran osetljiv na dodir koji nudi mnoge nove mogućnosti i prednosti. Ovaj interaktivni sekundarni ekran osetljiv na dodir poboljšava produktivnost, omogućavajući efikasniji tok posla. On dolazi sa kolekcijom zgodnih ASUS alata koji poboljšavaju produktivnost: Quick Key omogućava automatizaciju kompleksnih sekvenci tastature na jedan klik, Handwriting je tu za prirodni unos teksta, i Number Key za brzi unos podataka. Revidirani interfejs poput onih na pametnom telefonu je intuitivniji i omogućava jednostavno korišćenje. Nezavisni razvojni timovi takođe mogu da koriste ASUS API da optimizuju svoj softver i korisničko iskustvo za ScreenPad. Hardver je sada mnogo energetski efikasniji u odnosu na svog prethodnika, omogućavajući 2,5 puta dužu 2 autonomiju baterije kada se koristi ScreenPad.

Asus Edition 30 UX334FL

Najkompaktniji dizajn na svetu

Novi ultra-laki i ultra-prenosni ZenBook modeli imaju najmanji otisak u svojoj klasi, pre svega zahvaljujući NanoEdge ekranima bez okvira. Ovi zadivljujući 13,3-inčni, 14-inčni i 15,6-inčni ekrani poseduju ultra-tanke okvire na sve četiri strane, kreirajući odnos ekrana i tela do 95% koji maksimizuje površinu ekrana u minimalnom fizičkom prostoru.

Asus UX334FL

Rezultat jednostavno oduzima dah: vizuali gotovo bez ivica omogućavaju obuzimajuće iskustvo gledanja sa manje vizuelnih smetnji, što ZenBook seriju čini savršenim izborom za kreativnost i zabavu u pokretu.

Asus UX334FL

Upotpunjujući ultra-kompaktni dizajn, tradicionalni ZenBook stil i elegancija su evidentni na prvi pogled: svi modeli poseduju prepoznatljivu Zen kružnu završnicu na poklopcu, a možete odabrati i prestižnu kraljevsko plavu anodiziranu završnicu, oplemenjenu zlatnim logotipima na poklopcu i kontrastnim ruža zlatnim elementom iznad tastature, kao dodatnim luksuznim detaljem. Dizajn ASUS ErgoLift šarki omogućava automatsko podizanje tastature zarad udobnog iskustva kucanja, koje dodatno pomaže proces hlađenja.

Asus UX334FL

Maksimalne performanse

Nova ZenBook serija je napravljena da isporuči neograničene performanse u pokretu, sa do najnovijom. generacijom Intel Core i7 procesora i velikim rasponom brzih grafičkih opcija, koje uključuju do NVIDIA GeForce MX250 diskretnu grafiku na ZenBook 13, 14 i Edition 30 modelima. ZenBook 15 je opremljen NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU-om visokih performansi.

Asus UX334FL

Svi modeli su opremljeni PCIe SSD-ovima i do 16 GB RAM-a, čineći ZenBook idealnim rešenjem za kreiranje kompleksnih dokumenata, rudarenje podataka, obradu fotografija, videa ili jednostavno pravljenje pauze za malo igranja. Nova ZenBook serija dozvoljava korisnicima da rade više, i da to rade brže.

Asus UX334FL

Mobilni profesionalci treba da ostanu povezani, najvećom mogućom brzinom. Potpuno novi ZenBook modeli poseduju Wi-Fi 5 (802.11ac) gigabitne klase za ultra-brza preuzimanja i glatko strimovanje sa velikim rasponom i stabilnijim mrežnim konekcijama nego ikada pre. Dodatno, najnoviji Bluetooth 5.0 dozvoljava korisnicima da koriste sve prednosti najnovijih periferija i dodataka male potrošnje.

Asus UX334FL

Dizajniran za životni stil bez prestanka, u pokretu, nova ZenBook serija daje korisnicima slobodu da rade ceo dan sa jednim punjenjem baterije, do impresivnih 14 sati za ZenBook 13 i 14, i neverovatnih 17 sati za ZenBook.

Asus UX334FL

ZenBook Edition 30

Ograničeno izdanje ASUS ZenBook Edition 30 je jedinstven način proslavljanja 30 godina AUS inovacija. On se oslanja na ASUS nasleđe, ali je dizajniran sa pogledom ka budućnosti, i poseduje najfiniji umetnički rad sa kožom, kao znak našeg samopouzdanja. U pitanju je izuzetan laptop koji je još jedna prekretnica u našoj potrazi za neverovatnim.

Asus Edition 30 UX334FL

ASUS je 2006. godine kreirao S6F Leather Collection (kožnu kolekciju), prvi laptop na svetu koji je sadržao delove od prave kože. ZenBook Edition 30 donosi futuristički preokret u odnosu na klasični izgled, sa poklopcem koji je obložen luksuznom, biserno belom, pravom italijanskom kožom, koja odražava čisti, hrabri stil. Ruža zlatne, anodizirane, dijamantom sečene ivice i drugi elementi, u pratnji ekskluzivnog 18-karatnog, ruža zlatnog, pozlaćenog logotipa na poklopcu, u čast 30. godišnjice kompanije, su dodaci koji upadaju u oko i koji daju ZenBook Edition 30 modelu potpuno luksuzni izgled.

Asus Edition 30 UX334FL

ZenBook Edition 30 je ekskluzivno opremljen setom premijum dodatne opreme, koja uključuje biserno belog miša, kutiju koja podseća na kožnu, podlogu za miša i futrolu od prave kože. U pitanju je veoma specijalna kolekcija za veoma specijalni laptop.