ASUS predstavlja VivoBook S14 i S15 laptopove

TAJPEJ, Tajvan, 27. maj, 2019 — ASUS je danas najavio VivoBook S14 (S431 / S432) i VivoBook S15 (S531 / S532), par ultra-prenosnih laptopova koji poseduju inovativni ASUS ScreenPad 2.0 drugi ekran koji unapređuje produktivnost, i pet neuobičajenih završnica kontrastnih boja koji daju dašak ličnosti mobilnim računarima koji ciljaju mlađu publiku. Elegantno, metalno kućište poseduje jedinstvene dizajnerske detalje i uključuje ErgoLift šarke zarad udobnog kucanja.

Asus

Ovi laptopovi poseduju novi četvorostrani NanoEdge ekran bez okvira koji omogućava kompaktnije dimenzije, i obuzimajuće iskustvo gledanja zahvaljujući odnosu ekrana i tela do 88%. Pogonjeni do Intel Core i7 procesorima i NVIDIA GeForce MX250 diskretnom grafikom, a tu su i PCIe SSD-ovi do 1 TB. Ovo su takođe prvi VivoBook modeli opremljeni infra-crvenom (IR) kamerom i WiFi 6 (802.11ax).

Asus

Unapređena produktivnost sa ASUS ScreenPad 2.0

VivoBook S14 i VivoBook S15 su prvi u seriji koji poseduju ScreenPad 2.0, najnoviju verziju inovativnog sekundardnog ekrana osetljivog na dodir koji poboljšava produktivnost i unapređuje iskustvo rada na laptopu. Pogonjen novim ScreenXpert softverom, ScreenPad 2.0 sada ima veći 5,65-inch ekran osetljiv na dodir koji nudi mnoge nove mogućnosti i prednosti. Ovaj interaktivni sekundarni ekran pojačava produktivnost, omogućavajući efikasniji tok rada. On uključuje kolekciju zgodnih ASUS alata koji pojačavaju produktivnost: Quick Key omogućava automatizaciju kompleksnih sekvenci tastature na jedan klik, Handwriting je tu za prirodni unos teksta, i Number Key za brzi unos podataka. Revidirani interfejs poput onih na pametnom telefonu je intuitivniji i omogućava jednostavno korišćenje. Nezavisni razvojni timovi takođe mogu da koriste ASUS API da optimizuju svoj softver i korisničko iskustvo za ScreenPad. Hardver je sada mnogo energetski efikasniji u odnosu na svog prethodnika, omogućavajući 2,5 puta dužu autonomiju baterije kada se koristi ScreenPad.

Asus

Dizajn koji prkosi tradiciji

VivoBook S14 i VivoBook S15 imaju metalno kućište sa završnicom u mahovina zelenoj, pank roze, kobaltno plavoj, providno sivoj i pištolj metalnoj boji, gde svaka boja ima odgovarajuće istaknute detalje sa suprotnim bojama koji laptopovima daju izgled koji se stvarno ističe. Prirodom inspirisana mahovina zelena boja je uparena sa energetsko narandžastim elementima kako bi se predstavio duh istraživanja napolju. Sa druge strane, pank pink boja je inspirisana uličnim stilom, sa mahovina zelenim istaknutim detaljima predstavlja buntovničku narav mlađe generacije koja se ne plaši da brani svoja uverenja. Da bi se obraćali mlađoj publici, ovo je prvi model VivoBook serije sa VivoBook logotipom na poklopcu.

Asus

Sam poklopac poseduje taktilnu teksturisanu završnicu kako bi se dalje naglasio drugačiji pristup ove serije računarima. Tu su i detalji kao što su dizajn otvora i zvučnika inspirisani upredenim tkanjem na donjoj strani kućišta.

NanoEdge ekran omogućava da VivoBook S14 i VivoBook S15 imaju kompaktniji otisak kućišta. Sa težinom od samo 1,4 kg i 1,8 kg respektivno 2 , oni jednostavno staju u torbu za laptop ili ranac, što ih čini savršenim rešenjem za korisnike koji su stalno na putu.

Asus

Mogućnosti okrenute ka korisniku

NanoEdge ekran bez okvira sa sve četiri strane obezbeđuje da VivoBook S14 i VivoBook S15 imaju 5,2 mm tanke ivice i odnos ekrana i tela od 88%, koji vam daje obuzimajuće vizuale za rad i igru. ErgoLift šarke podižu tastaturu za 3,5° kako bi se korisnicima obezbedilo ugodnije iskustvo kucanja; njena konstrukcija iz jednog dela takođe rezultira izdržljivijim šarkama.

Asus

Intelom pogonjen WiFi 6 (802.11ax) isporučuje super-brze mrežne brzine koje su do tri puta brže 3 nego Wi-Fi 5 (802.11ac), sa četiri puta većim kapacitetom mreže i 75% nižom latencijom kako bi se vreme prenosa velikih 4K videa smanjilo do 70%. Integrisana IR kamera nudi prijavljivanje licem, bez upotrebe ruku: napredna biometrika radi savršeno sa Windows Hello, omogućavajući korisnicima da probude svoje laptopove i da se prijave jednim pogledom. Pored toga, Harman Kardon sertifikovano audio rešenje obezbeđuje detaljni zvuk visokog kvaliteta bez premca.

Asus

Proslavljamo jedinstvenost

VivoBook S14 i S15 takođe uključuju nalepnice sa jedinstvenim dizajnom i frazama koje će se lepo slagati sa svakim od pet različitih VivoBook boja, omogućavajući mlađim korisnicima da dodatno personalizuju svoj VivoBook.