ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II

Gejming računar veličine konzole napravljen za VR, sa kućištem zapremine 4 litra, opremljen Intel Core procesorom sedme generacije sa desktop performansama i prilagođenom ASUS GeForce GTX 1060 grafičkom kartom sa desktop performansama.

ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II

Ključni detalji

  • Najmanji svetski gejming PC spreman za VR, opremljen snažnim procesorom, uključujući i Intel Core i7 sedme generacije sa desktop performansama, i prilagođenom verzijom ASUS GeForce GTX1060 grafičke karte sa desktop performansama

  • VR-friendly dizajn sa proširenim mogućnostima za povezivanje, uključujući i dva HDMI priključka koji omogućavaju istovremeno povezivanje VR kacige i monitora
  • Nezavisne rashladne komore za procesor i grafičku kartu, specijalno podešen rashladni sistem i ekskluzivne ROG audio tehnologije
  • Aura Sync RGB osvetljenje se može sinhronizovati sa velikim brojem ROG perifernih uređaja uz pomoć 12 različitih režima sinhronizacije

ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II

Taipei, Taiwan (10.januar2017) — ASUS Republic of Gamers (ROG)je danas najavio GR8 II, kompaktni gejming PC sa kućištem zapremine 4 litra i punim desktop gejming performansama.GR8 II je trenutno najmanji svetski računar dizajniran za VR koji poseduje najnaprednije grafičke performanse u svojoj klasi, zahvaljujući prilagođenoj verziji ASUS GeForce® GTX 1060 grafičke karte sa desktop performansama.Pokreće ga snažan Intel procesor, uključujući i sedmu generaciju (Kaby Lake) Intel Core i7 65W procesora sa desktop performansama, uparen sa 32 GB DDR4 memorije.

ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II

GR8 IIposedujeVR-friendly dizajn sa dva HDMI priključka, tako da korisnik može istovremeno da poveže i VR kacigu i monitor. Specijalno dizajniran rashladni sistem obezbeđuje visok nivo stabilnosti koju zahtevaju maratonske gejming sesije. Još neke od karakteristika koje će ceniti gejmeri suIntelGigabit Ethernetadapter iekskluzivne ROG tehnologije koje uključuju SupremeFX, Sonic Studio III, Sonic Radar III i GameFirst IV. GR8 II je opremljen iASUS Aura Sync RGB osvetljenjem koje raspolaže sa 12 različitih režima sinhronizacije sa brojnim ROG perifernim uređajima koji su kompatibilni sa Aura-Sync tehnologijom.

Najmanji gejming PC napravljen za VR

Iako je ROG GR8 IIveličine konzole, dizajniran je da korisniku pruži beskompromisno gejming i VR iskustvo, a sve zahvaljujući snažnim komponentama sa desktop performansama, kao što su prilagođena ASUS GeForce GTX 1060 grafička karta pune veličine, Intel Core i7 65W procesor sedme generacije i32GB DDR4 memorije.

ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8 II

Prilagođena ASUS GeForce GTX 1060 grafička karta desktop performansi GR8 II računaru obezbeđuje najbolje grafičke performanse u klasi, a korisnicima omogućava da u potpunosti budu okruženi gejming svetom i besprekorno glatkim prikazom. U testovima je GR8 II postigao 47% bolje performanse u odnosu na sličan gejming računar opremljen GTX 960 grafikom i 10% bolje performanse u odnosu na računare opremljene GTX 970 grafikom. U stanju je da pokrene Overwatch®igru u 2K i Full HD rezoluciji sa prosečno 70 frejmova po sekundi.

GR8 IIje dodatno testiran kako bi sigurno bili ispunjeni svi zahtevi i preporučene specifikacije za Oculus Rift VR kit.Gejmeri mogu da povežu dva monitora preko HDMI priključaka, pa čak i tri HD monitora putem DisplayPort-a. Tu je i podrška za 4K monitore i NVIDIA G-SYNC™tehnologiju.

Kompaktan dizajn, inspirisan svemirskim brodom, sa Aura RGB osvetljenjem

ROG GR8 IIposeduje stilizovano kućište koje ima zapreminu od svega 4 litra pa je idealan za bilo koji prostor, a može se povezati i na televizor u dnevnoj sobi za uživanje na velikom ekranu. GR8 IIje opremljen Aura Sync LED osvetljenjem koje je raspoređeno u tri zone duž prednje strane kućišta. Aura Sync RGB osvetljenje podiže mogućnosti za kastomizaciju na sasvim novi nivo te pruža 12 različitih režima za sinhronizaciju sa brojnim ROG perifernim uređajima, kao što su ROG tastature i ROG miševi. Ukupno deset različitih svetlosnih efekata može da proizvede 8 miliona boja.

Specijalni rashladni sistem za non-stop gejming

ROG GR8 II poseduje specijalno podešeni rashladni sistem sa dizajnom koji omogućava optimalan protok vazduha, bakarne toplotne cevi i dva ventilatora za izbacivanje toplote iz sistema. Tu su i posebne komore za procesor i grafičku kartu koje obezbeđuju optimalnu količinu vazduha svakoj komponenti ponaosob, čime se postižu stabilan rad i najviše performanse, čak i maratonskim gejming sesijama.

ROG GR8 II troši manje od 30W snage u režimu bez opterećenja i veoma je tih u radu. Sa šumom od samo 23dB u režimu bez opterećenja, GR8 II je 24% tiši od klasičnog desktop računara.

ROG GR8 II može istovremeno biti opremljen M.2 PCI Express®iliSATA SSD uređajem, kao i hard diskom od 2,5 inča , što gejmerima pruža brzinu M.2 SSD-a i veliki prostor za čuvanje podataka zahvaljujući HDD-u.

Ekskluzivne ROG gaming-friendly tehnologije

ROG GR8 II stiže sa ekskluzivnim ROG SupremeFX izolovanim audio sistemom za najkvalitetniji zvuk u igrama. Sonic Studio III poseduje funkciju za inteligentno rutiranje za potrebe striminga, a tu je iunapređeni Sonic Radar III koji procesira zvuk preciznije nego ikada ranije. Takođe, GR8 II poseduje i najnoviji IntelEthernet adapter (I219-V) za još brži i fluidniji online gejming bez laga, dok je za bežično umrežavanje zadužen 802.11ac Wi-Fi adapter u 2x2 dual-band 2.4/5GHz konfiguraciji sa brzinom prenosa do 867Mbps. Dodatne mogućnosti za povezivanje uključuju reverzibilne USB 3.1 Gen 2 portove iugrađeni Bluetooth® 4.2 modul.