Barclaycard potpisao nova partnerstva kojim će proširiti tehnologiju beskontaktnog plaćanja na satove i nakit

Kompanija Barclaycard ugovorila je dva nova partnerstva kako bi prenosive uređaje za tehnologiju plaćanja – bPay, implementirala u satove i nakit. Ova platna inovacija biće dostupna u maloprodajnim objektima širom Velike Britanije.

Novi dogovori prate portfolio bPay proizvoda – narukvice, privesci, nalepnice i zakačke- i obogaćuje postojeća partnerstva koja je bPay tehnologiji omogućila kompanija Visa. Prvo partnerstvo uspostavljeno je sa DCK Group – vodećim prodavcem nakita, koji sarađuje sa više od 15 prodavaca u 33 zemlje i koji će bPay beskontaktnu tehnologiju plaćanja uključiti u nove linije nakita. DCK je potpisnik ugovora sa nekim od vodećih modnih, maloprodajnih objekata. Partnerstvo će doprineti predstavljanju platne tehnologije u aktuelne trendove industrije nakita.

Drugo partnerstvo uspostavljeno je sa Tappy Technologies Limiter – pionirom u oblasti platne tehnologije, koji tradicionalne satove pretvara u prenosive beskontaktne platne uređaje. Dogovorom sa različitim modnim brendovima, Tappy će pomoću satova obezbediti brže, lakše i sigurnije beskontaktno plaćanje u Velikoj Britaniji.

Novi prenosivi uređaji biće izloženi na štandu kompanije Visa na Svetskom sajmu mobilnih tehnologija u Barseloni od 27. marta u hali 4, štand 4b20. Specifikacija proizvoda sa beskontaktnom tehnologijom i maloprodajne cene biće naknadno objavljene.

Prateći uspeh prve beskontaktne kartice u Velikoj Britaniji, One Pulse 2007. godine, Barclaycard i Visa su zajedničkim radom proširile dostupnost inovatnivnih tehnologija plaćanja u prenosive uređaje. Razvoj inovacija omogućio je kreiranje bPay uređaja koji je prvi put predstavljen 2015. godine. Od tada je putem ovih uređaja obavljeno 1.1 milion transakcija i potrošnja od 6.6 miliona.

Tami Hargreaves, Commercial Director, Digital Consumer Payments, Barclaycard, rekao je: “bPay dizajniran je na zahtev korisnika za brže, lakše i sigurnije načine plaćanja. Zahvaljujući velikom rastu broja beskontaktnih plaćanja, korisnici traže još sigurnije naćine za obavljanje transakcija, a ova partnerstva pokazuju kako svet mode i tehnologije može da ponudi korisnicima brže, lakše i sigurnije načine za obavljanje plaćanja ispod 30 funti.”