Benq BL2205PT - monitor i za kuću i za posao

Potreba za kvalitetnim biznis i kućnim monitorima uvek postoji, čega su svesni i proizvođači i potencijalni kupci. Ovi monitori svakako nisu neka posebna klasa u smislu kvaliteta slike i nekih naprednih tehnoloških rešenja, ali ima i modela koji odskaču od proseka i izdvajaju se iz mase. Takav je monitor oznake BL2205PT koji dolazi iz kompanije BenQ, a koji može biti više nego odlično rešenje za sve kancelarijske i kućne potrebe. Odlikuje se prirodnom reprodukcijom boja, svetlim ekranom i mogućnošću da prikaže pun spektar boja. Takođe, ovaj monitor poseduje i nekoliko tehnoloških inovacija koje se po prvi put vide i u ovoj klasi rešenja, a koje značajno doprinose uživanju kraj ekrana.

Benq BL2205PT

BL2205PT je najjednostavnije moguće dizajniran monitor sa lepo oblikovanim ivicama i izradom koja je veoma zadovoljavajuća. Ima zanimljivo rešeno postolje, solidan broj priključaka i baziran je na TN panelu poslednje genercije čija je dijagonala 22 inča, a maksimalna radna rezolucija 1920x1080 piksela. Panel displeja ima odziv tečnih kristala od 5 ms, dok je maksimalni dinamični kontrast 12M:1 (nativni je mnogo manji). Na osnovu ovih informacija lako se može zaključiti da BL2205PT monitor ima odličan kapcitet da se nosi sa najrazličitijim poslovnim prezentacijama i video sadržajima visoke definicije, kao i da može da bude korektan multimedijalni monitor. Ipak, on nema kapacitet za igranje igrica i ozbiljniji rad sa grafikom i 3D objektima - to je ostavljeno za mnogo ozbiljnije i skuplje modele. Više o ostalim hardverskim karakteristikama ovog monitora možete pogledati na ovom link-u.

Benq BL2205PT

Kako je već napomenuto u tehnološkom pogledu ovo jeste monitor ispred svoje braće i to pre svega zbog Flicker free tehnologije protiv treperenja - ona uklanja treperenje na svim nivoima osvetljenja i efikasno smanjuje zamor vida. Uobičajeni LCD ekrani trepere 200 puta u sekundi. Oči korisnika možda ne vide ovo treperenje, ali ga itekako osećaju. Sa pomenutom tehnologijom oči se oslobađaju neželjenog treperenja, a nivo zamora se svodi na minimum. Low Blue Light tehnologija je još jedna od par ključnih koja je implementirana u BL2205PT monitor. Svaki monitor stvara deo svetlosti plavog spektra koja je jedan od osnovnih uzroka oštećenja vida, zamora očiju, glavobolja i poremećaja spavanja. Jedinstvena tehnologija Low Blue Light kompaniuje BenQ osmišljena je da reši svakodnevni problem izlaganja plavoj svetlosti i omogući da se korisnik zdravije oseća ispred računara. Aktiviranjem jednog od četiri unapred podešena načina rada Low Blue Light pomoću ekranskog menija (Multimedia - smanjenje od 30%, Web-surfing - 50%, Office - 60%, Reading - 70%) korisnik čuva svoje oči bez smanjenja vizuelnog užitka.

Benq BL2205PT

Po pitanju kvaliteta slike BL2205PT ide značajno ispred rešenja u svojoj klasi, pogotovo kada je upitanju reprodukcija boja i prikaz detalja. Svi testovi pokazuju da ovaj monitor poštuje propisane standarde i da mu je reproduktivnost veoma, veoma dobra. Altona testovi (inače se koriste za testove printera i prikaza slike na displejima) prikazuju izuzetnu detaljnost, čak i iznad očekivane, a odlično se pokazao i kada je reč o prikazu kompleksnih grafikona i strukturno zahtevnih objekata. Sve u svemu, kvalitet slike koji donosi ovaj monitor je čista desetka...

BL2205PT je na osnovu svega pokazanog jedan dobar monitor koji će svakoj kancelariji doneti mir i prijatan rad, ali i istu osvežiti svojom elegancijom i kvalitetnom izradom. U biti on je monitor koji za cenu po kojoj se prodaje u ovom trenutku nudi najviše na svim poljima i baš zato ga treba ozbiljno uzeti u razmatranje prilikom izbora. U kućnom okruženju on će zadovoljiti većinu potreba prosečnog kućnog korisnika, ali za više od toga ipak treba potražiti neko profesionalnije rešenje... Suma sumarum, dobar monitor za malo para!

Cena (sa PDV-om): 17.099,00 dinara

Kontakt: List