BenQ DesignVue i PhotoVue monitori postižu Pantone Validated status kao prvi u industriji

BenQ, internacionalno poznat brend uređaja za digitalni način života i inovator tehnologije profesionalnih displeja, objavljuje svoju PD seriju DesignVue monitora za dizajnere i SW seriju monitora, koje donose prve samostalne displeje u osvajanju Pantone Validated statusa, obezbeđujući rad sa mnoštvom uređaja kvalifikovanih od strane Pantone-a.

Benq

“Pantone Validated obezbeđuje dizajnerima i fotografima maksimalno pouzdan rad u radu sa Pantone bojama na ekranu kroz jedan kreativni proces, za bolje poravnavanje materijala u Pantone bojama i simulaciju, korišćenjem izlaznih rešenja licenciranih od strane Pantone-a,” izjavljuje Konvej Li (Conway Lee), predsednik BenQ korporacije. “BenQ se s ponosom pridružuje globalnoj zajednici profesionalaca za boje koji veruju Pantone sistemu za isporučivanje preciznih boja u grafici, modi, pakovanju, arhitekturi i industriji potrošačke robe.”

Benq

Strogo procenjeno i odobreno od strane Pantone stručnjaka za boje, BenQ-ovi DesignVue i PhotoVue monitori nude integrisanu korekciju boja i BenQ-ovu ekskluzivnu AQCOLOR tehnologiju za garanciju nadmoćne vernosti u reprodukciji boja, uključujući testiran kvalitet u postizanju Pantone Matching System (PMS) boja. U upotrebi od praktično svih u industriji i proizvođača na svetu, PMS sistem je univerzalni jezik boja koji omogućava kreativnim profesionalcima da odrede i usaglase specifične boje, bez obzira na korišćenu opremu i materijale za tačnu reprodukciju boja.

Nova pokrenuta oznaka Pantone Validated za 2019-godinu garantuje mogućnost sistema za kontrolu boja i povezanog hardvera da precizno reprodukuju punu paletu PMS boja, obezbeđujući da reprodukovana i odtšampana boja odražava namenjeni dizajn, sada uključujući i Pantone boje kao što su prikazane na BenQ DesignVue i PhotoVue monitorima za prikazivanje.

Kao globalni autoritet za komercionalnu reprodukciju boja, Pantone je obezbedio standard za boju tako što je standardizovao preko 10.000 boja za dizajnere i razvijače proizvoda od 1960. godine. Pantone-ova provera valjanosti DesignVue i PhotoVue monitora pojačava BenQ-ovu posvećenost u obezbeđivanju apsolutne preciznosti boja za profesionalne aplikacije i upotrebu.