BenQ EW277HDR – monitor za sva čula

Leto je uveliko u toku, a sa njim i velike letnje vrućine. Ako niste fun odmora na plaži ili u nekoj hladovini već preferirate odmor uz računar i kućno okruženje onda imamo jedan sjajan proizvod za Vas koji Vam svojom vrhunskom slikom može ulepšati svaki trenutak. Reč je o odličnom monitoru kompanije BenQ oznake EW277HDR koji je dizajniran za svakodnevni rad i uživanje u multimediji poslednje generacije. Konkretno ovaj 27-inčni HDR monitor u svako kućno okruženje donosi veoma detaljnu i kristalno čistu sliku, koja je prava hrana za sva čula. Još lepše rečeno – ovo je ultimativni multimedijalni monitor uz koga će uživati sve generacije. Izgleda moderno i poseduje skup sjajnih tehnologija i zanimljivih inovacija. Po čemu je sve poseban i šta od njega može da se očekuje u svakodnevnom korišćenju?

BenQ EW277HDR

Jednostavno, a moderno dizajniran, EW277HDR je monitor koji već na prvi pogled ostavlja utisak surovog profesionalca. Oštre ivice, sveden dizajn, moćan panel i perfektno rešeno postolje jasno govore zašto ovaj monitor ide korak dalje u poređenju sa sličnim rešenjima u klasi. Njegovo srce čini VA panel poslednje generacije čija je maksimalna rezolucija 1920×1080 piksela, dok je odziv tečnih kristala 12ms, odnosno 4ms (GtG), što ga čini idealnim za sve namene, a posebno za rad sa multimedijom za šta je i kroz ostatak tehničkih specifikacija jasno definisan. Odnos stranica kod ovog monitora je 16:9, uglovi vidljivosti 178/178, a osvežavanje 60Hz. BenQ EW277HDR vidi spektar od 16.7 miliona boja i što je veoma pohvalno ima nativni kontrast od 3000:1. Dinamički je 20000000:1, ali to je nekako i očekivano obično da kod ovakvih tipova monitora DCR je drastično veći poređeno sa nativnim kontrastom. Svi parametri su podložni finim podešavanjima iz OSD-ja, tako u osnovi moguće je detaljno upravljanje svim setovanjima.

BenQ EW277HDR

BenQ EW277HDR je monitor koji raspolaže sa naprednim LED pozadinskim osvetljenjem, ima izvedena dva zvučnika ukupne izlazne snage od 4W (2x2W) i poseduje sjajne mogućnosti za povezivanje sa izvorima signala (HDMI (v2.0), D-sub…), ali i odlično rešen OSD preko koga je moguće upravljati svim funkcijama monitora. Pomenuti OSD je grafički odlično odrađen i koncipiran je tako da korisniku većina ključnih/bitnih opcija bude na dohvat ruke. Proizvođač je na oficijalnom sajtu najvio konstantan rad na unapređenu OSD-jeva za sve svoje monitore uključujući i EW277HDR, tako da se očekuju stalno unapređenje OSD-ja ovog monitora i po pitanju funkcionalnosti i kada je reč o grafičkom okruženju. Ljubiteljima vrhunske multimedije to je od veoma velikog značaja jer poboljšanja vezana za sam kvalitet slike mogu biti poprilično velika. Takođe, poboljšanje intuitivnosti dodatno korisnike vezuje za ovaj monitor.

BenQ EW277HDR

Nijedan BenQ-ov monitor više klase ne može da prođe bez značajnih tehnoloških unapređenja pa tako i EW277HDR. Pomenuti proizvođač je ovaj monitor opremio sa većinom svojih prestižnih novotarija, uključujući i Flicker-free tehnologiju, koja sprečava treperenja slike, i na taj način štiti oči od niza štetnih efekata, pogotovo nakon dužeg (višečasovnog) gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo. EW277HDR monitor je između ostalog opremljen i brojnim tehnologijama za uštedu energije sa kojima je moguće uštedeti i do 70% energije bez značajnog gubitka na kvalitetu slike, zbog čega je i svrstan u top 15 monitora ove godine koji čuvaju životnu okolinu tj. u tkz. Eco monitore. Realno gledano BenQ je sva svoja tehnološka rešenja za čuvanje zdravlja očiju smestio u ovaj monitor čime je dodatno stavio do znanja kako mu je briga o zdravlju potrošača na prvom mestu.

BenQ EW277HDR

Kako je opremljen VA panelom tako je očekivano da testovi pokazuju maksimalnu korektnost u reprodukciji svih tonova, kao i izuzetnu detaljnost. Uniformnost panela je na visokom nivou. Prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima ovog tipa. Sve to dodatno govori kako EW277HDR monitor može da se koristi za različite namene – od gledanja filmova i multimedije u HD rezolucijama, do obrade grafike i 3D objekata. Čak, može biti i cool rešenje za igranje nekih manje zahtivnih igrica iako ga proizvođač ne preporučuje za taj vid zabave. Suma sumarum EW277HDR je monitor zasićenih i prirodnih boja, kao i besprekorne detaljnosti.

Prava multimedijalna mašina i generalno jedan veoma, veoma ozbiljan monitor za rad sa gotovo svim grafičkim oblicima.

BenQ EW277HDR

BenQ EW277HDR je sjajan multimedijalni monitor ogromnog potencijala koji je osmišljen tako da zadovolji potrebe najšireg kruga korisnika. Idealan je kako za kućno, tako i za poslovno okruženje, a najveća prednost mu je svakako odličan kvalitet slike koji nudi. Jednostavan je za održavanje i štedi energiju – realno, šta više očekivati od jednog modernog monitora. Tehnološki je na veoma visokom nivou i što je najvažnije brzo, lako i jednostavno se mogu prilagoditi sva njegova podešavanja. Cena mu je za ono što donosi zaista među korektnijim tako da svako ko se odluči da investira u ovaj model može da računa na lepo izbalansiran odnos cena-kvalitet. Od nas tople preporuke za ovaj model!

Cena (sa PDV-om): 26.999,00 dinara

Kontakt: List