BenQ EW3270U - monitor koji oduzima dah!

4K monitori su već poduži vremenski period veliki hit u svetu, a polako postaju veoma popularni i kod nas. Reč je o monitorima čiji paneli podržavaju 4K rezoluciju nudeći potencijalnim kupcima najviši mogući nivo detaljnosti i takvu reprodukciju boja koja jednostavno oduzima dah i gledaocu donosi potpuno novu dimenziju slike. Na domaćem tržištu izbor 4K monitora se poboljšava iz dana u dan i to zahvaljujući kako odličnim proizvođačima istih, tako i dobrim distributerima. Kompanija BenQ jedan je od najozbiljnijih igrača na ovom polju, a njihov relativno sveže lansirani EW3270U monitor primer je vrhunskog modela koji će bez problema zadovoljiti i najizbirljivije konzumente multimedije visoke definicije.

BenQ EW3270U

BenQ je EW3270U dizajnirao kao ozbiljan multimedijalni 4K monitor velike dijagonale (31.5 inča) koji donsi skup sjajnih tehnoloških inovacija koje mu daju značajnu prednost u odnosu na slična konkurentska rešenja. Osnovu mu čini VA panel poslednje generacije čija je maksimalna rezolucija 3840×2160 piksela, dok je odziv tečnih kristala 4ms, što ga čini idealnim za sve namene, a posebno za rad sa multimedijom za šta je i kroz ostatak tehničkih specifikacija jasno definisan. Odnos stranica kod ovog monitora je 16:9, uglovi vidljivosti 178/178 stepeni, a osvežavanje 60Hz. BenQ EW3270U vidi spektar od 16.7 miliona boja i što je veoma pohvalno ima nativni kontrast od 3000:1. Dinamički je logično mnogo veći, ali to je nekako i očekivano jer obično je kod ovakvih tipova monitora DCR drastično veći poređeno sa nativnim kontrastom. U svakodnevnom radu sve to itekako ima smisla.

BenQ EW3270U

Hardverski posmatrano EW3270U monitor poseduje još zvučnike ukupne izlazne snage od 4W (2x2W), odlične audio-video ulaze, kao i set hardverskih rešenja koja značajno utiču na kvalitet slike. Tu je i vrhunsko LED osvetljenje poslednje generacije sa kojim se dobija na dodatnoj detaljnosti svih vrsta prikaza, a isto spada među energetski veoma izdašne.

BenQ EW3270U

Proizvođač posebno ističe kako uz optimalna podešavanja LED osvetljenja isto može da donese ogromnu uštedu energije (i do preko 50%). OSD koji prati EW3270U monitor je gotovo savršen, kako u pogledu grafičkog okruženja, tako i u smislu mogućnosti koje donosi. Korisnicima je većina ključnih opcija izvedena na dohvat ruke, a i do onih naprednijih se lako dolazi jer nisu toliko skrivene kao kod nekih monitora tj. sličnih modela iz istog cenovnog ranga. BenQ često nudi update za sve svoje najnaprednije monitore, tj. njihove OSD-jeve što je slučaj i sa ovim rešenjem, a dobijeni benefiti mogu biti od zaista velike koristi.

BenQ EW3270U

Poput ostalih BenQ-ovih monitora više klase tako i ovaj model ne može da prođe bez značajnih tehnoloških unapređenja. Pomenuti proizvođač je ovaj monitor opremio sa većinom svojih prestižnih novotarija, uključujući Eye-care i Flicker-free tehnologije, koje sprečavaju treperenje slike i zamor očiju, i na taj način štite oči od niza štetnih efekata, pogotovo nakon dužeg (višečasovnog) gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo.

BenQ EW3270U

EW3270U monitor je između ostalog opremljen i brojnim tehnologijama za uštedu energije sa kojima je moguće uštedeti i do 70% energije bez značajnog gubitka na kvalitetu slike, zbog čega je i svrstan u top 10 monitora ove godine koji čuvaju životnu okolinu tj. u tkz. Eco monitore. Realno gledano BenQ je sva svoja tehnološka rešenja za čuvanje zdravlja očiju smestio u ovaj monitor čime je dodatno stavio do znanja kako mu je zaista briga o zdravlju potrošača na prvom mestu.

Kvalitet slike koji donosi EW3270U monitor je izuzetan, možda i jedan od najboljih u klasi ovih modela. Prema gotovo svim testovima reprodukcija boja je skoro pa savršena, a detaljnost impresivna. Prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima ovog tipa (kod povoljnijih rešenja doduše, ali nikada se ne zna). Popularni video testovi veoma lepo pokaziju visok kvalitet prikaza 4K pokretnih slika, ali i zavidan nivo zasićenja gotovo svih pigmenata i kod nižih rezolucija. Sve u svemu, kvalitet slike na EW3270U monitoru je impresivan! Za čistu desetku! EW3270U je monitor kreiran za veoma zahtevne korisnike koji imaju potrebe i žele da uživaju u multimediji i filmovima najviše moguće definicije. On je ujedno i monitor koji će se savršeno uklopiti u svako moderno kućno okruženje i dati mu jedan poseban šarm.

Sve prednosti ovog monitora se odmah vide i osećaju, već po prvom aktiviranju i donose u dom korisnika pravu pozitivnu energiju. Veliko plus koje ima EW3270U monitor jeste i korektna cena za ono što nudi svojim potencijalnim kupcima i što je u biti idealan multimedijalni monitor. Svaki respekt za BenQ i EW3270U monitor!

Kontakt: List