BenQ GW2760HS monitor - čista elegancija i prestiž

Nastavljamo sa predstavljanjem vrhunskih BenQ monitora. Ovoga puta do nas je stigao model GW2760HS koga krase odlične performanse, moderan dizajn i razumna cena. Jača strana su mu i tehnološke inovacije, kao i činjenica da spada među monitore odlične energetske efikasnosti. Kome treba pouzdan kućni ili kancelarijski monitor sjajnih performansi GW2760HS bi mogao biti dobar izbor.

BenQ GW2760HS

GW2760HS je vizuelno tipičan primerak BenQ monitora dizaniranih u poslednjih 10 godina. Jednostavne linije, kvalitetna izrada i odličan finiš glavne su fizičke odlike ovog modela. Postolje je okruglo i jednostavno je rešeno, dok je OSD meni savršeno izveden i uklopljen u celinu. Iz imena monitora nije teško zaključiti da ima dijagonalu od 27 inča, a operiše maksimalnom rezolucijom od 1920x1080 piksela koja je nekako postala standard za ovu veličinu ekrana.

BenQ GW2760HS

Odnos stranica je 16:9, dok je maksimalni nativni kontrast 3000:1. Dinamički je razume se veći, ali suštinski on ne igra ključnu ulogu u ukupnoj oceni o ovom monitoru. Panel je VA tipa, sa odzivom tečnih kristala od 4 ms (GTG) - to u praksi znači da je na GW2760HS monitoru moguće igrati i najnovije igrice, kao i maksimalno uživati u najnovijim dostignućima sedme umetnosti.

BenQ GW2760HS

Od ostalih hardverski bitnih karakteristika GW2760HS monitor se izdvaja po tome što može da reprodukuje do 16.7 miliona boja i što donosi gotovo savršenu vidljivost po uglovima. Krase ga i dva zvučnika ukupne izlazne snage od 2W, kao i zavidan nivo konekcija (D-Sub, DVI, HDMI, Headphone Jack, Line In‎…). Ovaj monitor spada i među manje potrošače energije zbog čega je svrstan u klasu monitora niske energetske efikasnosti. Za razliku od ostalih BenQ-ovih monitora u ovoj klasi GW2760HS monitor dolazi sa lepo izbalansiranim OSD-jem koji je krcat napredim funkcijama i iste su sve veoma lepo raspoređene. Korisniku su sve opcije postavljene tako da budu na dohvat ruke i što je jako važno sve rade posao.

Tehnološki posmatano GW2760HS je svakako jedan od najnaprednijih monitora u svojoj klasi. Za to je najviše zaslužna Flicker-free tehnologija koja eliminiše treperenje u svim nivoima osvetljaja i time efektivno smanjuje zamor očiju. Kako bi isprobali funkcionalnost ove tehnologije dovoljno je postaviti ventilator ispred monitora i pogledati ima li treperanja - kompanija kaže - nema šanese, a tako je zaista i u praksi.

Za komfornije iskustvo u čitanju BenQ je kod ovog monitora prilagodio temperaturu boja, osvetljaj, kontrast i oštrinu monitora za kreiranje potpuno novog režima čitanja koji simulira izgled odštampanog papira, što pomaže u smanjivanju neudobnosti oka koje se tipično prouzrokuje produženim i fokusiranim gledanjem u monitor.

Sa BenQ GW2760HS monitorom mogće je uživati u savršenoj nijansi boje kože i prezentaciji boja slike iz širokog ugla gledanja od 178°/178°! Potpuno nova tehnologija bez promene boje smanjuje vidljivost izbleđivanja ili promena boje između normalnog i kosog ugla gledanja, dajući posmatraču/gledaocu doslednu jednakost i pravu definiciju boja sa bilo koje strane. U praksi reprodukcija boja na ovom monitoru je savršena, kao i detaljnost, koja je u nekim situacijama iznad proseka. U primeni to znači da je sa BenQ GW2760HS monitorom moguće uživati kako u radu sa grafikom i gledanju filmova, tako i u igranju najnovijih igrica. Rad sa 3D objektima je takođe odličan i generalno manipulacija sa kompleksnim grafičkim elementima zaista je besprekorna.

I to bi u najkraćim mogućim crtama bio BenQ GW2760HS monitor. Dizajniran za velika dela i maksimalno uživanje u kvalitetu slike ovaj monitor trenutno donosi mnogo više od sličnih rešenja na tržištu i ide bar dva koraka dalje u tehnološkom pogledu. On možda nema najnapredniji panel u ovom trenutku, ali je kod njega sve lepo i skladno postavljeno - za čistu desetku. I cena mu je veoma, veoma korektna za ono što donosi, tako da mnogo dileme nema - ovo jeste odličan monitor i za kuću i za posao sa krajnje korektnom cenom.

Cena (sa PDV-om): 31.990,00 dinara

Kontakt: List