BenQ MH535 – savršen biznis projektor

Proizvođači takozvanih poslovnih projektora proteklih godina se prosto utrkuju ko će predstaviti bolje i modernije kreirano rešenje. Na tržištu pobeđuje kombinacija svega i kvaliteta i mobilnosti i izrade, pa je sve teže napraviti projektor koji bi bio konkurentniji i bolji od ostalih u klasi. BenQ je napornim radom i sjajnim rešenjima postao jedan od najuticajnijih brendova u svetu projektora i ime na koje se gleda sa ogromnim respektom. Iako su multimedijalni projektori suštinski proslavili ovo ime, danas BenQ najveći akcenat u svetu projektora stavlja baš na vrhunske poslovne (biznis) projektore koji su već duži niz godina dostupni i domaćim kupcima. Trenutno najveću pažnju kupaca privlači model MH535 za koji proizvođač tvrdi da je jedan od najboljih u klasi i po pitanju kvaliteta slike i kada je reč o tehnološkim inovacijama koje donesi.

BenQ MH535

MH535 je jednostavno dizajniran projektor vrhunske izrade i male težine (2.42 kg). Suštinski reč je o kompaktnom poslovnom projektoru koji se lako montira kako na zidne, tako i na stone nosače i koji dolazi sa odličnim OSD-om preko koga je moguće upravljati svim funkcijama projektora. Baziran je na DLP čipu poslednje generacije i operiše rezolucijom od 1920×1080 dpi, što nije tako uobičajeno kod biznis rešenja, ali u praksi puno znači. Kontrast je podešen na 15000:1, dok je osvetljenje veoma dobrih 3500 ANSI Lumena. Inače, ovaj projektor nudi odnos stranica od 16:9 i kompletna slika je veoma dobro vidljiva iz svih pravaca i uglova. To je postignuto implemetiranjem bioskopske tehnologije projekcije slike koja obezbeđuje ravnomernu vidljivost slike iz bilo kog ugla gledanja.

BenQ MH535

BenQ MH535 dolazi sa veoma lepim brojem ulaza i izlaza i što je jako važno jednostavno se povezuje sa svim izvorima slike – od računara i tableta do eksternih hard diskova i fleš drajvova. Može da radi u više Eco modova i po tome je dodatno specifičan jer se na više nivoa može štedeti energija bez značajnijih gubitaka na kvalitetu slike. Lampa koju poseduje jedna je od najboljih u ovoj klasi projektora i može fino da se optimizuje njen rad preko OSD-ja koji je grafički ispeglan do detalja i krcat sjajnim mogućnostima. BenQ kod ovog projektora maksimalno forsira implementiran OSD kao potpuno drugačije rešenje od svega što je do sada moglo da se vidi na rešenjima ovog proizvođača. I zaista korisnik preko ugrađenog OSD-ja može apsolutno da manipuliše svim setovanjima projektora i podešava kvalitet slike od prosečnog do nadprosečnog.

BenQ MH535

Najjača strana ovog projektora svakako su tehnološke inovacije koje donosi. Tako, eksluzivna BenQ-ova inovacija, poznata SmartEco tehnologija usavršava DLP-ove mogućnosti uštede energije, istovremeno isporučujući beskompromisni osvetljaj, izvrstan kvalitet slike, optimizovan vek trajanja lampe sa smanjenim korišćenjem lampe i ukupne troškove održavanja. SmartEco omogućava korporacijama da smanje potrošnju struje na lampi i održavaju troškove pomoću dinamične karakteristike uštede energije, dok isporučuju ultra živahna iskustva gledanja u svakoj prezentaciji. SmartEco režim smanjuje snagu lampe dok isporučuje najfiniji kvalitet slike, tako što detektuje ulazni sadržaj da bi utvrdio neophodnu količinu osvetljaja za optimalne performanse boja i kontrasta. Takođe, Eco Blank režim eliminiše nepotrebnu potrošnju energije i produžava vek trajanja lampe projektora, štedeći do 70% snagu lampe i zatamnjujući ekran tako da se publika kompletno fokusira na izlagača tj. Instruktora.

Kvalitet slike koji donosi MH535 je posebna priča – svi pigmenti su maksimalno verno reprodukovani, dok je detaljnost izuzetna, čak nadprosečna za ovu kategoriju projektora. To u prevodu znači da slika i na platnu i na zidu izgleda veoma moćno, tj. kristalno čisto i jasno. Kako projektor raspolaže visokom radnom rezolucijom tako je pogodan i za prikaz video sadržaja, kao i zahtevnih 3D objekata. Oštrina, detaljnost i prikaz boja na platnu svakako su jedno od glavnih aduta ovog sjajnog projektora.

BenQ je sa MH535 projektorom pokazao još jednom da je jedan od vodećih proizvođača poslovnih projektora na svetu i ime na koje se gleda sa apsolutnim respektom. Ovaj projektor je po kvalitetu slike daleko ispred sličnih konkurentskih rešenja, a i tehnološki je značajno napredniji i daleko je manji potrošač energije. Ako se na sve doda još činjenica da je lagan za upravljanje i da se bez mnogo muka može preneti sa jedne na drugu lokaciju zaključak je jasan – vredi uložiti u njega i napraviti od kancelarije jedan super cool prezentacioni prostor kome će svi da se dive!

Cena (sa PDV-om): 83.399,00 dinara

Kontakt: List