BenQ MS506 projektor - kompaktan i snažan

Svet poslovnih projektora iz godine u godinu je sve zanimljiviji i dinamičniji zahvaljujući kompaktnim rešenjima koja su krcata brojnim naprednim mogućnostima. Zbog svoje male težine ovi projektori se lako mogu preneti sa jedne na drugu lokaciju, a u većini slučajeva su veoma tihi i što je jako važno nisu previše zahtevni po pitanju održavanja. Kompanija BenQ trenutno važi za vodećeg proizvođača u ovoj oblasti i sa svojim MS506 projektorom najavila je novu revoluciju kompaktnih biznis projektora u smislu implementacije naprednih tehnologija i dugog eksploatacionog života.

Kao i većina poslovnih projektora kompanije BenQ, tako se i model MS506 bazira na DLP projekcionoj tehnologiji, u ovom slučaju poslednje generacije. Isti operiše rezolucijom od 800×600 dpi, raspolaže osvetljnjem od 32000 ANSI lumensa i ima kontrast od 13000:1. Sve ovo je i više nego dovoljno da se na platnu ili zidu projektuje slika vrlo kvalitetne reprodukcije boja i dobre detaljnosti, međutim ono što MS506 čini drugačijim je skup zaista impresivnih tehnologija, koje ne samo da utiču na poboljšanje kvaliteta reprodukcije boja i detaljnost, već donose i značajnu uštedu energije, ali i ultra brzo podešavanje slike i prilagođavanje iste projekcionom okruženju. BenQ MS506 se od sličnih rešenja u klasi razlikuje i po brzoj montaži, kao i po tome što poseduje jednostavan, ali veoma funkcionalan korisnički interfejs u kome će se snaći apsolutno svako – tu mislimo i na apsolutne početnike.

BenQ MS506

Kada smo već pomenuli napredne tehnologije sa kojima je opremljen MS506 projektor posebnu pažnju moramo da skrenemo na SmartEco tehnologiju sa kojom svaka projekcija energetski biva maksimalno optimizovana, a to u prevodu znači da projektor troši samo onoliko energije koliko mu je zaista potrebno da se dobija kristalno jasna i čista slika. Ova inovacija omogućava školama i kompanijama uštedu čak i do 70% energije, koju inače potroše lampe u projektoru, ali i niže troškove održavanja uz funkcije dinamične štednje energije – naravno bez kompromisa u kvalitetu prezentacija. Troškovi zamene lampe projektora su najveći troškovi koji mogu da se stvore tokom životnog veka projektora.

BenQ MS506

LampSave je još jedna tehnologija koja se našla u ovom projektoru, a koja je zadužena za dinamično podešavanje snage lampe pomoću nivoa osvetljaja sadržaja za značajno produžavanje veka trajanja lampe – čak i za 50%! Učestalost zamene lampe sa ovom tehnologijom je takođe smanjena za 50%.

BenQ MS506

Od ostalih tehnoloških unapređenja MS506 projektor krasi i prisustvo Eco Blank načina rada. Eco Blank omogućava nastavnicima i predavačima da isključe projekciju kada žele da pažnju učenika/posmatrača preusmere na sebe ili kada se projektor ne koristi. Kada je aktiviran, ovaj način rada automatski prigušuje lampu, smanjujući ukupnu potrošnju energije do 70%.

BenQ MS506

Ceo sistam funkcioniše tako što ako je projektor uključen i ne prima ulazni signal, nakon tri minuta automatski će se uključiti Eco Blank način rada – elegantno i pametno rešenje. Inače, kada već govorimo o štednji zanimljiv je podatak da MS506 projektor u stanju mirovanja troši manje od 0.5W energije, što je za ranije modele projektora bio pravi izazov.

BenQ MS506

Dolazimo i do najzanimljivijeg dela – kvaliteta slike. Sa ovim projektorom sve prezentacije izgledaju dobro, što uopšte nije sporno nijednog trenutka jer sama garancija kvaliteta slike je poslednja generacija DLP tehnologije. Sa druge strane ono što zna da zasmeta je to što ukoliko prostorija u kojoj se vrši projekcija bude osvetljena bilo prirodnim, bilo veštačkim izvorom svetla slika se poprilično izgubi, dobrim delom i nestane. To se dešava i u situacijama punog upošaljavanja lampe, što jasno govori da je ovo projektor koji traži maksimalno mračna okruženja kako bi pokazao svoj puni potencijal. Sve u svemu slika će biti vrhunska, ali je za to ovom projektoru potrebno obezbediti što tamnije prostorije.

BenQ MS506

I to bi bio u kratkim crtama BenQ MS506 projektor koji je zbog svoje više nego korektne cene odlična kupovina za vlasnike manjih kancelarija, kao i za škole i raznorazna okruženja gde je potrebno projektovati sliku na platnu ili zidu. Male dimenzije i skromna težina su još jedno njegovo dodatno plus, ali i činjenica da se sa njim štedi maksimlano na energiji.

Cena (sa PDV-om): 42.999,00 dinara

Kontakt: List