BenQ MW820ST - ozbiljan poslovni projektor

BenQ je i ove godine rešio da ozbiljno nastupi na tržištu poslovnih projektora, pa je tako nedavno osvežio svoju postojeću familiju rešenja novim modelom kratkog dometa čija je oznaka MW820ST. Reč je o vrhunskom projektoru impresivnog kvaliteta slike i ozbiljnih radnih karakteristika, koji se u zavisnosti od potreba lako može preneti sa jedne na drugu lokaciju. Brzo se montira i još lakše održava, a poseduje i par zanimljivih inovativnih funkcija.

BenQ MW820ST

Vizuelno gledano MW820ST je jedan potpuno sveden projektor, napravljen od kvalitetnih materijala. Lako se održava i veoma je jednostavan za rukovanje zahvaljujući veoma lepo rešenom OSD-ju i dobrom rasporedu funkcija. Kao i većina (gotovo svi) projektora ovog proizvođača tako je MW820ST projektor baziran na DLP čipu poslednje generacije i posebnom osvetljenju koje dodatno doprinosi na jasnoći slike, bilo da se ista projektuje na zidu ili platnu.

BenQ MW820ST

Maksimalna rezolucija kojom operiše MW820ST projektor je 1280×800 piksela, dok je maksimalni dinamički kontrast 13000:1‎, što je više nego dovoljno da se postigne slika kristalno jasnih boja i dobre detaljnosti. Osvetljnje je podešeno na 3000 ANSI Lumen, a odnos stranica kod ovog projektora setovan je na 16:10. MW820ST može dijagonalno da postigne veličinu slike od 72″ ~ 300″‎ i to je daleko više od sličnih projektora u klasi zbog čega je sjajno rešenje za veće učionice i amfiteatre.

BenQ MW820ST

Kao prvi DLP brend koji je inkorporirao Philips-ovu ImageCare tehnologiju u svom sistemu lampe projektora, BenQ je sa svojim projektorima poslednjih generacija napravio sledeći iskorak u razvoju sopstvene SmartEco tehnologije za inteligentno iskorišćavanje energije pokazujući konkurenciji šta DLP tehnologija može da učini po pitanju uštede energije u učionici/poslovnom okruženju 21. veka. Proizveden sa potpuno novim pronalaskom, MW820ST projektor bez kompromisa spaja osvetljenje, odličan kvalitet slike i optimizovani životni vek trajanja lampe posredstvom inovativnih SmartEco karakteristika.

BenQ MW820ST

Tu je i Eco Blank režim rada koji omogućava nastavnicima da zatamne projekcioni ekran kada pažnju učenika žele da vrate na sebe – ili jednostavno kada se projektor ne koristi. Nakon aktiviranja, ova posebna osobina automatski smanjuje jačinu sijalice, smanjujući električnu potrošnju i za 70%. Režim rada “nijedan izvor nije detektovan” se automatski prebacuje u režim rada Eco Blank nakon što je projektor uključen više od tri minuta bez izvora za prikazivanje, eliminišući time nepotreban gubitak energije i produžavajući vek trajanja lampe projektora.

BenQ MW820ST

BenQ MW820ST je između ostalog napravljen i sa najnovijom DLP tehnologijom za podršku 3D funkcijama omogućavajući školama da svojim učenicima pruže produdubljeno iskustvo učenja sa jednostavnom pripremom 3D naočara i 3D sadržaja iz blu-ray plejera. Upravo zbog ove dodatne mogućnosti ovaj projektor spada među veoma atraktivne edu/poslovne projektore i veoma često je izbor prvog reda – bar za prave poznavaoce njegovih mogućnosti.

BenQ MW820ST

Najveća prednost MW820ST projektora je njegova slika, koja je kristalno jasna i čista, bez bilo kakvih izobličenja i deformacija. Svi testovi su pkazali gotovo besprekornu reprodukciju pigmenata i detaljnost kakva se može videti samo kod specijalnih multimedijalnih modela. Kompletna površina slike koja se projektuje je ujednačenog kvaliteta i na tom polju ovaj projektor dobija maksimalne ocene. Ako se na sve rečeno još doda da ga na tržištu prati i sasvim korektna cena, eto razloga više da vlasnici kancelarija ozbiljno razmisle o njemu!

Cena (sa PDV-om): 93.229,00 dinara

Kontakt: List