BenQ MX819ST - 3D projektor kratkog dometa

3D projektori kratkog dometa (takozvani Short-Throw projektori) sve su traženija roba kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu i to prvenstveno iz razloga što slika koju projektuju se teško zaklanja, odnosno projektor je veoma blizu platnu (ili zidu) pa je mala verovatnoća da sliku neko preseče ili poklopi. BenQ je jedan od najvećih proizvođača projektora kratkog zaista mnogo prednosti.

BenQ MX819ST

BenQ MX819ST je moderno dizajniran projektor kratkog dometa baziran na DLP čipu/tehnologiji poslednje generacije. Napravljen je od vrhunske plastike, svedenog je oblika, kompaktan je i lagan je (2.6kg), tako da ukoliko je potrebno lako se može preneti sa jedne na drugu lokaciju. Energetski spada u najefikasnije projektore u klasi i što je jako zanimljivo može da projektuje sliku dijagonale od 30 do 300‎. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1024x768 piksela, dok je dinamički kontrast koji nudi 13000:1. Sjajna stvar je što MX819ST sliku na platno ili zid može da projektuje sa distance od svega 0.96 m i da pri tome slika ostaje kristalno čista i jasna sa odličnom vidljivošću po uglovima.

BenQ MX819ST

Kao projektor neke srednje klase MX819ST se odlikuje solidnim mogućnostima za povezivanje, veoma dobrom lampom i visokim stepenom iskorišćenja energetskog resursa. Izvor signala mogu da mu bude kako PC i Mac računari, tako i USB drajvovi, eksterni diskovi i mobilni uređaji. Jednostavnije rečeno ovaj projektor je poprilično svestran za svoju edu i biznis narav. Odličan OSD koji ga prati, takođe mu je veliko plus, ali i činjenica da je u radu veoma tih. Sam OSD je poprilično jednostavno rešen i inteligentno je koncipiran – korisniku su sve opcije na dohvat ruke, dok je grafički interfejs veoma intuitivan i sa sjajno izvedenim mogućnostima. Skrivenih opcija nema, a update istog se radi bukvalno iz jednog klika.

BenQ MX819ST

Kao prvi DLP brend koji je inkorporirao Philips-ovu ImageCare tehnologiju u svom sistemu lampe projektora, BenQ je sa svojim projektorima poslednjih generacija napravio sledeći iskorak u razvoju sopstvene SmartEco tehnologije za inteligentno iskorišćavanje energije pokazujući konkurenciji šta DLP tehnologija može da učini po pitanju uštede energije u učionici/poslovnom okruženju 21. veka. Proizveden sa potpuno novim pronalaskom, MX819ST projektor bez kompromisa spaja osvetljenje, odličan kvalitet slike i optimizovani životni vek trajanja lampe posredstvom inovativnih SmartEco karakteristika.

Tu je i Eco Blank režim rada koji omogućava nastavnicima da zatamne projekcioni ekran kada pažnju učenika žele da vrate na sebe – ili jednostavno kada se projektor ne koristi. Nakon aktiviranja, ova posebna osobina automatski smanjuje jačinu sijalice, smanjujući električnu potrošnju i za 70%. Režim rada nijedan izvor nije detektovan se automatski prebacuje u režim rada Eco Blank nakon što je projektor uključen više od tri minuta bez izvora za prikazivanje, eliminišući time nepotreban gubitak energije i produžavajući vek trajanja lampe projektora.

BenQ MX819ST je između ostalog napravljen i sa najnovijom DLP tehnologijom za podršku 3D funkcijama omogućavajući školama da svojim učenicima pruže produdubljeno iskustvo učenja sa jednostavnom pripremom 3D naočara i 3D sadržaja iz blu-ray plejera. Upravo zbog ove dodatne mogućnosti ovaj projektor spada među veoma atraktivne edu/poslovne projektore i veoma često je izbor prvog reda – bar za prave poznavaoce njegovih mogućnosti.

Kvalitet slike koji daje MX819ST projektor je za svaku pohvalu. Svi pigmenti su maksimalo verno reprodukovani po relevantnim testovima, a detaljnost je iznad proseka za ovu kategoriju rešenja. Prirodnost boja, kao i njihova postojanost definitivno su jedinstveni, dok je jasnoća slike i na platnu i na zidu briljantna. Upravo zbog toga sve prezentacije projektovane sa MX819ST projektorom imaju posebnu snagu i lepotu i jasno su vidljive sa bilo koje distance u učionici i amfiteatru. Ovaj projektor ujedno veoma lepo reprodukuje i video sadržaje različitog tipa, čak i one sa HD oznakom.

U slučaju ovog Short-Throw projektora zaključak je veoma jasan - MX819ST je sjajan projektor koji će svakoj učionici, amfiteatru i kancelariji obezbediti kvalitetnu reprodukciju prezentacija i jedan visok nivo kvaliteta slike. Lako se montira i još lakše održava, a što je od ključnog značaja ima dug životni vek lampe. OSD mu je sjajno rešen, kao i prateći daljenski upravljač sa kojim je moguće aktivirati skoro sve funkcije. Najveće plus, pored odličnih radnih karakteristika mu je i sjajna MP cena zbog koje ii ma tako dobar prijem kod kupaca.

Apsolutna preporuka!

Cena (sa PDV-om): 86.799,00 dinara

Kontakt: List