BenQ MX842UST short-throw projektor

Iz dana u dan, iz godine u godinu, popularnost prezentacionih projektora raste sve više, a pored klasičnih rešenja na tržištu je sve češće moguće pronaći i takozvane short-throw prezentacione projektore čija je najveća prednost to što mogu da projektuju sliku visoke rezolucije (definicije) sa veoma male udaljenosti. Kriju oni još po neke tajne koje ih čine drugačijim i jednostavnijim za upotrebu, a posebno se ističu po tome što su lagani i jednostavni za montažu.

BenQ MX842UST

Kompanija BenQ važi za jednog od najvećih proizvođača ovakvih projektora i po karakteristikama svojih rešenja daleko je ispred ostalih. Iz aktuelne ponude kompanije BenQ posebno preporučuje model MX842UST koji može da ponudi savršen prikaz slike sa veoma, veoma male udaljenosti pri kontrastu od 13000:1 i osvetljenju od 3000 ANSI lumena. Takođe, ovaj projektor se odlično snalazi i sa dinamičnim slikama, kao i sa multimedijom poslednje generacije, iako mu to nije primarna namena.

BenQ MX842UST

MX842UST short-throw projektor je definitivno jedan od najlepših na tržištu i što je posebno zanimljivo spada među najmanje potroašače energije u svojoj klasi. Primera radi u odnosu na slična rešenja štedi i do 50% energije, pa i više ako se fino optimizuje njegov Eco radni mod, što ne samo da štedi energiju, već i produžava životni vek lampe. Vizuelno je daleko lepši od bilo kog drugog projektora ovakvog tipa, a i napravljen je od kvalitetnih materijala što posmatraču u oku ostavlja utisak moćne naprave.

BenQ MX842UST

Njegovo srce čini DLP projekcioni sistem (poslednje generacije), koji u kombinaciji sa nativnom rezolucijom od 1024×768 piksela donosi mnoštvo naprednih mogućnosti u radu. Kontrast mu je podešen na fantastičnih 13000:1, dok su uglovi vidljivosti gotovo savršeni. Od naprednih funkcija poseduje mogućnost detaljnog optimizovanja prikaza slike (dubinu i jačinu boja), kao i brojna tehnološka rešenja za dobijanje svetlije i oštrije slike.

BenQ MX842UST

Kao što smo napomenuli kvalitet slike koji nudi MX842UST short-throw projektor je više nego reprezentativan. Sve boje su maksimalno verno reprodukovane dok je detaljnost iznad proseka za ovu kategoriju proizvoda. Ovo nisu samo puke reči već činjenice koje su pokazali svi vodeći svetski kolor testovi, ukljućujući i zahtevne Altona testove. Upravo zbog toga MX842UST short-throw projektor se pored pojektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja može koristiti i za projektovanje video materijala različitog tipa, uključujući i HD filmove, ali i multimediju naprednog tipa. Proizvođač u prvi plan ističe i to kako ovaj projektor podržava napredne 3D funkcije koje će u najskorijoj budućnosti biti ključni faktor za jednu vrhunsku edu prezentciju (studenti će na primer moći mnogo realnije na predavanjima iz anatomije da vide ljudsko telo, organe i njihov poprečni presek…).

BenQ MX842UST

Veoma važna stvar kod ovog projektora (pored vrhunskog kvaliteta slike) se krije i u njegovom OSD-ju. Proizvođač je mnogo energije uložio kako bi isti učinio što jednostavnijim i lakšim za upotrebu – prezenter sada može više snage da uloži na detaljnu razradu prezentacije tj. priču o istoj, dok tehnički deo potpuno može da prepusti MX842UST short-throw projektoru. Pohvalan potez proizvođača je i to što se prokektor veoma brzo nakon završetka prezentacije sam gasi, ali i u tome da se automatski prilagođava okruženju u kom se nalazi (svetlo, oštrina boja, pokreti prezentera…). Za kraj ostaje još da kažemo kako se MX842UST short-throw projektor za svega dvadesetak minuta montira na bilo koji zid i kako može da funkcioniše i bez radne table, odnosno da sliku projektuje samo na zid.

BenQ MX842UST

Realno gledano ovo je projektor koji za malo novca nudi kako sjajnu sliku, tako i mnoštvo ozbiljnih funkcija koje podižu korisničko iskustvo na jedan značajno viši nivo. Lako se montira i još lakše održava, a pritom je i veliki štediša – šta više poželeti. Njegove jače strane su i odlično izbalansiran OSD, kao i visok nivo portabilnosti. U biti MX842UST je short-throw projektor neophodan svakom ozbiljnom edu okruženju i zahtevnim kancelarijskim okruženjima kojima je kvalitet prezentacija na prvom mestu. Sve preporuke!

BenQ MX842UST

Cena (sa PDV-om): 109.999,00 dinara

Kontakt: List