BenQ W1050 - dobra zabava je zagarantovana

Kada se pomenu projektori većina potrošača pomisli na rešenja namenjena za prezentovanje slika i poslovnih prezentacija, međutim na tržištu je moguće pronaći i ozbiljne multimedijalne projektore koji pored projektovanja statičnih slika i prezentacija mogu da projektuju i pokretni sadržaj, multimediju, igrice i 4K materijal. Jedan tako moćan multimedijalni projektor dolazi iz kompanije BenQ i kreiran je za prave ljubitelje pokretnih slika i sve koji vole sliku postojanih boja. Njegova oznaka je W1050 i po svemu što nudi zaista je ispred sličnih konkurentskih modela.

BenQ W1050 je ozbiljan Full HD multimedijalni projektor baziran na DLP čipu poslednje generacije i vrhunskim tehnološkim rešenjima, zahvaljujući kojima je apsolutno nadmoćan u svojoj familiji. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920x1080 dpi i u stanju je da na platno projektuje sliku kristalno jasnu i čistu, čak i pri visokom osvetljenju sobe. Odnos stranica na platnu koji donosi W1050 je 16:9, dok je maksimalni kontrast 15000:1, što je više nego dovoljno da se dobije slika besprekornog kvaliteta. Konektivnost ovog projektora je impresivna, a ono što ga dodatno čini atraktivnim je težina od svega 2.56 kg, tako da ga je lako moguće preneti sa jedne lokacije na drugu. Kao i većina vrhunskih projektora ove kompanije tako i W1050 projektor dolazi sa skupom odličnih tehnoloških inovacija i lako se montira i održava. OSD mu je jednostavan za korišćenje, dok je nivo buke koji proizvodi minimalan.

U tehnološkom pogledu ovaj projektor je nešto bolji od ostalih u ponudi pomenute kompanije. Pod tim se prvenstveno misli na Rec.709 standard koji poseduje jako mali broj multimedijalnih projektora. Rec.709 je internacionalni HDTV standard koji definiše pokrivenost palete boja. Sa RGB kolor diskom sa 6 brzina, W1050 pokriva 96% Rec.709 standarda za autentičnost boja, isporučujući istinsku i verodostojnu reprodukciju svih pigmenata. Pomenuti standard je sinonim za besprekoran kvalitet slike i garantuje maksimalno uživanje u prikazanim bojama i detaljima. BenQ je kod W1050 projektora difinisao 3 režima rada: Sport Mode, Vivid TV režim i Bioskop režim. Pažljivo su kalibrisani sa najboljim podešavanjima osvetljenja, kontrasta i boja radi maksimalnog opuštenog uživanja u uzbudljivom multimedijalnom sadržaju, filmovima, igricama...

Vertikalna korekcija - U suprotnosti sa trapeznim efektom kada se projektor mora postaviti izvan centra, kao što je jednostavno postavljanje na sto, funkcija vertikalne korekcije podešava sliku za profesionalno kvadratnu projekciju. Korisne spoljne nožice za podešavanje - Daleko superiorniji od projektora sa samo jednom nožicom za podešavanje, trostruke nožice na W1050 projektoru značajno povećavaju fleksibilnost u širokom spektru soba, sa dodatnim nožicama postavljenim u uglovima projektora kako bi se olakšalo lako pokretanje savršene zabave nezavisno od postavljanja projektora. Projekcija kratkog dometa za svaki prostor - Ovaj projektor zahteva samo 2.8 m rastojanja za projekciju zapanjujuće slike od 2.5m. 1.2 Zum za veliku projekciju u bilo kom prostoru - Veliki zum maksimizuje raspoloživi prostor sa različitim rastojanjima projekcije, bez potrebe za komplikovanim instalacijama. Ovo su samo još neka od tehnoloških rešenja koja W1050 projektor čine moćnijim i superiornijim od drugih.

Kvalitet slike koji daje W1050 projektor je zapanjujuće odličan. Sve boje iz spektra boja su maksimalno verno i lepo reprodukovane, dok je detaljnost iznad proseka. Upravo zbog toga multimedija, filmovi, sadržaj visoke definicije i igrice projektovane ovim projektorom izgledaju besprekorno i veoma moćno. Svu snagu ovog projektora potvrđuju i činjenice da je isti proglašen za jedan od najboljih multimedijalnih projektora u ovoj godini, kao i da spada među rešenja sa najbolje izbalansiranom slikom. Energetski je takođe priča za sebe, a i cenovno spada među modele sa korektnim odnosom cena-kvalitet. Kome treba vrhunski multimedijalni projektor - za sve i svašta, bolje od ovog modela neće naći na tržištu...

Cena (sa PDV-om): 97.000,00 dinara

Kontakt: List