Beoplay P2 - mali zvučnik, odličnih performansi

B&O je brend koji je na ovim prostorima postao veoma popularan zahvaljujući svojoj Beoplay familiji proizvoda koju čine vrhunski mobilni zvučnici i sjajne slušalice različitog tipa. Mi smo do sada u više navrata govorili o Beoplay proizvodima kao ozbiljnim komercijalnim rešenjima koja zaslužuju maksimalnu pažnju kupaca pogotovo iz ugla kvaliteta zvuka, što ponovo potvrđuje i nedavno lansiran P2 mobilni zvučnik, koji u kompaktnom izdanju spaja vrhunski zvuk sa kvalitetnom izradom i maksimalnom mobilnošću. Isti je dostupan u tri boje (Black, Sand Stone i Royal Blue) i trenutno predstavlja jedan od najpovoljnijih, ali i najatraktivnijih Beoplay zvučnika u ponudi pomeute kompanije.

Beoplay P2

Sa dimenzijama od 140x80x28 mm i težinom od 275 grama Beoplay P2 važi za trenutno jedan od kompaktnijih i lakših mobilnih zvučnika na tržištu. Dizajniran je prvenstveno za mlađu populaciju koja voli druženje u prirodi, na plaži ili planini, ali i za sve koji vole kvalitetan zvuk u pokretu i okruženju za odmor. Za sam izgled ovog zvučnika pobrinuo se Cecilie Manz, poznati dizajner koji je za B&O familiju proizvoda osmislio veliki broj sjajnih rešenja, ali se čini da je ovaj zvučnik radio sa mnogo više pažnje i entuzijazma - prosto oseti se to već na prvi susret. Kako bi dobio što lepši zvučnik Cecilie je za izradu P2 zvučnika koristio veoma izdašne materijale kao što su polimer, guma, koža, aluminijum i plastika, što je za reazultat dalo i visok nivo otpornosti zvučnika na većinu spoljnih uticaja, ali i lako i jednostavno održavanje.

Beoplay P2

Za reprodukciju muzike P2 zvučnik koristi skup više manjih zvučnika (2x15W klase D, plus tviteri - 2x50W) sa bas sistemom u centru, dok je za povezivanje sa mobilnim uređajima i računarima zadužena Bluetooth konekcija. Povezivanje se obavlja u nekoliko koraka, ali se sve manje-više munjevito završava. Kada se P2 jednom poveže sa izvorom zvuka trajno pamti uređaj sa kojim je bio u interakciji, tako da nema potrebe za ponovnim povezivanjem - sve se automatski odvija. Ovaj zvučnik ima integrisan i omidirekcioni mikrofon tako da može da posluži i za Skype i Viber pozive, kao i manje grupne pozive. Mikrofon odlično radi posao i uspešno neutrališe sve spoljne zvukove prilikom komunikacije tako da sagovornicu dobijaju čist i kristalno jasan zvuk.

Beoplay P2

Baterija je velika prednost P2 zvučnika jer donosi radnu autonomiju od 10 časova. Ista se puni za svega 2 sata, a poseduje i sistem instant punjenja gde sa 15 minuta držanja na punjaču donosi svirku od gotovo dva sata. Zanimljivo je i to da se kao ulaz za punjenje baterije koristi USB-C tip koji je koncipiran tako da prepoznaje sve vrste punjača i izvore energije. Preko njega je moguće i direktno povezati nosač zvuka, ali se u tom slučaju gubi smisao mobilnosti.

Beoplay P2

Svakako najjača osobina P2 zvučnika je kvalitet zvuka. Isti je dosta bolji u poređenju sa sličnim rešenjima u klasi, što je u neku ruku i očekivano obzirom da je B&O P2 zvučnik opremio najboljim mogućim zvučnicima i basom. Konkretno po većini audio testova P2 zvučnik donosi kristalno čist i jasan zvuk, bez bilo kakvih distorzija i izobličenja. Svi tonovi su maksimalno verno reprodukovani, dok je bas prijatan za uši i nije previše prodoran. To u prevodu znači da sa ovim zvučnikom svi muzički pravci zvuče odlično, uključujući i džez i klasičnu muziku, ali i metal i hard rock. Bez mnogo dileme - P2 zvučnik donosi vrhunski kvalitet zvuka i u kući i van nje.

Beoplay P2

I to bi bio P2 zvučnik - mali, lagan i veoma moćnog zvuka doneće zabavu gde god i kad god. Jednostavan je za održavanje i lak za korišćenje, a što je jako važno prati ga i odlična aplikacija za sve platforme, kao i vrhunska beterija koja uz racionalno korišćenje može da izdrži gotovo celodnevnu svirku. Raznolikost boja daje mu na dodatnoj atraktivnosti, kao i (za ovaj brend) više nego ok cena. Sunce je tu, plaža je spremna - uz P2 zvučnik zabava je zagarantovana!

Cena (sa PDV-om): 23.000,00 dinara

Kontakt: iStyle