Blueberry CamCat HD

Naizgled jednostavna kamera koja je namenjena korišćenju u kolima (otud i postolje za vetrobransko staklo i punjač za kola). Senzor je rezolucije 2.0MP i beleži kvalitetne snimke, naravno što je više svetla to je i bolja slika.

Evo jednog zanimljivog gadgeta za sve vozače koji žele da zabeleže neke interesantne trenutke, ali i ponašanje drugih učesnika u saobraćaju kao i policije uostalom (zabeležena je korelacija između manjeg broja prekršaja i zaustavljanja od strane policije i uključene kamere u kolima). U svakom slučaju, ovakva kamera može biti korisna i kompanijama koje žele da imaju snimljen materijal o korišćenju službenih vozila. Ono što je posebno dobro je to što je cena ovog modela veoma povoljna, te će on biti dostupan širokom krugu korisnika, a takođe i to što je veoma jednostavna za korišćenje, pa će bukvalno svako umeti da je namesti i podesi.

Ključne karakteristike

  • Veoma povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Rezolucija: 2.0MP (720 x 480 @ 30 fps, 1600 x 1200 fotografije)
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon, MicroSD kartice

Blueberry CamCat HD

Ova kamera je prilično kompaktnih dimenzija od 88mm x 28mm i najviše podseća na neku manju baterijsku lampu (pogotovo sa prednjim delom koji je i nešto veći, kao i zadnjim delom koji se odvrće kako bi se pristupilo On/Off tasteru, MicroSD slotu za memorijske kartice, MicroUSB priključku za punjenje baterije i povezivanje na računar. Postolje koje je potrebno da bi se kamera montirala je jednostavno i kači se vakumom na vetrobransko staklo, ima nešto duži vertikalni deo, a kamera se šrafi na vrh, tako da se može slobodno rotirati. Treba samo jednu stvar imati na umu a to je da kameru treba postaviti paralelno putu kako bi i snimak bio ravan, što je prilično bitna stvar.

Jedine kontrole na raspolaganju, pored pomenutog On/Off tastera je jedan Play/Pause taster sa bočne strane kojim se takođe i aktivira i pauzira snimanje. Kamera nema internu memoriju, te treba odmah nabaviti odgovarajuću memorijsku karticu do kapaciteta od 16GB. Treba imati i u vidu to da će brža kartica biti bolji izbor, tako da ne bi trebalo ići ispod klase 6. Senzor je rezolucije 2.0MP, što je dovoljno za video u 720x480 piksela i 30fps-a, a što je opet sasvim dobra rezolucija gde se može videti dosta detalja. Pored videa, kamera može zabeležiti i fotografije u maksimalnoj rezoluciji od 1600x1200 piksela. Što se tiče kvaliteta slike, po danu nema nikakvih zamerki i dobija se veoma pristojna slika (može se već na YouTube-u pronaći dosta materijala), dok će mo mraku hvatati samo ono što farovi osvetle.

Rezime

Ovakva kamera je kao stvorena za one koji vole da imaju zabeležena dešavanja sa puta za svaki slučaj, pri čemu to naravno može biti neoboriv dokaz u slučaju nekog prekršaja i saobraćajne nezgode. Vidimo da na internetu postoji sve više snimaka iz vožnje, a ova kamera je jedno od najjednostavnijih rešenja za to, sa veoma povoljnom cenom i više nego dobrim performansama.

Conclusion

This camera is perfect for those who like to record the events while driving and something like that can be conclusive evidence in case of any violations and accidents. Increasing number of the videos of this kind is available on the Internet, and this camera is one of the simplest solutions for this, providing good performance at minimal cost.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2013.): 33€

Pin Computers ustupio: Blueberry CamCat HD
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.