Bubble Cup 10 - otvorene prijave za jubilarno međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na deseto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 10 – u periodu od od 25. marta do 25. aprila 2017.

Bubble Cup 10

Ciljevi timskog takmičenja u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka „Bubble Cup“ su promocija programiranja među mladima, okupljanje talentovanih mladih programera iz zemlje i regiona, i popularizovanje timskog rada. Više od 3000 studenata i srednjoškolaca učestvovalo je od 2008. godine u ovom takmičenju, koje je pokrenuo Microsoft razvojni centar u Srbiji.

Bubble Cup 10

Bubble Cup takmičenje ima više faza:

  1. Prva online runda održava se od 1. do 25. aprila 2017. godine

  2. Druga online runda traje od 1. do 25. maja 2017. godine

  3. Finale će biti organizovano u Beogradu, u septembru 2017. godine

Za Bubble Cup 10 se možete prijaviti na internet portalu www.bubblecup.org od 25. marta do 25. aprila 2017. godine, kada se završava prva online runda takmičenja.

U finale će se plasirati timovi studenata i srednjoškolaca, koji u dve online runde reše određeni broj zadataka, prema jasno definisanim kriterijumima. Finale Bubble Cup takmičenja biće održano u septembru u Beogradu.

O pravilima takmičenja studenti se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla bubble@bubblecup.org, ili preko FB strane www.facebook.com/BubbleCupCompetition.