Budućnost PC-a počinje danas, AMD-ovi 7nm CPU-ovi i GPU-uovi u slobodnoj prodaji

AMD je danas započeo prodaju nove, liderske, PC platforme bazirane na najmodernijim 7-nanometarskim procesorima, centralnim i grafičkim. AMD Rayzen 3000 serija procesora startuje sa čak šest novih modela, uključujući i najnovijeg člana familije - Ryzen 9 sa čak 16 procesorskih jezgara, koji će stići na prodavnicenešto kasnije, krajem leta. AMD Radeon RX 5700 familiju čine tri člana koja donose potpuno novi nivo performansi i grafičke živopisnosti u cenovnom rasponu od $350 do $450.

Radeon RX 5700 serija donosi superiorno igranje u 1440p, neverovatnu grafičku živopisnost i izuzetno uglađeno i odzivno igračko iskustvo.

*Bazirana na potpuno novoj, RDNA grafičkoj arhitekturi, optimizovanoj za moderne igre, Radeon RX 5700 serija GPU-ova je proizvedena u 7 nanometarskoj tehnologiji i donosi premijernu podršku za PCI Express 4.0 standard na desktop PC-e. Opremljena sa 8GB ultra-brze GDDR6 memorije, Radeon RX 5700 serija grafičkih kartica, donosi do 25% veće “klok-za-klok” i 50% veće performanse po vatu utrošene energije, u odnosu na prethodnu generaciju Radeon grafičkih kartica baziranih na GCN arhitekturi.

  • Moćne nove grafičke tehnologije, koje podržavaju Radeon RX 5700 GPU-ovi, obuhvataju: Radeon Image Sharpening, za jasniju i oštriju sliku u igrama, FidelityFX - skup “open-source” alata za kvalitetno post-procesiranje efekata i Radeon Anti-Lag, koji smanjuje kašnjenje odzivnosti od unošenja komande na mišu ili tastaturi, do reakcije na samom monitoru, što je od izuzetnog značaja za esport igrače.

  • Radeon RX 5700 familija grafičkih kartica je od danas dostupna za kupovinu kod svih velikih retail partnera širom sveta. Radeon RX 5700 ima preporučenu retail cenu u Americi, od $349, dok je preporučena cena za Radeon RX 5700XT $399, bez uračunatog poreza. Speciljalna, ograničena, edicija Radeon RX 5700XT modela, povodom kompanijskog zlatnog jubileja, 50 godina od osnivanja, će eksluzivno biti dostupna samo preko AMD.com i JD.com portala, po ceni od $449.

  • Izlazak najnovijih Radeon grafičkih kartica prati i izlazak najnovijih Radeon Adrenalin 2019 grafičkih drajvera, koji donose podršku za nove GPU-ove i tehnologije koje oni donose. Novi drajveri su dostupni za preuzimanje na zvaničnom portalu.

Treća generacija AMD Ryzen desktop procesora za dominaciju u igranju i produktivnom radu na novim PC računarima

  • Zasnovana na potpuno novoj “Zen 2” procesorskoj arhitekturi, proizvedena na poslednjoj generaciji 7 nanometarskog tehnološkog postupka, AMD Ryzen 3000 familija desktop procesora donosi do 58% veće performanse po utrošenom vatu energije u odnosu na konkurenciju! Nova AMD Ryzen 3000 familija procesora je uvećana za još jednog člana - AMD Ryzen 9 3900 - prvi mainstream, desktop procesor sa čak 12 jezegara i 24 procesorske niti, opremljen sa rekorndih 70 MB ultra-brze keš memorije.

  • AMD Ryzen 3000 familija donosi ugrađenu podršku za najnoviji PCI Express 4.0 standard za dvostruko veću protočnu moć u komunikaciji sa grafičkim i mrežnim karticama, kao i NVMe SSD-ovima najnovije generacije. Da bi se iskoristila moć PCIe 4.0 podrške, AMD je lansirao uporedo sa procesorima i novu, X570 platformu za AM4 matične ploče. Svakako, novi Ryzen procesori treće generacije će raditi i u postojećim AM4 matičnim pločama za koje proizvođači obezbede nove BIOSe.

  • Novi AMD Ryzen processor serije 3000 su potpuno otključani i raspolažu podrškom za Precision Boost Overdrive (PBO) tehnologiju, koja omogućava da se na adekvatnim pločama i sa adekvatnim hlađenjem, procesori sami, inteligentno, ubrzavaju dodatnih 200 MHz, ukoliko korisnik to omogući u BIOS-u.

  • Treća generacija Ryzen 5, Ryzen 7 i Ryzen 9 procesora je dostupna za kupovinu od danas, kroz globalnu mreži retail partnera, sa početnom, preporučenom cenom u Americi, već od $199, bez uračunatog poreza.

Ryzen 3000 serija akcelerisanih procesora (APU) sa integrisanom Radeon Vega grafikom, visokih performansi i niske cene

  • Ryzen 3000 serija APU-ova je opremljena sa četiri moćna Zen+ jezgra i brzim, integrisanim, Vega grafičkim procesorom. Ryzen APU-ovi serije 3000 su proizvedeni u 12nm tehnologiji i donose visoke frekvencije i štedljiv rad, uz izvanredne performanse u svom cenovnom segmentu.

  • Ryzen APU-ovi serije 3000 su od danas dostupni kod svih vodeđih retail partnera po početnoj preporučenoj ceni od $99 bez uračunatog poreza.