Canon je imenovao novog predsednika i glavnog izvršnog direktora za Evropu, Bliski istok i Afriku

Canon EMEA, svetski provajder grafičkih tehnologija i usluga, objavio je da je Yuichi Ishizuka imenovan za novog predsednika i glavnog izvršnog direktora ogranka kompanije Canon za Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA). Na toj poziciji je nasledio Rokus van Iperena, koji se povlači nakon šest godina obavljanja te funkcije.

Yuichi Ishizuka

Rokus van Iperen, odlazeći glavni izvršni direktor za EMEA regiju i viši izvršni direktor u Canon Inc, imenovan je 2012. godine za predsednika i glavnog izvršnog direktora u Canon Europe, nakon uspešne karijere u Océ NV. Prvobitno zadužen za što bržu i lakšu integraciju kompanije Océ u poslovanje Canon-a, uspešno je predvodio nekoliko drugih značajnih akvizicija, kako bi potpomogao realizaciju strategije digitalizacije kompanije. Zaslužan je i za stvaranje portfolija fokusiranog na rešenja i postavljanje temelja novih delatnosti u područjima velikog rasta, kao što su mrežna vizuelna rešenja (NVS).

Yuichi Ishizuka, donedavno predsednik i glavni operativni direktor kompanije Canon USA, preuzeo je 1. aprila svoje nove dužnosti predsednika i glavnog izvršnog direktora u Canon EMEA. Preuzeo je upravljanje organizacijom koja deluje u 120 zemalja, zapošljava oko 18.000 ljudi i doprinosi sa otprilike četvrtinom ukupnih Canon-ovih godišnjih prihoda na svetskom nivou.

Ishizuka, koji je istovremeno i izvršni direktor kompanije Canon Inc, pred sobom ima zadatak jačanja i rasta u postojećim osnovnim delatnostima, uz istovremeno korišćenje znanja brenda iz oblasti grafičkih rešenja za širenje u novim oblastima kao što su NVS, industrijska oprema i komercijalna štampa. Poseduje veliko znanje i međunarodno iskustvo iz drugih regiona, u kojima je bio na visokim položajima u raznim oblastima Canon-ovog poslovanja u Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi, kao i u Japanu. Nova funkcija će mu biti prvo imenovanje u Evropi.

„Canon je nesporni lider u oblasti potrošačkih i poslovnih grafičkih rešenja, sa milionima korisnika širom EMEA regije, u kojoj smo prošle godine proslavili 60 godina poslovanja,” istakao je Ishizuka. „Čast mi je što ću biti na čelu ovog tima u sledećoj fazi inovacija i rasta, u veoma uzbudljivom i dinamičnom periodu za kompaniju.”