Canon predstavlja imagePROGRAF PRO-1000 s vrhunskim kvalitetom otiska fotografija do formata A2

Canon je predstavio imagePROGRAF PRO-1000, profesionalni foto-štampač za škole dizajna i umetnosti, grafičke umetnosti, dizajnere i profesionalne fotografe.

Zvanično pres saopštenje

Canon predstavlja imagePROGRAF PRO-1000, novi, profesionalni foto-štampač osmišljen za škole dizajna i umetnosti, grafičke umetnosti, dizajnere i profesionalne fotografe. Opremljen naprednim ink-jet sistemom u 12 boja, zasnovanom na pigmentnim mastilima te novom ispisnom glavom širine 1,28 inča (3,25 cm) i novim mehanizmom za štampu, imagePROGRAF PRO-1000 daje otisak izuzetnog kvaliteta na veličinama do formata A2 za otprilike samo šest minutai. Nova opcija Crystal-fidelity osigurava da se fotografije zabeležene Canonovim fotoaparatima EOS štampaju izuzetno verno. Bežična veza i mogućnost povezivanja s uslugama u oblaku korisnicima daju slobodu da štampaju s velikog broja uređaja i iz različitih popularnih aplikacija.

Profesionalna štampa visokog kvaliteta

Koristeći jedinstveni sistem sa 12 pigmentnih mastila, imagePROGRAF PRO-1000 daje otisak izuzetnog kvaliteta s proširenim gamutom boja. Nova serija mastila LUCIA PRO uključuje foto-crnu, mat crnu, sivu i foto-sivu te u saradnji s posebnim mastilom Chroma Optimizer osigurava štampanje monohromatskih fotografija profesionalnog kvaliteta s povećanom gustoćom crne boje i ujednačenim sjajem. Canon imagePROGRAF PRO-1000 pomaže korisnicima i da stvore otiske s glatkim prelazima i smanjene zrnatosti, otporne na efekat bronze.

Korišćenjem novog sisitema za obradu slike L-COA PRO, imagePROGRAF PRO-1000 osiguraće ispravnu ravnotežu i mešanje mastila, s preciznim smeštanjem kapljica mastila da bi odštampao profesionalne fotografije optimalnog kvaliteta. Za još bolji kvalitet, štampač može da prihvati grafičke podatke visoke rezolucije do 1200 ppi kao odgovor na sve veći broj piksela u digitalnim fotoaparatima koji se danas nalaze na tržištu. Ta karakteristika zaslužna je za glatke, tanke crte prilikom ispisa.

Mogućnošću izbora između 17 vrsta papira s ICC profilima koje je odobrio Canon, uključujući sjajni (glossy), polusjajni (semi-glossy) i mat (matte), novi štampač korisnicima daje slobodu da izaberu papir koji odgovara njihovim umetničkim zahtevima. Štampač takođe podržava ispis na pojedinačne listove formata A2, stvarajući otisak visokog kvaliteta širine do 42 cm.

Trenutna integracija i poboljšano povezivanje

Canon imagePROGRAF PRO-1000 omogućuje profesionalnim korisnicima da upotrebe Canonov dodatak Print Studio Pro i brzo štampaju iz velikog broja naprednih programskih paketa za uređivanje fotografija kao što su Adobe Photoshop i Lightroom. Uz pomoć niza različitih mogućnosti povezivanja, imagePROGRAF PRO-1000 korisnicima omogućuje da bežično štampaju s velikog broja uređaja, uključujući mobilne i stone računare, tablete, pametne telefone i fotoaparate. Podrška za štampanje iz oblaka omogućuje direktnu štampu fotografija smeštenih na popularnim servisima kao što su Dropbox i Google Drive. Integrisanjem u postojeće profesionalne radne tokove, imagePROGRAF PRO-1000 olakšava fotografima preciznu i efikasnu štampu njihovih fotografija.

Kompaktne dimenzije savršene za studije i učionice

Zahvaljujući smanjenoj ispisnoj glavi i optimizovanim unutrašnjim delovima, imagePROGRAF PRO-1000 je neverovatno kompaktan i zauzima manje mesta od tradicionalnih štampača velikog formata. Dimenzijama od oko 723 x 433 x 285 mm, bez obzira na to što koristi 12 ink-jet kertridža, štampač je savršen za stonu upotrebu u studiju ili malim učionicama.

Novi imagePROGRAF PRO-1000 biće dostupan širom Evrope početkom 2016. godine, kao prvi u novoj Canonovoj seriji profesionalnih štampača.

Canon imagePROGRAF PRO-1000 – najvažnije karakteristike:

  • Podignite vaše fotografije na novi nivo profesionalnom štampom u boji
  • Štampa velikog formata, do A2, vrhunskog kvaliteta
  • Verna reprodukcija boja i detalja vaših fotografija prilikom štampe
  • Povežite se uz pomoć bežične veze i štampajte iz oblaka
  • Pojednostavite svoje radne tokove uz dodatak Print Studio Pro