Canon predstavlja legendarni objektiv za novu generaciju – RF 85mm F1.2L USM

Beograd, 13. maj 2019. godine – Canon Europe, svetski lider u proizvodnji objektiva, još jednom iskazujući svoju stalnu posvećenosti fotografima, predstavlja poslednju generaciju Canon-ovog legendarnog 85mm f/1.2L objektiva, modela RF 85mm F1.2L USM. Pružajući najvišu rezoluciju bilo kog Canon objektiva predstavljenog do sada, njega karakterišu superbrzi otvor blende i izvanredne brzine automatskog fokusa. Ovo ga čini savršenim za beleženje spontanih portreta i fotografisanje na venčanjima. Nakon Canon-ove objave o razvoju objektiva u februaru, RF 85mm F1.2L USM prvi je od šest objektiva sa RF nosačem koje Canon predstavlja u 2019. Ovaj objektiv, kojeg podržava nagrađivani Canon Europe ambasador Félicia Sisco, podići će performanse korisnika legendarnog EF 85mm f/1.2L II USM na sledeći nivo. Svih šest RF objektiva pružiće neverovatan kvalitet i svestranost onima koji tragaju za savršenim snimkom.

Canon

Impresivna rezolucija radi svakog detalja

Dizajniran za EOS R sistem, RF nosač redefiniše mogućnosti fotografije i videografije, pružajući korisnicima alatke za unapređivanje svojih veština i za kreativno snimanje bez ograničenja. Razvijen u skladu sa tehnološkim napretkom i povratnim informacijama krajnjih korisnika, RF 85mm F1.2L USM koristi napredne mogućnosti RF nosača da bi unapredio kvalitet slike i komunikaciju između objektiva i tela fotoaparata punog formata bez ogledala.

Canon

Kratak 85-milimetarski telefoto objektiv pruža idealnu žižnu daljinu za portrete i laskavu perspektivu za lica. RF 85mm F1.2L USM tek je drugi objektiv u Canon-ovoj liniji proizvoda, posle modela EF 35mm f/1.4L II USM, koji koristi Canon-ovu jedinstvenu BR optičku tehnologiju, koja efikasno ispravlja aksijalnu hromatsku aberaciju koja ne može potpuno da se ispravi kombinacijom tradicionalnih staklenih objektiva – poboljšavajući rezoluciju i oštrinu. Osiguravajući izvanredno visok kvalitet slike svakog snimka, asferični i UD elementi objektiva smanjuju aberacije objektiva i omogućavaju zadivljujuće optičke performanse.

Visoka brzina, visok kvalitet

RF 85MM F1.2L USM jedan je od Canon-ovih autofokus objektiva sa najbržim otvorima blende namenjen njihovoj liniji fotoaparata punog formata bez ogledala. Kada se udruži sa kratkom telefoto dužinom i Dual Pixel CMOS AF- om, brzi f/1.2 otvor blende stvara zadivljujuće plitku dubinsku oštrinu, boke i izdvajanje pozadine. Otvor blende objektiva čini da subjekat iskače iz slike, dok sistem dijafragme otvora blende sa devet listića ističe subjekta u odnosu na nežno zamućenu pozadinu, što je savršeno za portretsku fotografiju. Ultraširok otvor blende prenosi 50 odsto više svetla u odnosu na f/1.4 objektiv da bi se snimalo u izazovnim uslovima osvetljenja – sve do -6EV (EOS R) i -5EV (EOS RP) – beležeći atmosferu u svakom trenutku.

Koristeći isti USM motor prstenastog tipa kao i RF 50mm F1.2L USM, objektiv RF 85mm F1.2L USM osigurava da se oštar fokus pronalazi brzo i precizno, omogućavajući da se subjekti prate dok se kreću unutar kadra. Udružen sa novim mikroprocesorom, koji koristi novi CPU visokih performansi i firmver, objektiv iskorišćava EOS R sistem povećavajući brzinu prenosa podataka, što za rezultat ima brži rad i automatski fokus, omogućavajući fotografu da zabeleži momente u trajanju delića sekunde.

Izvanredno rukovanje i izdržljivost

Ugrađen u Canon-ove RF objektive je i kontrolni prsten - na kojem postavke mogu da se programiraju na TV, AV, ISO i postavke ekspozicije - što dodaje nivo prilagođavanja, čineći ga savršenim za fotografe venčanja kojima su potrebni rasponi postavki kako za savršene spontane trenutke tako i za predivno koreografisane snimke.

Objektiv je takođe opremljen prstenom za fokusiranje sa ručnim upravljanjem sve vreme, koji omogućava ručno fokusiranje okretanjem prstena, bez potrebe da se prebacuje u MF režim. Savršen za snimanje napolju ili na lokaciji, RF 85mm F1.2L USM krasi otpornost na vremenske prilike legendarne L-serije, zaptivajući objektiv radi zaštite od raznih vremenskih uticaja kada se snima napolju ili na lokaciji.

Nagrađivani fotograf venčanja i Canon ambasador, Félicia Sisco prokomentarisala je: „Kao fotografu za venčanja i portrete, neophodno mi je da imam poverenje u svoje alatke kako bih mogla da se fokusiram na subjekta i da ispričam njihovu priču. Koristila sam Canon-ov legendarni 85-milimetarski 1.2 objektiv više od 20 godina zbog njegove brzine i širokog otvora blende koji garantuju predivne snimke, čak i pri slaboj svetlosti. Novi RF 85mm F1.2L USM bolji je nego što sam mogla da zamislim. Ovaj objektiv pravi dubinsku oštrinu i boke koje je nemoguće postići pomoću drugih objektiva i već sada znam da će on postati najvažniji u mojoj torbi sa opremom. On izdvaja subjekat od pozadine i pruža oštar fokus na subjektovim očima koji jednostavno oduzima dah, beležeći svaki poseban trenutak.“

Pročitajte više o iskustvu našeg Canon ambasadora sa objektivom RF 85mm F1.2L USM na adresi:

https://www.canon.rs/pro/stories/bridal-portraits-rf-85mm-f1-2l-usm/ Da biste dobili isključivo informacije o proizvodu RF 85mm F1.2L USM, posetite:

https://www.canon.rs/lenses/rf-85mm-f1-2l-usm/

RF 85mm F1.2L USM ključne karakteristike:

  • 85-milimetarski prajm objektiv ekstremno visokih performansi

  • 85-milimetarska žižna daljina radi pružanja laskave perspektive savršene za portrete

  • Veoma veliki f/1.2 otvor blende sa 9 listića dijafragme za superiorne performanse u uslovima slabog svetla i ravnomerno zamućivanje pozadine

  • BR optika (Blue Spectrum Refractive optika) smanjuje hromatsku aberaciju osiguravajući najveći kvalitet slike

  • Asferični i UD elementi osiguravaju najvišu rezoluciju u okviru celog snimka

  • USM motor za gladak, skoro bešuman rad

  • Kontrolni prsten pruža direktnu kontrolu nad Tv/Av/ISO postavkama

  • ASC (Air Sphere Coating) sprečava da odbljesci (flare) i duhovi (ghosting) pokvare kvalitet slike