Canon predstavlja svoj najbolji fotoaparat ikad iz PowerShot G serije - PowerShot G1 X Mark III

Beograd, 17. oktobar 2017 – Canon Europe je predstavio najnoviji dodatak svojoj PowerShot G seriji, vrhunski PowerShot G1 X Mark III. Zamenjuje model G1 X Mark II i predstavlja fantastičnu kombinaciju kvaliteta slike koju nude Canon EOS DSLR-ovi i lakoće rukovanja i kompaktnih dimenzija PowerShot serije.

Sa novim, preciznim 3x optičkim objektivnom, APS-C senzorom i vrhunskim Canon DIGIC 7 procesorom, ovaj fotoaparat je dovoljno svestran da se može koristiti za sve, počev od ulične fotografije odličnog kvaliteta, sve do pripovedanja kroz slike u dokumentarističkom stilu.

Nenadmašan kvalitet slike, velika brzina

Male dimenzije čine ovaj fotoaparat savršenim izborom za fotografe entuzijaste koji traže DSLR kvalitet u kompaktnom obliku, a idealan je za suptilno beleženje važnih trenutaka dok ste u pokretu. Koristi senzor izuzetnog kvaliteta, sličan onome u EOS 80D, i poseduje mogućnost snimanja u ISO rasponu od 100 do 25600, pa može beležiti slike odličnog kvaliteta u raznim uslovima.

Canon PowerShot G1 X Mark III

Bilo da je reč o kontrastnim scenama, kao što su zatvorene prostorije gde su detalji, jasnoća i mali šum od velikog značaja, do scenarija sa malim kontrastom, kao što je maglovit dan, PowerShot G1 X Mark III uvek daje slike nenadmašnog kvaliteta. DIGIC 7 procesor obezbeđuje slike vrhunskog kvaliteta pravo iz fotoaparata, uz smanjenu potrebu za naknadnom obradom, zahvaljujući Auto Lighting Optimiser i Diffraction Correction funkcijama, koje su bile deo i EOS-1D X Mark II modela.

Bez obzira da li snimate portrete ili krupne planove, ugrađeni objektiv sa 3x zumom nudi svestrani raspon žižne daljine 24-72 mm (35 mm ekvivalent) i mogućnost fokusiranja na udaljenosti od samo 10 cm, pa tako možete pokriti širok spektar fotografskih žanrova sa samo jednim objektivom. Mala dubina polja je stvorena kombinacijom APS-C senzora i velikog otvora blende f/2.8-5.6. Objektiv PowerShot G1 X Mark III modela je pažljivo osmišljen upravo za senzor u fotoaparatu i kao takav može da smanji potencijalne neželjene artefakte koji mogu upropastiti sliku, kao što je odsjaj. Blenda sa 9 krilaca može prikazati prijatno zamućenje pozadine i kružni bokeh, čime se dodatno u prvi plan ističe subjekat slike, a u drugi plan stavlja pretrpana pozadina.

Zahvaljujući prvoj implementaciji Dual Pixel CMOS auto fokusa u Canon kompaktne fotoaparate, možete brzo fokusirati u važnim trenucima. Stabilizacija slike (IS) u četiri koraka prilagođava i umiruje fotoaparat u svim aktivnim okruženjima tokom snimanja, kao što su karneval ili masa posetilaca na muzičkom festivalu i pruža dodatnu sigurnost prilikom snimanja pri slabijem osvetljenju. Dual Pixel CMOS AF pruža precizan i brz fokus za samo 0,09 sekundi, nudeći odziv, brzinu i sigurnost koji su neophodni za snimanje spontanih snimaka u deliću vremena.

Zgodno rukovanje i stabilno snimanje

PowerShot G1 X Mark III kombinuje rukovanje karakteristično za EOS modele sa kompaktnim kućištem PowerShot serije. Ovaj fotoaparat ne samo da lepo leži u ruci, već poseduje i karakteristike koje omogućavaju dobro poznati DSLR nivo instiktivnog korišćenja i kontrole, uz mogućnost prilagođavanja vašim potrebama. PowerShot G1 X Mark III sadrži centralno ugrađeno elektronsko tražilo, koje je optimizovano da pruži prikaz u visokoj rezoluciji pomoću Organic EL ekrana sa 2,36 miliona tačaka. Bilo da se radi o snimku akcije ili porodičnoj slici, sa „Dodirni i prevuci“ auto fokusom možete kontrolisati snimanje intuitivnim podešavanjem tačke fokusiranja, što vam pruža potpunu sigurnost i omogućava lako pravljenje oštrih slika.

Kompaktan i lagan, težak samo 399 grama, PowerShot G1 X Mark III je 14,8 mm tanji i oko 16 procenata manji od G1 X Mark II, što će vam uštedeti dosta prostora u prtljagu tokom putovanja ili predstavljati mali dodatak u torbi sa opremom. Svi koji od ranije poznaju Canon EOS fotoaparate će voleti funkcije za rad i kontrolu PowerShot G1 X Mark III modela. Od prstena za kontrolu objektiva, do otpuštanja zatvarača, korisnici Canon-a će se osećati udobno i sa lakoćom će koristiti fotoaparat.

Za avanturistički nastrojene fotografe, PowerShot G1 X Mark III nudi zaštitu od vremenskih (ne)prilika i izdržljivost u zahtevnim uslovima 1 , uz povećanu otpornost na prašinu i vlagu. U pitanju je jedini Canon-ov fotoaparat sa APS-C senzorom koji se može upariti sa opcionim vodootpornim kućištem 2 , koje omogućava da se PowerShot G1 X Mark III koristi pod vodom, do dubine od 40 metara, što je sjajno za projekte dubinske podvodne fotografije.

Proširene kreativne mogućnosti, napredno povezivanje PowerShot G1 X Mark III podržava jednostavno, glatko i stabilno snimanje Full HD 60p filmova u MP4 formatu, zahvaljujući naprednoj dinamičkoj stabilizaciji slike po 5 osa i Dual Pixel CMOS auto fokusu. Dinamička stabilizacija slike ispravlja i umiruje video snimke nastale u pokretu, dok Dual Pixel CMOS auto fokus omogućava stvaranje kinematografskih efekata fokusiranja. PowerShot G1 X Mark III je prvi Canon kompaktni fotoaparat koji poseduje time-lapse funkciju, a ima i opciju za panoramsko snimanje. Jednostavnim pritiskom na taster, uz vertikalno i horizontalno pomeranje fotoaparata, možete bez napora kreirati neverovatne panoramske slike vrhunskog kvaliteta i prepune detalja.

Zahvaljujući Eco režimu rada koji poseduje PowerShot G1 X Mark III, baterija traje do 25% duže, pa možete uživati u produženom vremenu snimanja. Pored toga, možete puniti fotoaparat u pokretu preko punjača pametnih telefona sa USB portom ili sa USB kompatibilnim baterijama. PowerShot G1 X Mark III poseduje celi niz mogućnosti za povezivanje, kao što su Wi-Fi i dinamički NFC, za lako povezivanje sa kompatibilnim pametnim uređajima pomoću samo jednog dodira.

Fotoaparat čak možete daljinski probuditi iz stanja mirovanja pomoću pametnog telefona sa podrškom za Bluetooth, koji možete koristiti i kao Bluetooth daljinski upravljač. Potpuna ručna kontrola, preko Wi-Fi- ja, omogućava live preview slike na vašem pametnom uređaju, što je idealno za nadgledanje i snimanje divljih životinja, bez uznemiravanja, u njihovom prirodnom okruženju.