Canon proširuje seriju UVgel štampača novim modelom Océ Colorado 1650

Kompanija Canon Europe pustila je u prodaju novi Océ Colorado 1650 štampač, povećavajući izbor kupaca širenjem serije uređaja velikog formata sa izmenljivim rolnama opremljenih Canon UVgel tehnologijom. Océ Colorado 1650 uvodi novo fleksibilno mastilo i Océ FLXfinish, ispunjavajući potrebe klijenata koji žele uvećanje svestranosti medija u cilju pokretanja rasta poslovanja.

Canon Océ Colorado 1650

Novi 64-inčni produkcioni štampač razvija dalje revolucionarnu produktivnost, kvalitet izlaznog materijala i raznovrsnost medija modela Océ Colorado 1640, istovremeno pružajući optimalne performanse pružaocima usluga štampe (print service providers – PSP-ovi) koji proizvode velike obime primena kao što su samolepljivi vinili, tapete, platna, mekani reklamni materijali i grafička rešenja osvetljena odnapred i otpozadi koja zahtevaju visok nivo fleksibilnosti montaže i uramljivanja.

Océ Colorado 1650 radi sa novom verzijom Canon UVgel mastila, dizajniranog za maksimalnu fleksibilnost tako što povećava mogućnost ‘razvlačenja’ svake osušene kapljice mastila. Izlazni materijal iz štampača može da se uvija i presavija za primene kod mekanih reklamnih materijala, bez rizika da će ispucati.

Osim toga, Océ Colorado 1650 koristi Océ FLXfinish, novi pristup LED sušenju koje dozvoljava korisniku da izabere mat ili sjajni režim za svaki individualni otisak kako bi postigao različite estetske završne obrade, bez potrebe za promenom mastila ili medija. Sjajna završna obrada daje jak vizuelni utisak primenama kao što su baneri i posteri, dok je mat izgled naročito privlačan za visokokvalitetne primene sa unutrašnjom upotrebom koje se gledaju na veštačkom svetlu, kao što su tapete ili premijum materijali na mestu prodaje (Point-Of-Sale – POS) u radnji.

Tehnologija Océ FLXfinish takođe omogućava štampanje na poroznim medijima, poput papira bez premaza, kao i na mekim materijalima za reklame, poput tekstila i grafičkih materijala sa silikonskim ivicama, tako što omogućava da se svaka kapljica mastila ‘fiksira’ odmah u trenutku izbacivanja iz mlaznica, što sprečava da je podloga apsorbuje.

Serija Colorado ima precizno pozicioniranje koje omogućava skoro savršenu registraciju za dvostranu štampu i ‘izvrnutu’ štampu kod medija kod kojih se površina za štampanje nalazi sa unutrašnje strane, što dodatno uvećava produktivnosti i svestranost.

Michele Tuscano, potpredsednik za grafička rešenja velikog formata, Canon EMEA, objašnjava: „Kada smo pustili u prodaju Océ Colorado 1640 na sajmu FESPA u 2017. godini, bili smo uvereni da će naša Canon UVgel tehnologija biti platforma za proširenu porodicu proizvoda, dizajniranih da pruže klijentima optimalnu mešavinu visoke produktivnosti, široke game boja, velikog opsega primena i niskog troška vlasništva.“

„Na osnovu pozitivnih povratnih informacija od naših klijenata i partnera za kanal, usmerili smo aktivnosti istraživanja i razvoja u toku poslednje dve godine tako da isporučimo drugi 64-inčni štampač koji maksimalno iskorišćava veoma popularne produkcione prednosti tehnologije gela, istovremeno uvećavajući performanse za medije i primene kao što su samolepljivi vinili, koji čine sve veći deo izlaznih materijala klijenata.“

Tuscano dodaje: „Činjenica da sada na dodir dugmeta takođe možemo da ponudimo i dodatni izbor mat i sjajnih otisaka veoma je uzbudljiva novina za producente grafičkih rešenja, jer im omogućava da otključaju nove poslovne mogućnosti u premijum enterijeru POS-a i dekoru, pomoću jednog štampača i bez promene medija ili mastila.“

Océ Colorado 1650 je testiralo nekoliko postojećih Canon UVgel klijenata u EMEA regiji koji su prijavili odlične rezultate u okviru više primena koje uključuju tapete, nalepnice i promotivna grafička rešenja.

Canon novo rešenje izlaže ove nedelje na sajmu FESPA Global Print Expo 2019 u Minhenu u Nemačkoj (štand B5- E30), producirajući uživo primene kao što su tapete i samolepljivi vinili.

Prikazan je i model Océ Colorado 1640, koji proizvodi POS materijale kao što su posteri sa automatizovanim sečenjem u nizu pomoću tehnologije Canon-ovog partnera za završnu obradu Fotoba (pogledajte zasebno saopštenje Canon na događaju FESPA 2019 – pregled).

Štampač Océ Colorado 1640 je preporučeni izbor za PSP-ove u čijim izlaznim materijalima dominiraju grafička rešenja za podove, posteri i reklamna rešenja, kao i grafička rešenja za vozila što sve zahteva najrobusnije performanse. Kupci će imati koristi od smanjenog vremena plasiranja proizvoda na tržište pošto su Canon UVgel otisci suvi istog trenutka, dok im povećan izbor medija omogućava da produciraju upečatljive, visokokvalitetne primene za unutrašnjost pomoću ofset papira sa mašinskim premazom. Originalno mastilo pruža veliku izdržljivost, sa izvanrednom otpornošću na grebanja, abraziju, pranje i ribanje, kao i na hemikalije i rastvarače, bez potrebe za dodatnom laminacijom.

Do danas ima više od 800 instalacija štampača Océ Colorado 1640 širom sveta, od kojih je 500 u EMEA regiji, pri čemu više od 25 klijenata radi sa više uređaja. Podaci iz baze klijenata pokazuju da svaka Colorado mašina štampa u proseku više od 14.600 m2 godišnje, pri čemu 12% jedinica proizvodi više od 25.000 m2. Ovo ističe izvanrednu produktivnost koja može da se postigne pomoću ovih štampača, zahvaljujući kombinaciji izuzetnih brzina izlaza, automatizovanog održavanja mlaznica i jednostavnosti ubacivanja medija.