Canon proslavlja značajan jubilej - proizvedenih 90 miliona fotoaparata iz EOS serije i 130 miliona izmenjivih EF objektiva

Canon Inc. je saopštio da obeležava dva važna i lepa jubileja – ukupno je proizvedeno 90 miliona EOS fotoaparata sa izmenjivim objektivom i 130 miliona 1 izmenjivih objektiva iz EF serije. EOS 5D Mark IV je devedesetomilioniti fotoaparat iz EOS serije, a EF16-35mm f/2.8L III USM je postao kompanijin stotridesetomilioniti izmenjivi objektiv. Canon-ov EOS sistem je prvi put predstavljen uz EF seriju izmenjivih objektiva u martu 1987. godine, kao prvi na svetu potpuno električni sistem za montažu za SLR fotoaparate sa filmom i automatskim fokusiranjem. Tokom godina su se obe linije proizvoda razvijale i širile, stičući podršku među korisnicima, od početnika do profesionalaca. Proizvodnja je ubrzana početkom 2000-tih, sa popularizacijom digitalnih SLR fotoaparata.

Canon-ovi digitalni fotoaparati sa izmenjivim objektivima već 14 godina zaredom imaju najveći udeo na svetskom tržištu, počev od 2003. godine.