Canon upotpunjuje svoju ponudu profesionalnih 4K ekrana

Beograd, oktobar 2016. – Canon predstavlja dva profesionalna ekrana koji zadovoljavaju potrebe 4K emitovanja tokova rada kinematografske produkcije. DP-V2420 je 24-inčni referentni ekran savršen za stvaranje High Dynamic Range (HDR) sadržaja, dok je DP-V1710 prvi profesionalni ekran dijagonale 17-inča u branši koji je stvoren za kombi vozila namenjena za emitovanje i terenske studije. Ta dva modela kombinuju Canon modul za obradu slike sa sistemom pozadinskog osvetljenja drugog dobavljača i IPS LCD panel da bi ponudili izvanrednu reprodukciju boja i vizuale u visokoj rezoluciji i sa visokim kontrastom.

Sledeća generacija grafičkih tehnologija – DP-V2420

DP-V2420 Canon je 4K referentni ekran sa vrha ponude koji je razvijen kao odgovor na različite zahteve najmodernijih procesa rada u području emitovanja i kinematografske produkcije. Ovaj referentni ekran koji podržava novi standard ITU-R BT.2100 za parametre HDR slike nudi izvanrednu reprodukciju boja kakva dosad nije viđena. Uz proširen dinamički raspon povećan je kontrast između svetlih i tamnih područja slike, nudeći osećaj trodimenzionalnosti. Ugrađeni filter DeBayer može prikazati nativne 4K RAW snimke direktno sa kompatibilnih kamera Cinema EOS i na taj način smanjuje troškove za eksternu jedinicu sa filterom DeBayer i znatno poboljšava 4K tokove rada.

Postavljanje novih standarda za 17-inčne profesionalne 4K ekrane – DP-V1710

Nudeći izvanrednu rezoluciju 3840 x 2160 u kompaktnom kućištu, DP-V1710 prvi je 4K (UHD) 17-inčni profesionalni ekran u televizijskoj branši. Sa svojih samo 8 kg, savršen je za snimanje na lokacijama dok ga dimenzije i mogućnost korišćenja sa 19-inčnim nosačima čini idealnim za korišćenje u reportažnim kombijima sa ograničenim prostorom. DP-V1710 podržava interfejs HD/3G i 6G-SDI, pa može upravljati 4K signalom putem jednog kabla.

Vrhunac pouzdanosti

Ekrani DP-V2420 i DP-V1710 su smešteni u elegantna i robusna kućišta i njima je lako upravljati putem kontrola na ekranu, uključujući programske funkcijske dugmiće kojima se mogu dodeliti razne funkcije. Ovi ekrani nalaze se uz DP-V2410 i DP-V3010 u Canon liniji 4K profesionalnih ekrana, nudeći niz rešenja za sve potrebe emitovanja i kinematografske produkcije.